Lifestyle|11.10.2021 14:35

Ζέτα Δούκα για Metoo: «Όλες οι γυναίκες στην κοινωνία, είμαστε κακοποιημένες» - Τι είπε για Κιμούλη

Newsroom

Το πρωί της Δευτέρας (11/10), η Ζέτα Δούκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» και μίλησε για το ελληνικό #Metoo, τον Γιώργο Κιμούλη, αλλά και για τα επαγγελματικά της σχέδια. «Δε μίλησα για έντονη σχέση με τον Γιώργο Κιμούλη, αλλά για μια κακοποιητική σχέση. Έχω περάσει πολλές συναισθηματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Έχω βιώσει πολλή χαρά, πολλή προσμονή και δικαίωση παρόλο που η δική μου υπόθεση εκκρεμεί στο ΣΕΗ. Έχει αργήσει τόσο γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξεταστούν. Ήταν και η άλλη πλευρά που έφερε τις αντιρρήσεις της, τις φέρνει ακόμα. Δεν έχουμε βρεθεί με τον Γιώργο Κιμούλη και δεν θέλω να μιλήσω επ’ αυτού καθόλου» ανέφερε, αρχικά, η ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Ξαφνικά ανέλαβα όλο το κύμα των ανθρώπων που ήρθαν και βρήκαν στο πρόσωπό μου έναν υποστηρικτή ή έναν άνθρωπο που ξεκίνησε κάτι και τους έδωσε το θάρρος να μιλήσουν, μου έδωσε ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης. Και ένιωσα ότι πρέπει να κάνω κάτι και ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τη Σοφία Μπεκατώρου. Ένιωσα αυτή τη ματαίωση και την απογοήτευση γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Τον περασμένο χειμώνα, η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή πως στο παρελθόν υπέστη ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία από τον Γιώργο Κιμούλη. Σύμφωνα με την ίδια, ο σκηνοθέτης την κλώτσησε και την έβρισε στο πλαίσιο θεατρικής συνεργασίας που είχαν το 2008 - 2009. «Όλες οι γυναίκες είμαστε κακοποιημένες. Ο ευάλωτος πληθυσμός των γυναικών ακόμα προσπαθεί να βρει τη θέση του στην κοινωνία. Στον καλλιτεχνικό χώρο υπάρχουν πολλά που πρέπει να βγουν, γνωρίζω κάποια πράγματα, για ανθρώπους που δεν έχουμε ακούσει» τόνισε η ηθοποιός στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Ζέτα Δούκα απάντησε στην ερώτηση αν θα ήθελε ν' ασχοληθεί με την πολιτική. «Πάρα πολύ δύσκολα θα έλεγα "ναι" έτσι όπως βλέπω τα πράγματα στην πολιτική. Δεν ανήκω σε καμία πολιτική παράταξη. Δεν πρόσκειμαι κάπου ώστε να πω μου αρέσει σε ιδεολογία. Αν υπήρχε κάτι φρέσκο και νέο και πραγματικά ελπιδοφόρο, τότε μπορεί». Αυτή την περίοδο, η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην «Κυρία Επιθεώρηση» που κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου στο θέατρο Βέμπο.

Ζέτα Δούκα: Το μήνυμα για το «body positivity» - Αγάπησε το σώμα σου και μην ακούς κανέναν

Body positivity και body shaming... όροι που μπαίνουν ενεργά στη ζωή μας από τη στιγμή που γυναικείες οργανώσεις, influencers και youtubers έθιξαν ζητήματα που σχετίζονται με την αποδοχή του σώματος με κάθε «ιδιαιτερότητά» του. Πολλές είναι οι φορές που η Ζέτα Δούκα έχει μοιραστεί δημοσίως θέματα που την έχουν απασχολήσει. Αυτή τη φορά η ηθοποιός θέλησε να στείλει ένα μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε το σώμα μας και να το αποδεχόμαστε όπως ακριβώς είναι. Έτσι ανέβασε μια φωτογραφία της με μαγιό την οποία συνόδεψε με το εξής κείμενο.

«Αυτό είναι το σώμα μου. Ένα σώμα που έχει παχύνει, αδυνατίσει, βασανιστεί, αρρωστήσει από ανορεξία, γεννήσει τη Θάλεια, έχει χειρουργηθεί, μπαίνει σε κλιμακτήριο, αλλάζει, προσπαθεί να διατηρείται υγιές και δυνατό, κατά καιρούς μισηθεί και αγαπηθεί και πλέον έχει την απόλυτη αποδοχή και σεβασμό μου. Ε, δεν αξίζει μια ωραία σέλφι με μαγιό; Αγάπησε το σώμα σου, κάντο να περνάει όμορφα μαζί σου και μην ακούς κανέναν! Καλό καλοκαίρι».

T

Η ηθοποιός παλαιότερα είχε αποκαλύψει και τα σημάδια στο σώμα της από μία εγχείρηση, στην οποία είχε υποβληθεί, λέγοντας ότι μετά από έναν απλό έλεγχο ρουτίνας κατέληξε να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. «Στη ζωή μου έχω περάσει πολλά και διάφορα γεγονότα που έχουν αφήσει το σημάδι τους πάνω μου. Άλλα σημάδια είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού, άλλα όχι, αφού μπορεί να κρύβονται βαθιά στην ψυχή μας… Όλα όμως με κάνουν να νιώθω ξεχωριστή, γιατί μου θυμίζουν όλα όσα έχω καταφέρει», είχε γράψει η ηθοποιός.

Όλες οι ειδήσεις

Κώστας Κεντέρης: Σπάνια εμφάνιση του Ολυμπιονίκη - Μιλά για τη ζωή στα Ζαγοροχώρια και τα παιδιά του στον αθλητισμό

Θλίψη στο μνημόσυνο Mad Clip: Υποβασταζόμενη η μητέρα - Εκεί και η πρώην σύντροφός του, Αρετή

Kim Kardashian παρουσιάστρια του SNL: Το ροζ βίντεο, ο Κάνιε και τα «άπλυτα» της οικογένειας

Άγριες Μέλισσες - Επόμενα επεισόδια: Ο Ακύλας αθωώνει τον Δούκα και ο Κωνσταντής σε άμεσο κίνδυνο

Τα απομνημονεύματα της Joan Collins «καίνε» το Χόλιγουντ - Το βίτσιο του Μπραντ Πιτ και οι πλαστικές

Ελένη Τσολάκη: «Το OPEN μού έδειξε εμπιστοσύνη - Είναι μία δύσκολη χρονιά, με μεγάλο ανταγωνισμό»

Ζέτα ΔούκαΓιώργος ΚιμούληςMeToo