Lifestyle|06.10.2021 12:47

«Μίλησα με τη Μιμή Ντενίση»: Τι απαντά ο Γιώργος Πατούλης για τα σκηνικά της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Newsroom

Ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Αθηνών, μίλησε στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα «Ποιος είναι πρωινιάτικα» στο OPEN για το πρόγραμμα της περιφέρειας αναφορικά με τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο οποίο θα υπάρχει πλήρης νομική και ψυχολογική στήριξη για τις γυναίκες-θύματα. Ο Γιώργος Πατούλης μίλησε και για την «κόντρα» που δημιουργήθηκε μετά από δηλώσεις της Μιμής Ντενίση, αναφορικά με την μη διατήρηση των σκηνικών της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» μετά το τέλος των γυρισμάτων στον Φαληρικό Όρμο.

«Μίλησα με τη Μιμή Ντενίση και της είπα πως θα αξιοποιηθούν τα σκηνικά της ταινίας», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης

Ο Γιώργος Πατούλης ξεκαθάρισε: «Χαίρομαι που γυρίστηκε ένα τέτοιο πολύ σημαντικό έργο για τους Έλληνες που διώχθηκαν με αυτό τον τρόπο και έγιναν "μαύρο στίγμα" για την ιστορία γενικότερα και είναι οι Έλληνές μας, είναι οι άνθρωποί μας, οι συνάνθρωποί μας. Θέλαμε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε μία τέτοια εμβληματική ταινία και αυτός ήταν ο λόγος που διαθέσαμε και 125.000 ευρώ και διαθέσαμε έναν χώρο, στον οποίο αυτή τη στιγμή γίνεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Αττικής, να μην πω της χώρας.

Το έργο είναι στην πρώτη του φάση, βλέπετε τα έργα τα οποία γίνονται με τους δρόμους, τις γέφυρες, και όλα αυτά τα οποία είναι έργα της περιφέρειας Αττικής. Και από την άλλη πλευρά, ξεκινάει η Β' φάση η οποία θα είναι η πλήρης ανάπτυξη όλου του Φαληρικού Όρμου, αυτό που λέμε η «αρχή της Ριβιέρας», αν μου επιτρέπεται αυτή η έκφραση.

Παρά το ότι είναι εργοτάξιο θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να συμβάλουμε στη διαδικασία, αν και αντιλαμβάνεστε ότι υπήρχε μία επικινδυνότητα για να στηθούν αυτά τα σκηνικά, με την ευθύνη τη δική μας, αλλά και καθυστερώντας κατά κάποιο τρόπο και τις εξελίξεις της ανάπλασης. Εκεί λοιπόν εμείς βοηθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για ό,τι χρειαζόταν.

Υπήρξε μία προφορική αναφορά πριν ένα χρόνο από την Μιμή Ντενίση, η οποία οφείλω να πω ότι είναι και φίλη μου και την εκτιμώ ιδιαίτερα, όπως πιστεύω και η ίδια. Της είπα για το σκηνικό θα πρέπει να το δούμε με τους τεχνικούς. Δεν έγινε επί της ουσίας μία πρόταση η οποία να είναι υπηρεσιακή, αλλά και από την άλλη πλευρά πραγματικά θα ήταν απολύτως δύσκολο ένα σκηνικό που το μισό έχει καεί και το άλλο μισό δεν είναι έτοιμο, να δεχτεί κόσμο αφού είναι εργοτάξιο και επικίνδυνο».

«Αυτά μπορούν να γίνουν μετά από 2-3 χρόνια όταν θα έχει ολοκληρωθεί όλο το έργο που θα το χαίρεται ο πολίτης. Χθες είχαμε μία τηλεφωνική συζήτηση και της είπα ότι στο φινάλε όταν θα γίνει αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της Αττικής ανάπλασης ναι να το κάνουμε ένα θεματικό πάρκο και θα είναι το λιγότερο θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτό το μεγάλο έργο με την έννοια του κόστους. Υπήρξαν οι διευκρινίσεις και είναι σίγουρο ότι δεν υπήρχαν οι εγγραφές αιτήσεις» είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Όλες οι ειδήσεις

Σοφία Μουτίδου: Στη σκηνή με τον επί 12 χρόνια σύντροφό της, Κωνσταντίνο

Άγριες Μέλισσες: Η Μαρία Κίτσου και πρωταγωνιστές μιλούν για το βιβλίο-prequel της σειράς

GNTM 4 makeover: Δεν ήξεραν τη Cher και η έκρηξη της Ζενεβιέβ - «Είναι ντροπή σου»

Jennifer Lawrence: Έγκυος σε πορεία για το δικαίωμα στην άμβλωση - Η συνεργασία με τον DiCaprio

Gloria Leonard: Η χρηματίστρια της Wall Street που εμπνεύστηκε τις «ροζ γραμμές»

ΣμύρνηOPENΜιμή ΝτενίσηΓιώργος ΠατούληςΜπέττυ Μαγγίραμικρασιατική καταστροφή