Lifestyle|21.10.2021 16:01

Paris Hilton για την κακοποίηση που υπέστη ως έφηβη: «Με κλείδωναν σ' ένα δωμάτιο που έζεχνε αίμα»

Newsroom

Η Πάρις Χίλτον (Paris Hilton) παρουσιάστηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, υποστήριξε τη νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρυματικές συνθήκες και μίλησε για όσα η ίδια βίωσε ως «προβληματική έφηβη». Η χρυσή κληρονόμος είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό ότι την περίοδο που την έστειλαν οι γονείς της σε ειδικό λύκειο για παιδιά με παραβατική συμπεριφορά, έζησε την κόλαση του θεσμού που λέγεται αναμορφωτήριο.

Σύμφωνα με την ίδια, εκεί την κακοποιούσαν ψυχολογικά και σωματικά, το προσωπικό του σχολείου τη χτυπούσε, την ανάγκαζαν να παίρνει χάπια, την παρακολουθούσαν όταν έκανε μπάνιο και την έστελναν στην απομόνωση χωρίς ρούχα. Η ίδια, ξεκινώντας την ομιλία της, συστήθηκε όχι «ως Πάρις Χίλτον, αλλά ως επιζήσασα».

«Με στραγγάλισαν. Με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Με παρακολούθησαν άνδρες υπάλληλοι να κάνω μπάνιο. Μου μιλούσαν χυδαία. Με ανάγκασαν να πάρω φάρμακα χωρίς τη σωστή διάγνωση. Δεν μου παρείχαν σωστή εκπαίδευση. Με έκλειναν στην απομόνωση, ένα δωμάτιο που έζεχνε αίμα και τόσα άλλα» περιέγραψε η Χίλτον. 

T

«Μπήκα στην απομόνωση γεμάτη γρατζουνιές, καλυμμένη με αίμα»

Η Πάρις Χίλτον δέχτηκε μία κακοποίηση που οι γονείς της διάλεξαν, στήριξαν και ενίσχυσαν οικονομικά, με στόχο να «διορθώσουν» την κόρη τους. «Μου υποσχέθηκαν ότι η λεγόμενη σκληρή αγάπη θα με έκανε καλά και πως το να με στείλουν στην άλλη άκρη της χώρας, ήταν ο μόνος τρόπος. Με φίμωναν, με χαστούκιζαν στο πρόσωπο, άνδρες εργαζόμενοι με έβλεπαν να κάνω ντους λέγοντάς μου χυδαίους χαρακτηρισμούς, με ανάγκαζαν να παίρνω φάρμακα χωρίς διάγνωση γιατρού, δεν πήγα κανονικά σχολείο, μπήκα στην απομόνωση γεμάτη γρατζουνιές, καλυμμένη με αίμα και τόσα ακόμη».

Μέσα σε δύο χρόνια, άλλαξε τέσσερις εγκαταστάσεις. «Και η εμπειρία μου σε καθεμία από αυτές με στοιχειώνει μέχρι σήμερα» δήλωσε. «Στο Πρόβο Κάνιον στη Γιούτα μου έδωσαν ρούχα με αριθμό. Πλέον δεν ήμουν εγώ. Ήμουν ο αριθμός 127. Με ανάγκασαν να μείνω μέσα 11 μήνες». Η Πάρις Χίλτον αναφέρθηκε και σ' ένα περιστατικό στο Μίσιγκαν, όπου επτά μέλη του προσωπικού κράτησαν δεμένο για δώδεκα λεπτά τον 16χρονο Κορνίλιους Φρέντερικ, ο οποίος αργότερα πέθανε.

Στη συνέντευξη Τύπου, μαζί της βρέθηκαν οι Δημοκρατικοί βουλευτές Jeff Merkley, Rosa DeLauro και Adam Schiff. «Πίσω από γυαλιστερά διαφημιστικά φυλλάδια και υποσχέσεις, κρύβεται μία σκοτεινή αλήθεια» επισήμανε ο τελευταίος. «Η πραγματικότητα της κακοποίησης, της κακομεταχείρισης, της παραμέλησης, του μαρτυρίου».

Πάρις Χίλτον: Κληρονόμος, μοντέλο, σταρ των reality, DJ και παρουσιάστρια podcast

Τα τελευταία χρόνια, η Πάρις Χίλτον αποτίναξε την εικόνα της σαχλής κληρονόμου, όπως παρουσιάστηκε στα ριάλιτι: «The Simple Life», «Paris Hilton's My New BFF» και «The World According to Paris», η οποία όπως παραδέχεται τώρα ότι ήταν τέχνασμα. Σήμερα, σε ηλικία 40 ετών, η Χίλτον από μοντέλο, σταρ των ριάλιτι και DJ έγινε πρόσφατα παρουσιάστρια podcast. Στις αρχές του χρόνου, αρραβωνιάστηκε τον Κάρτερ Ρέουμ, ενώ τον Ιούλιο η είδηση της εγκυμοσύνης της έκανε τον γύρο του κόσμου.

Όλες οι ειδήσεις

Miss France: Αγωγή στα καλλιστεία - Θέλουν τις υποψήφιες άγαμες, χωρίς παιδιά και να μην καπνίζουν

Ιωάννα Λίλη: «Βλέπω GNTM, αλλά κάποιες φορές με χαλάει» - Ο λόγος που κρατάει μπαστούνι

Γρηγόρης Πετράκος σε Γιώργο Παπαδάκη: «Είχατε λάθος πληροφόρηση, παρακαλώ ανακαλέστε»

Ανδρέας Μικρούτσικος: Τα νεότερα για την υγεία του - Τι λέει η Σοφία Βόσσου

Θοδωρής Φέρρης: «Φορούσα το ίδιο μπλουζάκι στην πίστα για 3 χρόνια»

κακοποίησηαναμορφωτήριοΠάρις ΧίλτονέφηβηΚογκρέσο