Lifestyle|25.09.2021 12:57

Linda Evangelista και οι πλαστικές επεμβάσεις 8 διάσημων - «Πέτρωσε» το πρόσωπό μου, έπεσα θύμα

Newsroom

Η Λίντα Εβαντζελίστα (Linda Evangelista), το διάσημο μοντέλο των 90'ς, της οποίας η φράση «δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι μου για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα» είχε γράψει ιστορία στον χώρο της μόδας, αποκάλυψε δημόσια πως υπέστη «μόνιμη παραμόρφωση» στο πρόσωπο και μήνυσε εταιρία κολοσό για 50 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσω ανάρτησής της στο Instagram το μοντέλο, που σήμερα είναι 56 ετών, αποκάλυψε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ζει σαν ερημήτης γιατί ντρέπεται να δείξει το πρόσωπό της δημόσια. Όπως έκανε γνωστό υπέστη μια μόνιμη παραμόρφωση, αφού παρουσίασε μια σπάνια παρενέργεια που αντί να μειώσει το λίπος κατά την διάρκεια της κρυολιπόλισης το διογκώνει και το μετατρέπει σε πέτρα. Στη δικογραφία το μοντέλο επισημαίνει πως η σπάνια επιπλοκή - για την οποία δεν είχε λάβει γνώση, όπως λέει - που της προκάλεσε συνεδρία κρυολιπόλυσης, δεν αποκαταστάθηκε από διορθωτικές επεμβάσεις, και αποτελεί τον λόγο που δεν θα ξαναεργαστεί σαν μοντέλο.

Λίντα Εβαντζελίστα: Παραμορφώθηκα βάναυσα από τη διαδικασία της κρυολιπόλυσης

Η περιπέτεια αυτή «γονάτισε», όπως ισχυρίζεται, και την ψυχική της υγεία: «Η παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού», όπως λέγεται η τοπικά εντοπισμένη σκλήρυνση του λίπους μετά τη κρυολιπόλυση, «με οδήγησε σε κατάθλιψη», σημειώνει, γνωστοποιώντας, παράλληλα, πως κινείται νομικά κατά των υπευθύνων.

T

Η Λίντα Εβαντζελίστα εξήγησε: «Σήμερα έκανα ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσω ένα λάθος που υπέστην και το κράτησα στον εαυτό μου για πάνω από πέντε χρόνια. Για τους φανς μου που αναρωτιούνται γιατί δεν εργάζομαι ενώ η καριέρα των συνομηλίκων μου ευδοκιμεί, ο λόγος είναι ότι παραμορφώθηκα βάναυσα από τη διαδικασία της κρυολιπόλυσης, η οποία έκανε το αντίθετο από αυτό που υποσχόταν.

Η θεραπεία αύξησε, αντί να μειώσει τα λιποκύτταρά μου και με άφησε μόνιμα παραμορφωμένη ακόμη και μετά από δύο επώδυνες, ανεπιτυχείς, διορθωτικές επεμβάσεις. Τώρα είμαι, όπως περιέγραψαν τα ΜΜΕ, αγνώριστη. Έχω αναπτύξει παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού (PAH), έναν κίνδυνο για τον οποίο δεν είχα ενημερωθεί πριν από τις διαδικασίες. Η PAH όχι μόνο κατέστρεψε την δουλειά μου, αλλά με οδήγησε σε έναν κύκλο βαθιάς θλίψης, σε κατάθλιψη, σε αυτο-απέχθεια. Στην πορεία, απομονώθηκα από όλους».

Η Λίντα Εβαντζελίστα ήταν ένα από τα πέντε κορυφαία μοντέλα του κόσμου (μαζί με τις Κλόντια Σίφερ, Ναόμι Κάμπελ, Σίντυ Κρόφορντ, Ελ Μακφέρσον) την «χρυσή εποχή» του μόντελινγκ. Το όνομά της αναφέρθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο μήνυσης που έκανε το πρώην μοντέλο Κάρε Ότις κατά του πρώην συζύγου της Λίντα, Ζεράλ Μαρί (Gérald Marie), πρώην διευθυντή του παραρτήματος του πρακτορείου μοντέλων Elite, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Μιλώντας στο περιοδικό Guardian's Weekend, η Λίντα Εβαντζελίστα είπε ότι πίστευε τους ισχυρισμούς των γυναικών για τις εμπειρίες τους με τον Μαρί, ο οποίος για πάνω από τρεις δεκαετίες ήταν από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στη βιομηχανίας της μόδας. «Κατά τη διάρκεια της σχέσης μου μαζί του, δεν γνώριζα τίποτα για τους ισχυρισμούς εναντίον του, οπότε δεν μπόρεσα να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες», δήλωσε το διάσημο μοντέλο που ήταν παντρεμένο με τον Μαρί μεταξύ 1987 και 1993. «Τους ακούω τώρα, και με βάση τις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια. Ραγίζει η καρδιά μου γιατί αυτές είναι πληγές που μπορεί να μην επουλωθούν ποτέ και θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή τους να μιλούν σήμερα».

Η Λίντα έδειχνε άνετη και φιλοσοφημένη. «Θέλω να γεράσω. Αυτός είναι ο στόχος μου» είχε δηλώσει στην DailyMail, για να προσθέσει τότε: «Δεν με ενδιαφέρει πόσο ηλικιωμένη δείχνω, αλλά θέλω να δείχνω καλή. Έχω ρυτίδες. Κοιτάζω την ηλικία μου». 

Το άλλο θρυλικό μοντέλο των 90ς και του SI, η Πολίνα Πορίτζκοβα στήριξε την Εβαντζελίστα γράφοντας σε ανάρτησή της ότι η Λίντα είναι το κορυφαίο μοντέλο όλων των εποχών, ενώ μίλησε με θαυμασμό για τη απόφασή του μοντέλου να μιλήσει για την κατάσταση που τη βασανίζει. 

T

Η Λίντα μπορεί να μην παραμορφώθηκε από... νυστέρι, όμως πολλοί διάσημοι έχουν κάνει πλαστικές επεμβάσεις που έγιναν εφιάλτης και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ... κατέστρεψαν την καριέρα τους.


Ντονατέλα Βερσάτσε - Άστους να λένε

Είναι διευθύνων σύμβουλος του οίκου Versace και αδελφή του σχεδιαστή μόδας και ιδρυτή του οίκου, Τζιάνι Βερσάτσε (1946-1997). Προσπαθεί όχι μόνο να σταματήσει τον χρόνο, αλλά και να τον γυρίσει πίσω. Η 66χρονη σήμερα Ντονατέλα κάνει πλαστικές από όταν θυμάται τον εαυτό της και το δέρμα της μοιάζει με… κερί, πιθανότατα λόγω των πολλών θεραπειών με λέιζερ. Παρά ταύτα, η ίδια η Ντονατέλα δεν έχει ποτέ τοποθετηθεί για τις πλαστικές επεμβάσεις, αν και έχει δεχθεί ορυμαγδό δημοσιευμάτων για την οικειοθελή αποδόμηση του προσώπου της. 

T

Τάρα Ριντ – Μια αποτυχημένη κοιλιοπλαστική την άφησε άνεργη

Η 45χρονη σήμερα Τάρα Ριντ έγινε γνωστή για το ρόλο της στο American Pie και εκείνο το διάστημα βρισκόταν στον 7ο ουρανό. Πίστευε ότι η καριέρα της θα απογειωνόταν και προσπάθησε να … βελτιώσει την εμφάνισή της, η οποία κατά γενική ομολογία τότε δεν είχε τίποτα στραβό. Μια αυξητική στήθους και μία κοιλιοπλαστική το 2004 την κατέστρεψαν. Όπως η ίδια δήλωσε αργότερα η επέμβαση στην περιοχή της κοιλιάς ήταν απόλυτα αποτυχημένη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φορέσει μπικίνι για πολλά χρόνια. Με μία δεύτερη επανορθωτική επέμβαση προσπάθησε να πείσει τον χώρο του θεάματος ότι όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό και πόζαρε στο Playboy το 2009. Δυστυχώς τίποτα δεν έγινε όπως παλιά.

T

Τζένιφερ Γκρέι – Ξύπνησα με άλλη μύτη και δεν με γνώρισαν οι φίλοι μου

«Νobody puts Baby in the corner» λέει ο Πάτρικ Σουέζι στην Τζένιφερ Γκρέι στο «Dirty Dancing» και μία … σταρ γεννιέται. Η Γκρέι βλέπει τη δημοτικότητά της να απογειώνεται και κάνει τη λάθος κίνηση. Όπως δηλώνει στη Mirror το 2012: «Ξάπλωσα στο κρεβάτι του πλαστικού και ήμουν διάσημη και σηκώθηκα ανώνυμη». «Ήταν η πλαστική μύτης από την κόλαση. Ακόμα και οι φίλοι μου δεν με αναγνώριζαν». Η Γκρέι έκανε κάποιους ρόλους που δεν συγκίνησαν και στα 50 της κέρδισε το Dancing with the stars.

T
T

Μίκι Ρουρκ: Σοκάρει η παραμόρφωσή του από τις πλαστικές επεμβάσεις

O 68χρονος ηθοποιός Μίκι Ρουρκ (Mickey Rourke) εδώ και χρόνια δεν θυμίζει σε τίποτα τον sex symbol των «9 1/2 εβδομάδων». Το 2005, ο Ρουρκ έκανε την επιστροφή του στους κύκλους του Χόλιγουντ με έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Sin City», για τον οποίο κέρδισε βραβεία από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Σικάγο, το Ιρλανδικό Βραβείο Τηλεόρασης και Κινηματογράφου και το Βραβείο Ένωσης Διαδικτυακών Κριτικών Κινηματογράφου. Στην ταινία του 2008 «Ο Παλαιστής», ο Ρουρκ ερμήνευσε εκπληκτικά το ρόλο ενός ξεπεσμένου παλαιστή, και για το ρόλο αυτό έλαβε το 2009 τη Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο BAFTA, και μια υποψηφιότητα για Βραβείο Όσκαρ. Το 2010, εμφανίστηκε στο «Iron Man 2» και στο «Οι Αναλώσιμοι».

(AP)

Ήταν πολύ νωρίτερα, στην «Άγρια Ορχιδέα», που βρήκε τη γυναίκα της ζωής του στην ηθοποιό, Κάρε Ότις. Η σχέση ήταν καρμική και εκρηκτική. Το 1994 ο Ρουρκ κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε την Ότις και πέρασε κάποιο διάστημα στη φυλακή. Η Κάρε Ότις έπεσε στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη. Η φήμη του καταστράφηκε και αποφάσισε να επιστρέψει στα ρινγκ. «Έπρεπε να γυρίσω πίσω στην πυγμαχία γιατί ήμουν αυτοκαταστροφικός. Δεν σεβόμουν τον εαυτό μου ούτε ως άτομο ούτε ως ηθοποιό». Στο ριγκ κατέστρεψε το πρόσωπό του και οι απανωτές πλαστικές απέτυχαν. Σε πολλές συνεντεύξεις του δήλωνε ότι έπεσε στον λάθος γιατρό και από την πρώτη πλαστική πήγαν όλα πολύ στραβά.

Σήμερα, δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα που τον αποκαλούν απόλυτα «παραμορφωμένο» αλλά και απόλυτα ταλαντούχο.

Πρισίλα Πρίσλεϊ – Θύμα πλαστικού «μαϊμού» - Μου έκανε λάθος ενέσεις

H Πρισίλα Πρίσλεϊ, πρώην σύζυγος του αξέχαστου βασιλιά της ροκ, Έλβις, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή στη βρετανική τηλεόραση και οι τηλεθεατές … φοβήθηκαν. Το παραμορφωμένο πρόσωπό της από τις πλαστικές πλέον δεν μπορεί να «επιδιορθωθεί» Η Πρισίλα Πρίσλεϊ. έπεσε θύμα του περίφημου Αργεντίνου πλαστικού χειρουργού Daniel Serrano, ο οποίος κατέστρεψε τα πρόσωπα πολλών διάσημων και μη πελάτων του. Ισχυριζόταν ότι κάνει μια ένεση, η οποία φρεσκάρει με εντυπωσιακό τρόπο τις σακούλες του προσώπου. Τελικά ήταν ένα λιπαρό μίγμα σιλικόνης, το οποίο μαζεύτηκε στους ιστούς και κατέστρεψε τη σάρκα, κάνοντας ανυπολόγιστη ζημιά. Ο Dr. Serrano καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή και η Πρισίλα -μεταξύ πολών άλλων- έμεινε με «σακουλιασμένο» πρόσωπο. Για να διορθώσει τη ζημιά η Πρισίλα πέρασε πολλές φορές την... πόρτα του χειρουργείου, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να πάρει το παρατσούκλι «βασίλισσα των πλαστικών». 

T

Μέλανι Γκρίφιθ – Δεν ήθελα να καταλήξω με αυτό το πρόσωπο 

Σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό Porter, η Μέλανι Γκρίφιθ, πρώην σύζυγος του Αντόνιο Μπαντέρας, μια ηθοποιός που έγινε κυριολεκτικά αγνώριστη από τις πλαστικές επεμβάσεις, αποκάλυψε ότι αυτές ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της.  Δήλωσε την απογοήτευσή της και ανέφερε τις εμπειρίες της σε κακούς γιατρούς, παίρνοντας την ευθύνη που της αναλογεί «Δεν είχα καταλάβει τίποτα μέχρι που άρχισαν γύρω μου να λένε: «Θεέ μου, τι έχει κάνει αυτή; Ήμουν σε κακή κατάσταση, ελπίζω ότι τώρα που πήγα σε ένα καλύτερο γιατρό να μοιάζω πιο φυσιολογική».

Κόρη της διάσημης Τίπι Χέντρεν, γνωστής από τους ρόλους της στις ταινίες του Χίτσκοκ, η Γκρίφιθ είναι μητέρα της Ντακότα Τζόνσον από το γάμο της με τον ηθοποιό Ντον Τζόνσον. Αστέρι και η ίδια της δεκαετίας του 80 πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 90 σε κέντρα αποτοξίνωσης. «Η βιομηχανία του θεάματος είναι τρομερά βάναυση» είχε δηλώσει.

T

Τόρι Σπέλινγκ: Έκανα δύο επεμβάσεις που έχει κάνει όλο το Χόλιγουντ

Η Ντόνα από το θρυλικό Beverly Hills 90210 έχει γίνει ένας άλλος άνθρωπος. Πατέρας της ο διάσημος παραγωγός Άαρον Σπέλινγκ, έβαλε την κόρη του από νωρίς στα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας όπου όμως ασκείται και βάναυση κριτική. Στο ξεκίνημά της, μία λάθος αυξητική στήθους και μία πλαστική στη μύτη, δεν είχαν το αποτέλεσμα που περίμενε. «Ειλικρινά έχω πειράξει μόνο την μύτη μου και το στήθος μου, αυτό είναι όλο. Αλλά συνεχώς διαβάζω πως έχω κάνει πολλά περισσότερα», είχε δηλώσει η ηθοποιός. Πριν λίγες εβδομάδες ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες από την γιορτή για το τέλος του «Messyness» του MTV με την Nicole “Snooki” Polizzi, και τα σχόλια ήταν καταιγιστικά. «Ο κόσμος λέει για μένα ότι έκανα πλαστικές από τότε που ήμουν 17 ετών. Θυμάμαι τον μπαμπά μου να λέει, "Μην στενοχωριέσαι, θα ξεχαστεί την επόμενη εβδομάδα". Και τελικά ήταν το μοναδικό πράγμα που μου κόλλησε σε όλη την καριέρα μου!», είχε πει η ηθοποιός.

T


Μεγκ Ράιαν - Όταν ο Χάρι... δεν γνώρισε την Σάλι 

Η εμφάνισή της στα Tony Awards το 2016 σόκαρε τους φαν της. Η Μεγκ Ράιαν σχολιάστηκε για το παραμορφωμένο της πρόσωπο που δεν θύμιζε σε τίποτα την ξανθιά νεαρή της θρυλικής ταινίας του 1989 «Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι» και έμεινε στην ιστορία για την σκηνή που η Σάλι αποδεικνύει στον Χάρι πως μια γυναίκα μπορεί να υποδυθεί ότι έχει οργασμό. Κατά γενική ομολογία η 59χρονη σταρ ήταν πολύ όμορφη και πολλοί θεωρούν ότι έκανε την πιο λάθος κίνηση στην καριέρα της. 

T
T

Όλες οι ειδήσεις

Ελένη Μενεγάκη: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της - Γιατί έφυγε από τον Alpha

Μιχάλης Γούναρης: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός

Monica Bellucci στο Ηρώδειο: Η επιστολή της Κάλλας στον Ωνάση που συγκίνησε το κοινό

Σασμός: Τα social media βρήκαν τον δολοφόνο του Στεφανή - Νεκρή και η Βασιλική

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν τον εκπροσωπώ πλέον» λέει ο Θέμης Σοφός - Αυτοί είναι οι δύο νέοι δικηγόροι του

μοντέλοbody shamingπλαστικές επεμβάσειςΛίντα Εβαντζελίστα