Lifestyle|12.10.2021 14:58

Μαρία Πολύζου: «Σε ηλικία 11 ετών με βίασε ο πατέρας μου - Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει αν μιλήσω»

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε η Μαρία Πολύζου, η οποία μίλησε για την αυτοβιογραφία της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key books, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που βίωσε σε νεαρή ηλικία και τη διέξοδο που βρήκε στον αθλητισμό. «Το βιβλίο μου έχει πολλά μηνύματα που θέλω να δώσω στα παιδιά. Πολλές φορές ξεκινάμε τη ζωή μας με τα πλην, αλλά μπορούμε να κατακτήσουμε ξανά τη ζωή, όταν βάλουμε στόχους και όνειρα. Η ζωή μου δεν ήταν ρόδινη. Ήμασταν πέντε παιδιά. Ο μπαμπάς ψαράς. Ήταν ένας σκληρός άνθρωπος που τρόμαζες μόνο και που τον έβλεπες μέσα στο σπίτι. Φώναζε, έβριζε, χτυπούσε και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Σίγουρα η βία έχει πολλά προβλήματα και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά» ανέφερε, αρχικά, η αθλήτρια.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι σε ηλικία 11 ετών την βίασε ο πατέρας της. «Αυτό που θέλω να πω σε κάθε παιδί είναι ότι μπορεί να κατακτήσει τα όνειρά του, να κερδίσει τη ζωή, να μην καταλήξει σε ναρκωτικά, ουσίες, αλκοόλ, να μην κάτσει στο περιθώριο. Εγώ δεν το είπα πουθενά. Βρήκα καταφύγιο στον αθλητισμό. Όταν υπάρχει η απειλή ότι θα σε σκοτώσω, δεν μιλάς. Δεν το είπα ούτε στον προπονητή μου ούτε σε κανέναν. Με βοήθησε κυρίως ότι έβαλα στόχους. Ο μεγαλύτερος στόχος που με βοήθησε να ξεπεράσω τα πάντα ήταν να ονειρευτώ τον εαυτό μου στη θέση που θέλω εγώ να μείνω στην κοινωνία και τον αθλητισμό. Έκανα ψυχοθεραπεία μόνο για εννιά μήνες. Για μένα, η θεραπεία μου ήταν ο αθλητισμός».

Η Μαρία Πολύζου στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που εκπροσώπησε τη χώρα σε Μαραθώνιο. Το 2010 έγινε η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα που αναβίωσε το Φειδιππίδειο άθλο, καθώς έτρεξε την διαδρομή 524 χιλιομέτρων (Αθήνα – Σπάρτη – Τύμβος Μαραθώνα) στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Παράλληλα, η Μαρία Πολύζου εξομολογήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι ο σύζυγός της ήταν το πρώτο άτομο που έμαθε για εκείνη, αλλά πολύ αργότερα. «Έφυγα από το σπίτι μου, όταν ήμουν 17 ετών και πήγα στο πανεπιστήμιο. Στην Πάτρα άρχισα πολύ να επιστρέψω, πήγαινα ανά διαστήματα μέχρι που ξέκοψα τελείως να πηγαίνω. Με τ' αδέλφια μου έχω πολύ καλή σχέση. Είναι η οικογένειά μου» τόνισε.

Η μαραθονοδρόμος, επίσης, αποκάλυψε ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας, σε ηλικία 13 και 14 ετών. «Με έσωσε ο Θεός. Θεωρώ ότι αν σου δίνει ένα πρόβλημα, θα σου δώσει τη δύναμη και τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Για να βρίσκομαι εδώ που είμαι, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πιστεύω. Με αγάπησε πάρα πολύ. Από μικρή ήμουν συνέχεια στα καντήλια και έλεγα ο Θεός να με βοηθήσει. Με πέρασε από πολλά τεστ σε αυτή τη ζωή. Στάθηκα, όμως, πάντα να προσεύχομαι και ήμουν σίγουρη πως κάποια στιγμή θα βγω στο φως».

T

«Έδωσαν τον αγώνα μου για τον καρκίνο με χαμόγελο»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Μαρία Πολύζου ανέφερε ότι πέρασε καρκίνο πριν από 1,5 χρόνο. «Δεν είναι και λίγο. Πολλές χημειοθεραπείες. Πολύ μεγάλος αγώνας, αλλά πάντα με χαμόγελο. Η μεγαλύτερη μου νίκη θα έλεγα ότι είναι να μπορώ να καταφέρω αυτή τη στιγμή στη ζωή μου, με αυτά που έχω περάσει, να είμαι ευτυχισμένη. Και είμαι!» κατέληξε.

T

Όλες οι ειδήσεις

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν μου αρέσω στην τηλεόραση - Σιχαίνομαι τον χαρακτήρα του Ακύλα στις Μέλισσες»

Σάσα Σταμάτη: Κινείται νομικά για να διαπιστώσει αν ο θάνατος του πατέρα της ήταν ιατρικό λάθος

DC Comics: Αμφιφυλόφιλος ο νέος Superman, γιος του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν

Κωστής Μαραβέγιας – Τόνια Σωτηροπούλου: Έγινε ο γάμος στην Ύδρα υπό άκρα μυστικότητα

Ο γκέι εγγονός του ηθοποιού Omar Sharif μοιράζεται τις απειλές που δέχεται από τον αραβικό κόσμο

καρκίνοςσεξουαλική παρενόχλησηMeTooΜαρία Πολύζουαυτοκτονία