Lifestyle|15.09.2021 13:34

Κέιτι Πάιπερ: Η ζωή της παρουσιάστριας 13 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ στο πρόσωπο

Newsroom

Η παρουσιάστρια Κέιτι Πάιπερ (Katie Piper) είδε τη ζωή της να αλλάζει όταν τον Μάρτιο του 2008 δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο από άγνωστο άντρα που είχε βάλει ο πρώην σύντροφός της για να την εκδικηθεί. Μόλις 24 χρόνων τότε στα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ και στην τηλεόραση, η ζωή της σταμάτησε. Η επίθεση ήταν σφοδρή και η νεαρή κοπέλα έχασε το ένα της μάτι και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πρόσωπο και στον οισοφάγο.

Η ιστορία της επίθεσης με οξύ, που άλλαξε τη ζωή της σε ένα λεπτό!

Το όνομά του ήταν Daniel Lynch, ασχολούνταν με τις πολεμικές τέχνες και «είχε βάλει στο μάτι» την Πάιπερ. Παρακολουθούσε την καριέρα της στο μόντελινγκ και τις αναρτήσεις της στα social media. Οι δυο τους γνωρίστηκαν από κοντά και αρχικά η Πάιπερ ανυποψίαστη θεώρησε ότι θα μπορούσαν να κάνουν δεσμό.

Μετά από μία έξοδο για φαγητό και ενώ το ζευγάρι πήγε σε ενα ξενοδοχείο, εκείνος τη βίασε, την έδειρε και την απείλησε ότι θα την κρεμάσει. κατόπιν, υπό το φόβο ότι θα πραγματοποιήσει τις απειλές του η νεαρή κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο για τα τραύματά της, όπου δεν αποκάλυψε το περιστατικό από φόβο για τη ζωή της. 

Μετά από τις φορτικές προσπάθειες του θύτη να ξαναδεί την Πάιπερ εκείνη συναίνεσε να πάει σε internet καφέ και να διαβάσει τα μέιλ συγγνώμης. Εκεί όμως την περίμενε ένας συνεργός του, ο οποίος την πλησίασε με κουκούλα. Εκείνη πίστεψε ότι ήταν άστεγος και όπως έσκυψε να βγάλει λεφτά από την τσάντα της, της πέταξε το οξύ.   

«Ήμουν μόλις 24 όταν ο πρώην σύντροφός μου με βίασε, με χτύπησε και με κράτησε όμηρο. Μετά με άφησε ελεύθερη και μου είπε να μην πάω στην αστυνομία. Όταν έβαλε κάποιον να με κάψει με οξύ, ένιωσα την επιδερμίδα μου να λιώνει και το καυτό υγρό να κυλά στο λαιμό μου, τυφλώνοντάς με εν μέρει.Ο πρώην μου, πίστευε πως έτσι εξαφάνισε την παλιά Κέιτ. Νόμιζα πως κανείς πια δεν θα με αγαπούσε και δεν θα με ήθελε ερωτικά. Κοιτώντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη, έλεγα πως δεν θα καταφέρω ποτέ να έρθω κοντά με κάποιον έχοντας τέτοιες ουλές. Τα ραντεβού που έβγαινα ήταν αποτυχημένα και οι άντρες με λυπόντουσαν. Ένιωθα ταπεινωμένη», έχει πει σε συνέντευξή της.

Κέιτι Πάιπερ: Παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά

Ο ηθικός αυτουργός καταδικάστηκε δις ισόβια, ενώ η Κάθι Πάιπερ έμεινε τυφλή από το ένα μάτι και υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης υποκατάστατου δέρματος.

Η πρόθεση του επιτιθέμενου με βιτριόλι είναι συχνά να ταπεινώσει ή να τρομοκρατήσει και όχι να σκοτώσει το θύμα. Στη Βρετανία ανάλογες επιθέσεις, ιδίως κάποιες κατά των ανδρών, πιστεύεται ότι δεν αναφέρονται, και ως εκ τούτου πολλές από αυτές δεν εμφανίζονται σε επίσημες στατιστικές. Μερικά από τα πιο κοινά κίνητρα των δραστών περιλαμβάνουν: προσωπική σύγκρουση σχετικά με τις οικείες σχέσεις και τη σεξουαλική απόρριψη. Φυλετικά κίνητρα. Σεξουαλική ζήλια και λαγνεία. Κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά κίνητρα. Βία συμμορία και αντιπαλότητα. Επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων. Συγκρούσεις σχετικά με την ιδιοκτησία γης, τα ζώα εκτροφής και τη στέγαση.

T

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τις περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις με οξύ σ’ όλο τον κόσμο. Μόνο στο Λονδίνο, το 2016 είχαμε 454 επιθέσεις. Από τις 2.078 επιθέσεις που έχουν διαπιστωθεί στα έτη 2011-2016, μόνο οι 414 έχουν καταγγελθεί.

Δύο χρόνια μετά από συνεχόμενες επεμβάσεις Η Κέιτι Πάιπερ γνωρίζει το σύζυγό της, Ράιαν. Τον Ιούλιο του 2013 μένει έγκυος και δεν μπορεί να το πιστέψει. Σήμερα είναι μαμά δύο παιδιών (το 2017 γέννησε το δεύτερο, μια κόρη), γυμνάζεται και ζει μια ευτυχισμένη ζωή αφήνοντας πίσω ότι την έκανε να πονέσει σωματικά και ψυχικά.

T

Αν και θα μπορούσε να παραμείνει ανώνυμη, αποκάλυψε το πρόσωπό της για να αφυπνίσει και να εμπνεύσει με την ιστορία της. Το ίδρυσε το Katie Piper Foundation, για τα θύματα από επιθέσεις με οξύ και άλλους τραυματισμούς που σημαδεύουν τα θύματα. Η μετακόμιση και επιστροφή της στο Λονδίνο καταγράφηκε στο ντοκιμαντέρ γροθιά στο στομάχι: «Katie: My Beautiful Face». 

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα έφτασε με μάσκα στο δικαστήριο

Nicki Minaj για το εμβόλιο: «Προκαλεί ανικανότητα, μου το είπε ο ξάδερφός μου» - Απάντηση από Μπόρις Τζόνσον

Στάθης Αγγελόπουλος: Αρνείται το εμβόλιο - «Ήμουν 13 ημέρες στην ΜΕΘ, κόντεψα να πεθάνω από κορονοϊό»

Lana Del Rey - Britney Spears: Γιατί βγήκαν από τα social media - «Η σιωπή είναι πολύ δυνατό μήνυμα»

Δάνης Κατρανίδης: Διαψεύδει πως δίνει μάχη για τη ζωή του - «Έκανα εγχείρηση κήλης»

Βρετανίαεπίθεση με βιτριόλιΚέιτι Πάιπερ