Lifestyle|16.09.2021 17:09

Η Αννίτα Ναθαναήλ μιλά για την Ιωάννα: «Είναι καμένη παντού, δεν μπορεί να κρατήσει το κεφάλι της όρθιο»

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day» την Πέμπτη (16/9) βρέθηκε η Αννίτα Ναθαναήλ. Η επιχειρηματίας που τους τελευταίους μήνες βοηθά με τον δικό της τρόπο την Ιωάννα Παλιοσπύρου - το θύμα της αποτρόπαιας επίθεσης με βιτριόλι - μίλησε για τη δίκη που ξεκίνησε χθες, αναφέρθηκε στη γνωριμία της με την Ιωάννα και περιέγραψε την κατάσταση της υγείας της.

«Είχα την πολυτέλεια του χρόνου, παρόλο που έχω κι εγώ δουλειά, αλλά μπορούσα να το κάνω. Λόγω των ταξιδιών μου στην Κίνα, στην Ασία, ήρθα σε επαφή με κάποια προϊόντα - προσθετικές μάσκες -  που θα τη βοηθούσαν να βγαίνει απαρατήρητη έξω. Η γιατρός της - που της έχει σταθεί τόσο - θεώρησε ότι αυτά τα προϊόντα δεν θα βοηθούσαν στην επούλωση των πληγών της.

Τη μάσκα τη φοράει σχεδόν 23 ώρες τη μέρα για την επούλωση και για να σταθεροποιηθούν όλοι αυτοί οι ιστοί - που δεν είναι οι δικοί της ιστοί. Και στη συνέχεια, μέσα από τον σύζυγό μου που έχει φιλία με τον ιδρυτή της πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς του gofund.me, ο οποίος μας βοήθησε να φτιάξουμε αυτή την πλατφόρμα προκειμένου να μαζευτούν τα χρήματα ώστε να πλησιάσουμε κοντά στην ίασή της.

Το ένα φέρνει το άλλο, Χρειάστηκε χρόνος για να κερδίσω την εμπιστοσύνη της, να γνωρίσω την οικογένεια, τις φίλες της. Η Ιωάννα έχει μια ομάδα ανθρώπων που τη λατρεύουν. Είναι άνθρωπος που ξέρει να δίνει και αυτή τη στιγμή λαμβάνει αγάπη. Πήγαμε στη Γαλλία σε ένα μεγάλο κέντρο εγκαυμάτων για θεραπείες και πλέον είμαστε πολύ κοντά. Δεν το πίστευα ότι η Ιωάννα θα μπει στη ζωή μου. Και δεν θα είναι απλά ένα πρόσωπο που θα βοηθήσω. Είναι κομμάτι της ζωής μου» είπε η Αννίτα Ναθαναήλ.

Ιωάννα Παλιοσπύρου - Ακόμα και την τελευταία στιγμή ελπίζαμε ότι θα υπάρχει μια συγγνώμη

Συνεχίζονται αναφέρει: «Η Ιωάννα έχει ζήσει τον εγκλεισμό όσο κανείς άλλος. Η μέρα χθες είχε πολύ στρες για την Ιωάννα. Μέσα στην αίθουσα έμαθε ότι δεν θα έρθει η δράστιδα. Ακόμα και την τελευταία στιγμή ελπίζαμε ότι θα υπάρχει μεταμέλεια, ένα συγγνώμη. Η απουσία της κατηγορουμένης ήταν σαν μια "μούντζα" στην Ιωάννα που έβαλε όλες της τις δυνάμεις για να παραστεί. Την είχε προετοιμάσει ο ψυχίατρός της που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και τη βοηθάει να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Κανένας από την οικογένεια τής κατηγορουμένης δεν έχει επικοινωνήσει με την Ιωάννα». 

«Kάνει 3 ώρες την ημέρα ειδικό μασάζ στο πρόσωπο και στο σώμα για να μαλακώσουν οι ιστοί. Είναι καμένη παντού, εκτός από τις γάμπες. Έχει καψίματα παντού γι’ αυτό και πρέπει να φοράει τα ελαστικά ενδύματα σε όλο της το σώμα. Δεν υπάρχει αρκετό δέρμα και δεν μπορεί για παράδειγμα να στρίψει, ούτε να κρατήσει όρθιο το κεφάλι της. Δεν μπορεί να κάνει βασικές λειτουργίες.

T

[...] Δεν πρέπει να εκτίθεται καθόλου στο φως. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, βρισκόμαστε στο σπίτι μου ή στο σπίτι της. Υπάρχουν αντιδράσεις όταν τη βλέπουν στον δρόμο, μάλιστα είχε βρεθεί μπροστά σε κάποιο παιδάκι το οποίο εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτό που αντίκριζε. Πρέπει να μάθουμε να εκπαιδευτούμε να είμαστε πιο ελαστικοί για το τι είναι όμορφο και αποδεκτό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αννίτα Ναθαναήλ.

* Στήριξη για την Ιωάννα στο Help For Ioanna

Όλες οι ειδήσεις

Μπέττυ Μαγγίρα: «Είδα την Ιωάννα και θυμήθηκα όσα πέρασα» είπε ο Στράτος που χόρεψε ζεϊμπέκικο στο αναπηρικό αμαξίδιο

«The Activist»: Στο νέο ριάλιτι των ΗΠΑ οι διαγωνιζόμενοι είναι ακτιβιστές - Κάποιοι αντιδρούν

Χάρι και Μέγκαν στον κατάλογο του Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο

Ο ιππόκαμπος με τη μάσκα - Φωτογραφία Έλληνα στους φιναλίστ των Ocean Photography Awards

Κέιτι Πάιπερ: Η ζωή της παρουσιάστριας 13 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ στο πρόσωπο

επίθεση με βιτριόλιΙωάννα ΠαλιοσπύρουΑννίτα Ναθαναήλ