Lifestyle|23.09.2021 10:31

Britney vs. Spears: Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ για τη μάχη που δίνει η Μπρίτνεϊ για την ελευθερία της

Newsroom

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο teaser για το νέο ντοκιμαντέρ «Britney vs Spears», στο οποίο ακούγεται ένα απόσπασμα από ένα φωνητικό μήνυμα που άφησε η ποπ τραγουδίστρια σε έναν από τους δικηγόρους της πριν από δύο χρόνια, όταν ο πατέρας της, Τζέιμς, διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες να τη θέσει σε έκτακτη προσωρινή κηδεμονία.

Στη ταινία η δημοσιογράφος Τζένη Έλισκιου και η σκηνοθέτις Έλιν Λι Καρ -η κόρη του διάσημου αρθρογράφου των New York Times, Ντέιβιντ Καρ- ερευνούν τον αγώνα της Μπρίτνεϊ για την ελευθερία μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις και στοιχεία. «Γεια σας, με λένε Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears), σας τηλεφώνησα νωρίτερα. Τηλεφωνώ ξανά επειδή ήθελα να βεβαιωθώ ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άρσης της κηδεμονίας...» ακούγεται να λέει με αδύναμη φωνή στο ηχητικό απόσπασμα.

T

Το «Britney vs Spears» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν από τη σημαντικότερη δικαστική ακρόαση της υπόθεσής της.

Από την άλλη, το ντοκιμαντέρ «Framing Britney Spears» των Hulu / FX, το οποίο έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο κίνημα #FreeBritney ήταν υποψήφιο στα βραβεία Emmy 2021. Σκηνοθέτις είναι η Samantha Stark. Μεταξύ άλλων, το «Framing Britney Spears» «κατηγόρησε» τον Τίμπερλεϊκ, ο οποίος πρόσφατα έγινε πατέρας, ότι εκμεταλλεύτηκε τον χωρισμό για να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού, πυροδοτώντας σωρεία επικρίσεων από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τα αμερικανικά ΜΜΕ ενάντια στο πρόσωπό του.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Κατέθεσε αίτηση για τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας της

«Η Μπρίτνεϊ θέλει τον έλεγχο των χρημάτων της, τον έλεγχο του πώς τα ξοδεύει και πώς τα προστατεύει, και έτσι ο Τζέιμι Σπίαρς πρέπει να φύγει» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα νέα έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι της τραγουδίστριας. Σύμφωνα με αυτά, η νομική ομάδα της Μπρίντεϊ επιθυμεί να τελειώσει η θητεία «εντελώς και αναπόφευκτα», υπογραμμίζοντας ότι «δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα νόμιμο σκοπό».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Μάθιου Ρόζενγκαρτ, κατηγόρησε τον πατέρα της, Τζέιμι Σπίαρς ότι προσπαθεί να πάρει περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς προτού παραιτηθεί από την κηδεμονία της κόρης του. Τα νέα στοιχεία για τους λογαριασμούς για τους οποίους ο Τζέιμι Σπίαρς θέλει να έχουν πληρωθεί πριν αποχωρήσει, κατέθεσε ο Μάθιου Ρόζενγκαρτ. Στην αναφορά του σημειώνει ότι «η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν θα εκβιαστεί. Η κατάφωρη προσπάθεια του κ. Σπίαρς να ανταλλάξει την αναστολή και απομάκρυνση με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές, πέραν των εκατομμυρίων που έχει ήδη πάρει αυτός και οι συνεργάτες του, από την περιουσία της κ. Σπίαρς, δεν είναι μια καλή αρχή».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Variety», η Μπρίτνεϊ Σπίαρς πρέπει να πληρώσει 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές δικηγόρων, 500.000 δολάρια στην πρώην εταιρεία διαχείρισης της καθώς και πρόσθετες πληρωμές στον κ. Σπίαρς. Από την πλευρά τού Τζέιμι Σπίαρς δεν υπήρξε απάντηση αν και στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί τον χειρισμό του στις οικονομικές υποθέσεις της κόρης του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Guardian», τα νέα στοιχεία συμπληρώνουν την αναφορά που έγινε τον Ιούλιο για την απομάκρυνση του Τζέιμι Σπίαρς από την ζωή της κόρης του. Θα εξεταστεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Είμαι θύμα κακοποίησης και πρέπει να πληρώσουν»

Η Σπίαρς είχε αποκαλύψει στο δικαστήριο τρομερά πράγματα για το καθεστώς νομικής κηδεμονίας που έκανε τη ζωή της εφιάλτη. Η Σπίαρς είπε ότι η φαρμακευτική αγωγή που της δινόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια, συμπεριελάμβανε και λίθιο, ένα πολύ «δυνατό ναρκωτικό». Συνέκρινε τον εαυτό της με ένα θύμα εμπορίας λευκής σαρκός, ενώ την υποχρέωναν να δουλεύει σκληρά σε δύσκολες συνθήκες κάθε μέρα. Μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες η ποπ σταρ εργαζόταν πυρετωδώς, έκανε περιοδείες, ήταν κριτής στο X Factor και ανέβασε σόου στο Λας Βέγκας.

T

«Οι άνθρωποι που μου το έκαναν αυτό δεν θα πρέπει να γλιτώσουν τόσο εύκολα» είχε πει η Μπρίτνεϊ. Στην κατάθεσή της είπε ακόμα ότι την κρατούσαν στο σκοτάδι σε σχέση με τις νομικές διαδικασίες και της έλεγαν ότι δεν έπρεπε με τίποτα να δημοσιοποιήσει όσα ζούσε κεκλεισμένων των θυρών.

«Αυτό που ζητώ είναι να έχω τα δικά μου χρήματα και να τελειώσει όλο αυτό. Και να μπορώ να πάω με τον αγαπημένο μου μια βόλτα με το αμάξι. Και ειλικρινά θέλω να έχω το δικαίωμα να κάνω μήνυση στην οικογένειά μου». Η Μπρίτνεϊ είπε ότι στο πλαίσιο αυτής της βάναυσης κηδεμονίας δεν είχε δικαίωμα πάνω στο σώμα της, δεν επιτρεπόταν να κάνει άλλα παιδιά, ούτε να παντρευτεί. Έπρεπε να πάρει άδεια για να βγάλει ακόμα και το σπιράλ της. «Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή η κηδεμονία είναι κακοποιητική».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ποπ σταρ, με τη βία κλείστηκε σε μονάδα ψυχικής υγείας το 2019 ύστερα από έντονο συναισθηματικό στρες, σύμφωνα με το Variety. Σε όλη τη δοκιμασία είχε στο πλευρό της τον σύντροφό της, Σαμ Ασγκάρι (Sam Asghari).

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον 27χρονο γυμναστή Σαμ Ασγκάρι

Πρόσφατα, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον επί πέντε χρόνια αγαπημένο της, Σαμ Ασγκάρι. Η ποπ σταρ και ο σύντροφός της έκαναν αναρτήσεις στο Instagram, με κεντρικό πρωταγωνιστή το... δακτυλίδι αρραβώνων που λάμπει στο δάκτυλο της Μπρίτνεϊ.

Ο μάνατζερ του Ασγκάρι, Μπράντον Κοέν, επιβεβαίωσε στο περιοδικό People ότι Μπρίτνεϊ και Σαμ όντως αρραβωνιάστηκαν. Στις αναρτήσεις τους βλέπουμε την ποπ σταρ να στέκει δίπλα στον Ασγκάρι και να δείχνει το λαμπερό της δαχτυλίδι αρραβώνων.

T

Σαμ Ασγκάρι: Ποιος είναι ο 27χρονος σύντροφος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα του βιντεοκλίπ για το Slumber Party ft. Tinashe το 2016. Ο Ασγκάρι, 27 ετών, είναι προσωπικός γυμναστής και ηθοποιός που έχει εμφανιστεί στη σειρά του Showtime «Black Monday». Γεννήθηκε στην Τεχεράνη και μετακόμισε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 12 ετών.

Σε συνέντευξή του στο Forbes περιέγραψε τους δύσκολους πρώτους μήνες, όταν ήρθε στην Αμερική χωρίς να μιλάει αγγλικά: «Ήταν ένα πολιτιστικό σοκ, προσπαθώντας να προσαρμοστώ σε άλλη χώρα χωρίς να μιλάω καν τη γλώσσα». Τον Ιούλιο του 2019 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας της ταινίας «Once Upon a Time in Hollywood». Τον Σεπτέμβριο 2019 η Μπρίτνεϊ τον συνόδευσε στα DaytimeBeauty Awards, όπου εκείνος τιμήθηκε με το βραβείο Excellent Achievement in Health.

T

Η 39χρονη Σπίαρς είχε παντρευτεί δύο φορές στο παρελθόν. Παντρεύτηκε τον παιδικό της φίλο Τζέισον Αλεξάντερ στο Λας Βέγκας το 2004, αλλά ο γάμος ακυρώθηκε λίγες μέρες αργότερα. Αργότερα εκείνο το έτος, παντρεύτηκε τον χορευτή Κέβιν Φέντερλιν, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, πριν το ζευγάρι πάρει επεισοδιακό διαζύγιο το 2007.

T

Όλες οι ειδήσεις

Monica Bellucci και Άννα Βίσση χέρι χέρι στο Ηρώδειο - Όταν η «απόλυτη» γνώρισε την Ιταλίδα σταρ

Willie Garson: Πέθανε ο «Stanford Blatch» του Sex and the City στα 57 του

Nicole Richie: Έπιασε φωτιά όταν πήγε να σβήσει τα κεράκια των γενεθλίων της

Monica Bellucci: Έλαμψε ως Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο - Μπακογιάννης και Ιμάμογλου στο κοινό

Louis Vuitton: Στη νέα καμπάνια του γαλλικού οίκου συμμετέχουν μαθητές της Μήλου

ντοκιμαντέρNetflixΜπρίτνεϊ Σπίαρςκηδεμονία