Lifestyle|30.09.2021 11:06

Richard Gere: Ενδέχεται να καταθέσει στο δικαστήριο κατά του ακροδεξιού Matteo Salvini

Newsroom

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ (Richard Gere) συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του ακροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, στην δίκη για την υπόθεση «Open Arms» σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. Τον Αύγουστο του 2019, ο Ματέο Σαλβίνι ανάγκασε να παραμείνουν στα ανοικτά των ιταλικών ακτών επί έξι ημέρες 147 μετανάστες και πρόσφυγες. Την επιχείρηση διάσωσης είχε αναλάβει η ισπανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Proaktiva Open Arms». 

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ο οποίος εκείνη την περίοδο έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Τοσκάνη, έμαθε για το πλοίο, μίλησε με την ΜΚΟ και ταξίδεψε στη Σικελία για να βοηθήσει στη μεταφορά τροφίμων και προμηθειών στους ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο πλοίο.

Ο ηθοποιός παρευρέθηκε αργότερα σε ένα συνέδριο στη Λαμπεντούζα και παρότρυνε τους πολίτες μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος να στηρίξουν τη ΜΚΟ και τους ανθρώπους που διέσωσε. «Όσοι βρίσκονταν στο πλοίο θα είχαν χαθεί», ανέφερε ο Αμερικανός ηθοποιός στο βίντεο.

Ρίτσαρντ Γκιρ: «Τους αποκαλούν μετανάστες, αλλά είναι πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια»

«Είχα έρθει ξανά στη Λαμπεντούζα, πριν από δυο ή τρία χρόνια, για να επισκεφθώ ένα camp μεταναστών, επομένως ξέρω την κατάσταση από πρώτο χέρι», είπε χαρακτηριστικά ο Γκιρ. «Είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει φρικτές καταστάσεις. Έχουν υποφέρει πολύ. Τους αποκαλούν μετανάστες, αλλά είναι πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια».

Μετά από 19 ημέρες, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μπόρεσαν να αποβιβαστούν στη Λαμπεντούζα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι συνήγοροι που εκπροσωπούν την «Open Arms» κατέθεσαν μια λίστα μαρτύρων που είναι πρόθυμοι να καταθέσουν εναντίον του Σαλβίνι, μεταξύ των οποίων και του ηθοποιού. Σε επικοινωνία του Guardian, με την Open Arms επιβεβαιώθηκε ότι ο Γκιρ θα καταθέσει, εάν ο δικαστής το επιτρέψει.

«Αν κάποιος θέλει να μετατρέψει τη δίκη σε σόου και θέλει να δει τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ας πάει στον κινηματογράφο, όχι σε δικαστήριο», δήλωσε ο Σαλβίνι σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

«Τον γνωρίζω ως ηθοποιό, αλλά δεν καταλαβαίνω τι μαθήματα θέλει να μου δώσει», πρόσθεσε, αλλά υποσχέθηκε να ζητήσει ένα αυτόγραφο του Γκιρ, για τη μητέρα του.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου.

Το τρίτο παιδί και ο Δαλάι Λάμα

Πριν από έναν χρόνο ο 72χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έγινε πατέρας για τρίτη φορά. Η σύζυγός του Αλεχάντρα Σίλβα είναι κόρη του Ιγκνάσιο Σίλβα, του γνωστού επιχειρηματία του κατασκευαστικού κλάδου, ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. «Είναι ο πιο ταπεινός, ευαίσθητος, στοργικός, προσεκτικός, αστείος, γενναιόδωρος άντρας που έχω γνωρίσει ποτέ. Τι μπορώ να πω; Είμαι τόσο ερωτευμένη!», είχε δηλώσει η Αλεχάντρα για τον «Ιπτάμενο και Τζέντλεμαν» ηθοποιό σε παλιότερη συνέντευξή της. Η γοητευτική Αλεχάντρα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, ενώ το ζευγάρι έχουν ακόμα έναν γιο, τον τριών ετών Αλεξάντερ. Ο ηθοποιός έχει έναν 21χρονο γιο που ονομάζεται Όμηρος με την πρώην σύζυγό του, Κάρεϊ Λόουελ. 

Ο Γκιρ που έχει ασπαστεί τον Βουδισμό είναι ένας εξέχων υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ. Η υποστήριξή του προς το κράτος οδήγησε στην απαγόρευση εισόδου του στην Κίνα, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τον έχει τοποθετήσει και στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ.

Όλες οι ειδήσεις

Britney Spears: Τέλος ο εφιάλτης για την ποπ σταρ - Ελεύθερη από την κηδεμονία του πατέρα της

Η ιστορία του οίκου Gucci στη μεγάλη οθόνη: Σκάνδαλα, δολοφονίες, χρήματα και μόδα της δεκαετίας του '90

Πρεμιέρα Τζέιμς Μποντ: Η «ολόχρυση» Kate Middleton επισκίασε τον γοητευτικό Daniel Craig

Angelina Jolie - Brad Pitt: «Με εντυπωσίασε η ασφάλεια του κάστρου τους» λέει ο Σομελιέ Γιάννης Μακρής

Leni Klum - Lila Moss: Οι κόρες δύο διάσημων μοντέλων κερδίζουν το στοίχημα στις πασαρέλες

Φαίη Σκορδά: Η επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου

μετανάστεςπρόσφυγεςΜατέο ΣαλβίνιΡίτσαρντ ΓκιρOpen Arms