Lifestyle|14.10.2021 13:23

Τhe Crown: Γυρίσματα στη θρυλική «Χριστίνα» του Ωνάση - H πριγκίπισσα Νταϊάνα και η ιστορία του γιοτ

Newsroom

Οι ηθοποιοί της σειράς του Netflix «The Crown» που υποδύονται την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Ντόμινικ Γουέστ εθεάθησαν να γυρίζουν σκηνές την Τρίτη στο διάσημο γιοτ «Christina O», στις ακτές των Βαλεαρίδων Νήσων. Πριν από λίγες μέρες νέα «βασίλισσα Ελισάβετ» Ιμέλντα Στόντον, αποκάλυψε την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει στο Netflix η πέμπτη σεζόν του πολυβραβευμένου The Crown (To Στέμμα).

Μέσω ενός αποκλειστικού βίντεο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Tudum, του πρώτου διαδικτυακού event που οργάνωσε το Netflix, η Ιμέλντα Στόντον, η ηθοποιός που θα υποδυθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στις δύο τελευταίες σεζόν της δραματικής σειράς αποκάλυψε αυτό που περίμεναν όλοι οι φαν του The Crown.

H σειρά «The Crown» σάρωσε στα πρόσφατα Βραβεία Emmy συγκεντρώνοντας τα βραβεία καλύτερης δραματικής σειράς, καλύτερης ηθοποιού (για την Ολίβια Κόλμαν, ηθοποιού για τον Τζος Ο' Κόνορ (Josh O’Connor), για καλύτερο β' γυναικείο ρόλο στην Τζίλιαν Άντερσον (Gillian Anderson), καλύτερη β' ανδρικό ρόλο Τομπάιας Μόνζις (Tobias Menzies), σεναρίου (Peter Morgan) και σκηνοθεσίας (Jessica Hobbs). 

Oι πιστοί οπαδοί της σειράς θα πρέπει να κάνουν αρκετό καιρό υπομονή ακόμα, καθώς τα επεισόδια θα κυκλοφορήσουν στην πλατφόρμα το Νοέμβριο του 2022!

Γυρίσματα του Τhe Crown στη θρυλική «Χριστίνα» του Ωνάση 

Σύμφωνα με την Daily Mail, στις σκηνές αναπαρίσταται το οικογενειακό ταξίδι του βασιλικού ζεύγους στην Ιταλία το 1991, που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο πριν το διαζύγιό τους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Νταϊάνα ήταν δυστυχισμένη στο γάμο της, καθώς είχε ήδη μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στον βιογράφο Άντριου Μόρτον. Παρά τα προβλήματα ωστόσο η βασιλική οικογένεια συγκεντρώθηκε στο γιοτ «Alexandra» του Καρόλου.

Και μπορεί τα γυρίσματα να μην γίνονται στο γιοτ όπου έκαναν τις διακοπές τους, το «Christina O» στο οποίο εθεάθησαν οι Ντεμπίκι και Γουέστ έχει τη δική του πλούσια ιστορία μια και κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση.

T

Η ιστορία της θρυλικής «Χριστίνας» του Ωνάση

To 1954 o Αριστοτέλης Ωνάσης αγοράζει την «οικία» που αγάπησε περισσότερο από όλες, τη θαλαμηγό «Χριστίνα». Το αγόρασε σε τιμή σκραπ έναντι 34.000 δολαρίων και στη συνέχεια ξόδεψε 4 εκατομμύρια για το μετατρέψει σε πολυτελές σκάφος δίνοντας σε αυτό το όνομα της κόρης του Χριστίνας. Ο Ωνάσης μετέτρεψε μία καναδική φρεγάτα σε μία πολυτελέστατη θαλαμηγό, απ' όπου πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ τότε αλλά και ονόματα-θρύλοι, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τίτο, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, ο Τζον Κένεντι.

1961 - Ωνάσης και Τσόρτσιλ στην «Χριστίνα» (AP photo)

Αρχικά ήταν φρεγάτα του καναδικού πολεμικού ναυτικού, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε, είχε το όνομα HMCS Stormont. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε στη Μάχη του Ατλαντικού και συμμετείχε στην απόβαση στη Νορμανδία.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού ήταν γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, τα σκαμνιά του μπαρ ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας, ενώ ο πυθμένας της πισίνας υψωνόταν ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρεπόταν σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικόνιζαν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Για τον εαυτό του ο Ωνάσης είχε κρατήσει μια σουίτα τεσσάρων δωματίων, με μπανιέρα από μπλε μάρμαρο Σιένας, απομίμηση λουτρού από μινωικό ανάκτορο. Τους τοίχους κάλυπταν βενετσιάνικοι καθρέπτες. Υπήρχαν άλλες εννέα σουίτες, που η καθεμιά είχε το όνομα ενός ελληνικού νησιού. Στην «Ιθάκη» έμεναν πάντα οι εκλεκτότεροι καλεσμένοι: ανάμεσά τους, η Γκρέτα Γκάρμπο, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Ουμπέρτο Ανιέλι της FIAT, ο Τζον-Πολ Γκετί και πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ.

CHRISTINA O, Αριστοτέλης Ωνάσης

Όταν ο Ωνάσης πέθανε το 1975, άφησε το γιοτ στην κόρη του Χριστίνα. Εκείνη το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά. Tο 1998 το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζων Πωλ Παπανικολάου. Επανέφερε το αρχικό όνομα προσθέτοντας και το όμικρον («Ο») και ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, πληρώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια. Τον Ιούλιο του 2013, μετά τον θάνατο του Παπανικολάου, το 100 μέτρων πολυτελές γιοτ βγήκε ξανά στο σφυρί για 21 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και ακόμα δεν έχει βρει νέο ιδιοκτήτη, το σκάφος είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για μόλις... 560.000 ευρώ την εβδομάδα το καλοκαίρι και 700.000 ευρώ τον χειμώνα. Σήμερα, η μεγαλοπρεπής θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει 66 άτομα (και 35 άτομα πλήρωμα) στα 18 υπνοδωμάτιά της, ενώ διαθέτει προεδρική σουίτα, ελικοδρόμιο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα, μπαρ, κέντρο ομορφιάς και παιδότοπο.

Δείτε φωτογραφίες της θαλαμηγού CHRISTINA O

Όλες οι ειδήσεις

Megan Fox: Πάσχει από σωματική δυσμορφική διαταραχή -«Δεν μου αρέσει το σώμα μου»

Κωστής Μαραβέγιας: Η συγκινητική ανάρτηση και το φιλί με την Τόνια Σωτηροπούλου στον γάμο

Cillian Murphy: Μετά τους Peaky Blinders θα γίνει ο «πατέρας της ατομικής βόμβας» σε νέα ταινία

GNTM 4: Η φωτογράφιση για τη σεξουαλική παρενόχληση έφερε δάκρυα στον Κωνσταντίνο - Η οικειοθελής αποχώρηση

Η χυδαία ερώτηση που έκαναν στην Adele σε live και η «πληρωμένη» απάντηση

πριγκίπισσα ΝταϊάναγιοτΧριστίναΑριστοτέλης ΩνάσηςThe Crown