Lifestyle|26.09.2021 11:16

Γιάννης Μόρτζος για Πέτρο Φιλιππίδη – «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανε τέτοια πράγματα»

Newsroom

Στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Μόρτζος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την πρώτη συνάντησή του με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», ενώ τόνισε πως έπαθε σοκ όταν έγιναν οι καταγγελίες.

Στο σίριαλ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» πρωταγωνιστούσε αρχικά ο Πέτρος Φιλιππίδης και φυσικά η συνεργασία με την ΕΡΤ τερματίστηκε όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες για τον ηθοποιός. Στην ερώτηση πώς ένιωσε όταν συνελήφθη ο Φιλιππίδης ο Γιάννης Μόρτζος απάντησε:

«Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα και ανταμώσαμε με τον Πέτρο στις πρώτες σκηνές αγκαλιαζόμασταν και φιλιόμασταν, γιατί λέγαμε «είμαστε ομογάλακτοι» (λόγω του Κουν). Από τη στιγμή που άκουσα την πρώτη "φωτοβολίδα" που έσκασε γι’ αυτόν, έπεσα από τα σύννεφα. Ήταν ισχυρό σοκ για μένα. Έλεγα και ξανάλεγα μέσα μου: "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός που είχε τα πάντα, έκανε τέτοια πράγματα". Όμως η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει».

Στην ερώτηση πώς είδε τις ηθοποιούς που έπειτα από χρόνια έκαναν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είπε: «Εγώ αυτό θεωρώ ότι δεν είναι έντιμο. Έπρεπε οι κυρίες αυτές -τις οποίες βεβαίως σέβομαι ως καλλιτέχνιδες- όταν έγινε το συμβάν, την ίδια μέρα να πάνε να το καταγγείλουν. Αυτά τα άλλα πριν από 10 χρόνια, πριν από 18 χρόνια, πριν από 22 χρόνια… ή έχει παραγραφεί, αυτά με συχωρείς πολύ αλλά είναι "τσαρλατανισμοί". Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα. Εμένα με βρίσκει αντίθετο όλο αυτό. Έπρεπε να αντιδράσουν αμέσως. Πιστεύω πως όλο αυτό με το #MeToo θα "ξεφουσκώσει". Ήταν ένας τρόπος εκτόνωσης για να βγουν τα κακά ένστκτα που έχουμε όλοι μέσα μας».

Στο κέντρο ο Γιάννης Μόρτζος

Αντιδράσεις για τους ηθοποιούς που θα στερηθούν χρήματα από τα δικαιώματα των σειρών που έπαιζε ο Φιλιππίδης

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι: «Δεν εκπροσωπώ πλέον τον Πέτρο Φιλιππίδη» Παράλληλα, ο δικηγόρος Μιχαλης Δημητρακοπουλος ανακοίνωσε στην εκπομπή «Πρωινό» ότι ο ίδιος μαζί με την Κική Πακιρτζίδου θα εκπροσωπήσουν τον ηθοποιό στο δικαστήριο.

Μετά την απομάκρυνσή του από τη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» όταν ήρθαν στο φως καταγγελίες εις βάρος του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μπλοκαρίστηκε και από την ταινιοθήκη των καναλιών, καθώς οι ελληνικοί σταθμοί αποφάσισαν να μην ξαναπροβάλουν παραγωγές στις οποίες έχει συμμετάσχει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Αυτό όμως έχει ως συνέπεια να χάσουν χρήματα τα οποία θα αποδίδονται από τα πνευματικά δικαιώματα και όλοι όσοι συμμετείχαν σε κάθε παραγωγή, στις οποίες είχε πάρει μέρος και ο ηθοποιός. Την ίδια στιγμή - σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη «Open Weekend» την Κυριακή (12/9) υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη και άλλων περιπτώσεων που δεν έχουν παραγραφεί και περιγράφουν κακοποιητικές συμπεριφορές του ηθοποιού, και οι οποίες δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα καθώς περίμεναν την εξέλιξη της υπόθεσης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, μία από τις τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού αρχικά φοβήθηκε να προσέλθει στον εισαγγελέα, λέγοντας ότι δέχτηκε απειλές.

Όλες οι ειδήσεις

Σπύρος Φωκάς – Δραματική έκκληση για τον ηθοποιό: «Είναι ανάγκη να βρεθεί ένα σπίτι»

Christopher Reeve: Στον θρυλικό Superman που έμεινε τετραπληγικός είναι αφιερωμένο το Google doodle

Linda Evangelista και οι πλαστικές επεμβάσεις 8 διάσημων - «Πέτρωσε» το πρόσωπό μου, έπεσα θύμα

Elon Musk: Γιατί χώρισε μετά από 3 χρόνια την Καναδή τραγουδίστρια Grimes

Tom Felton: Ο «Ντράκο Μαλφόι» της ταινίας Χάρι Πότερ κατέρρευσε σε τουρνουά γκολφ

Πέτρος ΦιλιππίδηςΧαιρέτα μου τον πλάτανοηθοποιόςΓιάννης Μόρτζοςκαταγγελίες