Lifestyle|18.09.2021 12:18

Johnny Depp: Αρχεία αποκαλύπτουν την εγκατάλειψη που βίωσε ως παιδί - Η χρήση ναρκωτικών από τα 11

Newsroom

Νέα δικαστικά έγγραφα που είδαν, πρόσφατα, το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν πως ο Τζόνι Ντεπ (Johnny Depp) εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα όταν ήταν έφηβος. Αρχεία από το 1981, τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα το Page Six, αφορούν το διαζύγιο των γονιών του, όταν ο ηθοποιός ήταν 15 ετών. Σε αυτά η μητέρα του, Betty Sue Depp, ισχυριζόταν πως ο γιος της ήταν «χειραφετημένος και ανεξάρτητος».

Σε συνεντεύξεις, ωστόσο, ο ηθοποιός έχει περιγράψει μία διαφορετική πραγματικότητα. Ξεκίνησε να κάνει χρήση ναρκωτικών σε ηλικία 11 ετών. Η πρώτη του επαφή ήρθε όταν άρχισε να παίρνει τα «χάπια» της μητέρας του και λίγο αργότερα να κάνει χρήση κοκαΐνης, ecstasy, LSD και κάνναβης. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε το σχολείο για να γίνει μουσικός και το 1980 άρχισε να παίζει κιθάρα με μια μπάντα με το όνομα «The Kids», μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες και ζώντας για μήνες σε ένα αυτοκίνητο. Ο πρώτος του ρόλος ήταν το 1984 στο «A Nightmare on Elm Street» μετά από μια συνάντηση με τον Νίκολας Κέιτζ.

Τα έγγραφα βρέθηκαν στη διάρκεια έρευνας για το νέο ντοκιμαντέρ του Discovery+ «Johnny Depp v Amber Heard». Τα βρήκε ο Πολ Μπαρέσι, ο οποίος ανέφερε: «Είπε ότι από την ηλικία των 11 ετών έχει πάρει κάθε είδους ουσίες, συμπεριλαμβανομένων μαριχουάνα, κοκαΐνη, έκσταση, LSD, παυσίπονα, οπιούχα και παραισθησιογόνα μανιτάρια. Η χρήση ναρκωτικών, είπε, ήταν ένας τρόπος για να ξεφύγει από τα οικογενειακά προβλήματα».

T

Τζόνι Ντεπ για τη μητέρα του: «O πιο μοχθηρός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ»

Ο Τζόνι Ντεπ, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό «Rolling Stone» το 2018, είχε δηλώσει για τη μητέρα του, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2016: «Η μαμά μου είχε γεννηθεί σε μια γαμ***η τρύπα στο ανατολικό Kentucky. Η κακομοίρα ξεκίνησε να παίρνει φαινοβαρβιτάλη (ισχυρό βαρβιτουρικό) από τα 12». Έχει πει, επίσης, πως ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός και ήταν συνεχώς απών από τη ζωή του, με τη μητέρα του να μεγαλώνει τον ίδιο και τα τρία αδέρφια του μόνη της. «Ναι, υπήρχαν παράλογοι ξυλοδαρμοί. Ίσως ήταν ένα τασάκι που ερχόταν προς το μέρος σου. Ίσως να σε χτυπούσαν με το τηλέφωνο. Ήταν ένα σπίτι φάντασμα. Κανείς δεν μιλούσε. Δεν νομίζω να υπήρξε κάποιος άλλος τρόπος για το πώς να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους, ειδικά τις γυναίκες, πέρα από το: "μπορώ να τους διορθώσω"».

Η νομική διαμάχη του ηθοποιού με την Amber Heard γίνεται ντοκιμαντέρ

Ο Τζόνι Ντεπ προσέφυγε στη βρετανική δικαιοσύνη το περασμένο καλοκαίρι, κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση τον όμιλο News Group Newspapers (NGN), που εκδίδει την εφημερίδα «The Sun» και τον εκδότη της Νταν Γούτον για άρθρο του Απριλίου του 2018, το οποίο ανέφερε ότι κακοποιούσε την πρώην σύζυγό του, με τον χαρακτηρισμό «άντρας που χτυπά τη σύζυγό του».

«Πώς μπορεί η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ να είναι πραγματικά χαρούμενη που ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος χτυπά τη σύζυγό του, πήρε τον ρόλο για το νέο φιλμ Fantastic Beasts;» αναρωτιόταν ο συντάκτης του άρθρου. Η Άμπερ Χερντ κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για κακοποίηση κάτι που ο ηθοποιός αρνήθηκε κατηγορηματικά. Η δίκη διήρκεσε πάνω από 16 ημέρες τον Ιούλιο του 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης: Άμπερ Χερντ: Φοβόταν ότι ο Τζόνι Ντεπ θα την σκότωνε - Όσα υποστηρίζει στην κατάθεσή της

Στην απόφαση που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2020, ο δικαστής Τζάστις Νίκολ είπε ότι θεώρησε τους χαρακτηρισμούς στο άρθρο για τον Τζόνι Ντεπ «ουσιαστικά αληθινούς». Μετά την ετυμηγορία, ο ηθοποιός αρνήθηκε τον περασμένο μήνα να ασκήσει έφεση για την υπόθεση δυσφήμισης εναντίον του NGN, με τους δικηγόρους του να λένε ότι «ανυπομονεί να παρουσιάσει την πλήρη, αδιάψευστη απόδειξη της αλήθειας» σε άλλη υπόθεση δυσφήμισης στις ΗΠΑ.

Στον απόηχο των δικαστικών υποθέσεων πηγές αναφέρουν ότι ετοιμάζονται τρία νέα ντοκιμαντέρ τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με τους συνεχόμενους νομικούς αγώνες του Τζόνι Ντεπ. Μεταξύ των ντοκιμαντέρ της εταιρείας παραγωγής Optomen, είναι ένα πρόγραμμα του ITV με τίτλο «Depp vs Heard». «Η ιστορία για το πώς ένας πολυεκατομμυριούχος, εκπρόσωπος του χρυσού box office ήταν ο δημιουργός της δικής του πτώσης είναι ένα πολύ εντυπωσιακό θέμα που δεν μπορεί να μείνει ανεξερεύνητο» ανέφερε πηγή στην εφημερίδα The Sun.

Όλες οι ειδήσεις

The Queen’s Gambit: Η σκακίστρια Gaprindashvili μηνύει το Netflix - Το αστρονομικό ποσό που ζητά

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Ήταν δύσκολο να δουλεύω με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ ήξερα»

Ελένη Φουρέιρα: Λύγισε στην πρώτη συναυλία της μετά τον θάνατο του Mad Clip - «Μας ακούς;»

Κέιτι Πάιπερ: Η ζωή της παρουσιάστριας 13 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ στο πρόσωπο

Τζόνι ΝτεπηθοποιόςναρκωτικάΧόλιγουντ