Lifestyle|24.09.2021 14:30

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν τον εκπροσωπώ πλέον» λέει ο Θέμης Σοφός - Αυτοί είναι οι δύο νέοι δικηγόροι του

Newsroom

«Δεν εκπροσωπώ πλέον τον Πετρο Φιλιππιδη» ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό να προσθέτει πως το «διαζύγιο» των δύο πλευρών συνέβη λόγω διάστασης απόψεων. Παράλληλα, ο δικηγόρος Μιχαλης Δημητρακοπουλος ανακοίνωσε στην εκπομπή «Πρωινό» ότι ο ίδιος μαζί με την Κικη Πακιρτζιδου θα εκπροσωπήσουν τον ηθοποιό στο δικαστήριο.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης που λέγεται ότι σκοπεύει να κάνει μηνύσεις και αγωγές σε ηθοποιούς, στην κ. Παπαχαραλάμπους, στην κ. Δροσάκη και στην κ. Αναστασοπούλου λέω αυτή τη στιγμή δημόσια πως δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο. Το λέω ρητά και κατηγορηματικά ώστε να πάψουν να τροφοδοτούν τη δημοσιότητα με ψευδείς ειδήσεις».

Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος έχει επισκεφθεί τον ηθοποιό στη φυλακή και η ψυχολογική κατάστασή του δεν είναι καλή. «Δε θα στενοχωρηθούμε κιόλας για τον κ. Φιλιππίδη. Για να είναι εκεί, υπάρχει λόγος. Η ψυχολογική του κατάσταση δε με αφορά» σχολίασε η Φαίη Σκορδά, λεγόμενα στα οποία αντέδρασε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Εμένα, όμως, με αφορά. Εντάξει; Εσείς μπορείτε να βγείτε, να πείτε την άποψή σας και να βρίσετε μέσα στα επιτρεπτά όρια για να δηλώσει την αγανάκτησή του. Εμένα με ρωτήσατε για τον κ. Φιλιππίδη και σας απάντησα. Εγώ δεν είπα τίποτα και ούτε είχα σκοπό να πω κάτι, αν δεν με ρωτάγατε. Είμαι δίπλα του εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σας είπα εγώ να βάλετε πλερέζες γιατί ο κύριος Φιλιππίδης είναι στη φυλακή;»

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι της φυλακής. Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που βρίσκεται στην φυλακή Τρίπολης με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, δέχθηκε ακόμα ένα «δυνατό χτύπημα».

«Όχι» είπαν οι δικαστες του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας και στο αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους. Οι δικαστές του Συμβουλίου έκριναν ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται κι όχι να αφεθεί ελεύθερος με «βραχιολάκι».

Αντιδράσεις για τους ηθοποιούς που θα στερηθούν χρήματα από τα δικαιώματα των σειρών που έπαιζε ο Φιλιππίδης

Μετά την απομάκρυνσή του από τη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» όταν ήρθαν στο φως καταγγελίες εις βάρος του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μπλοκαρίστηκε και από την ταινιοθήκη των καναλιών, καθώς οι ελληνικοί σταθμοί αποφάσισαν να μην ξαναπροβάλουν παραγωγές στις οποίες έχει συμμετάσχει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Αυτό όμως έχει ως συνέπεια να χάσουν χρήματα τα οποία θα αποδίδονται από τα πνευματικά δικαιώματα και όλοι όσοι συμμετείχαν σε κάθε παραγωγή, στις οποίες είχε πάρει μέρος και ο ηθοποιός. Την ίδια στιγμή - σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη «Open Weekend» την Κυριακή (12/9) υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη και άλλων περιπτώσεων που δεν έχουν παραγραφεί και περιγράφουν κακοποιητικές συμπεριφορές του ηθοποιού, και οι οποίες δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα καθώς περίμεναν την εξέλιξη της υπόθεσης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, μία από τις τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού αρχικά φοβήθηκε να προσέλθει στον εισαγγελέα, λέγοντας ότι δέχτηκε απειλές

Θυμίζουμε ότι οι δύο καταγγελίες που αφορούν στην απόπειρα βιασμού αναφέρουν ότι ο ηθοποιός όταν δεν πέτυχε το σκοπό του ασκώντας βία, απείλησε τις ηθοποιούς με επαγγελματικό αποκλεισμό. Από την άλλη σύμφωνα με την εφημερίδα Σπίρτο, ο Πέτρος Φιλιππίδης περνάει στην αντεπίθεση με τους δικηγόρους του και ετοιμάζει αγωγή μαζί με τη σύζυγό του, κατά της ηθοποιού Αννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους - που είναι μία από τις γυναίκες που έχουν καταθέσει εναντίον του.

Ο Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι είχαν έξι μήνες κανονική σχέση, ενώ η ίδια στην κατάθεσή της είχε αναφέρει: «Στο χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας μπαινόβγαινε στο καμαρίνι χωρίς να χτυπάει την πόρτα μου και ορισμένες φορές κλειδώνοντας την πόρτα πίσω όπως έμπαινε. Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει. Αρκετές φορές ερχόταν στο καμαρίνι μου ενώ βρισκόμουν μέσα σε αυτό με κλειστή την πόρτα κατέβασε το παντελόνι του και ουρούσε επιδεικτικά στο νιπτήρα του καμαρινιού μου, οποίος βρισκόταν ακριβώς πίσω από εκεί που καθόμουν (σημειώνω ότι ο ίδιος είχε τουαλέτα στο δικό του καμαρίνι). Σε μία σκηνή με ένα τρυφερό φιλί, εκείνος χρησιμοποιούσε βία, αφήνοντας έκπληκτο το κοινό που αντιδρούσε με ένα επιφώνημααπέχθειας».

Όλες οι ειδήσεις

Ελένη Μενεγάκη: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της - Γιατί έφυγε από τον Alpha

Μιχάλης Γούναρης: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός

Monica Bellucci στο Ηρώδειο: Η επιστολή της Κάλλας στον Ωνάση που συγκίνησε το κοινό

Σασμός: Τα social media βρήκαν τον δολοφόνο του Στεφανή - Νεκρή και η Βασιλική

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Ένας Θρίαμβος» με δραματικές πτυχές και κοινωνικά μηνύματα

φυλακέςΠέτρος ΦιλιππίδηςΘέμης Σοφός