Lifestyle|30.10.2021 15:39

Madonna: Ποζάρει γυμνή στο κρεβάτι και αναπαριστά τον θάνατο της Marilyn Monroe

Newsroom

Η νέα φωτογράφιση της Μαντόνα (Madonna) για το τελευταίο τεύχος του V Magazine, ποζάροντας «σε ένα φόρο τιμής στη γοητεία και την τραγωδία» της Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe), έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το εξώφυλλο της 63χρονης τραγουδίστριας είναι εμπνευσμένο από το «The Last Sitting» του Μπερτ Στερν, της τελευταίας φωτογράφισης που έκανε η ηθοποιός, μόλις έξι εβδομάδες πριν από τον θάνατό της, σε ηλικία 36 ετών. Η «βασίλισσα της ποπ» φωτογραφίζεται ημίγυμνη και με συνταγογραφούμενα χάπια να διακρίνονται στα καρέ.

«Δεν μας ενδιέφερε να ξανακάνουμε τις εικόνες ακριβώς, περισσότερο θέλαμε να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ φωτογράφου και υποκειμένου. Η φιλία, η καλλιτεχνική διαδικασία αλλά και πώς η τέχνη μπορεί να μιμηθεί τη ζωή και αντιστρόφως» δήλωσε ο φωτογράφος Στίβεν Κλάιν και πρόσθεσε: «Όταν έστειλα στη Μαντόνα τις φωτογραφίες, κατακυριεύτηκε από την ευθραυστότητα της Μέριλιν εκείνη τη στιγμή της ζωής της. Αποφασίσαμε να βρούμε μια σουίτα ξενοδοχείου και να προσπαθήσουμε να αιχμαλωτίσουμε τη σχέση μεταξύ μιας σταρ και της κάμερας, το μυστήριο και τη μαγεία αυτής της δημιουργικής συνεργασίας».

Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές της τραγουδίστριας που χαρακτήρισαν τη φωτογράφιση κακόγουστη. «Για κάποιο νοσηρό και απόκοσμο λόγο, η Μαντόνα αποφάσισε ν' αναδημιουργήσει το κρεβάτι του θανάτου της Μέριλιν Μονρόε» έγραψε στο Twitter, ο ειδικός της ποπ κουλτούρας Μάικ Σίνγκτον.

Τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα

Η Μαντόνα πρωταγωνιστεί σε τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα του V Magazine. Σε ένα εξ αυτών ποζάρει ξαπλωμένη σ' ένα κρεβάτι, γυρισμένη πλάτη στον φακό, δε φοράει τίποτα παρά μόνο ένα διχτυωτό καλσόν και γόβες στιλέτο Christian Louboutin. Την ίδια στιγμή, στο λαιμό της έχει ένα σταυρό που είναι γυρισμένος προς τον φακό, ενώ στο χέρι της φοράει ένα γάντι γεμάτο με βραχιόλια και δαχτυλίδια.

Ο θάνατος της Μέριλιν Μονρόε

Η Μονρόε πέρασε την τελευταία μέρα της ζωής της, το Σάββατο 4 Αυγούστου, στο σπίτι που είχε στο Μπρέντγουντ. Το πρωί, συναντήθηκε με τον φωτογράφο Λόρενς Σίλερ για μία φωτογράφιση του «Playboy» η οποία τραβήχτηκε από την ίδια. Έκανε, επίσης, ένα μασάζ, μίλησε με φίλους στο τηλέφωνο και υπέγραψε κάποιες παραδόσεις. «Παρών» στο σπίτι της ήταν η οικονόμος της, η Eunice Murray και η δημοσιογράφος Πατρίσια Νιούκομπ, η οποία είχε παραμείνει μια νύχτα. 

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο ψυχίατρος της ηθοποιού, Ραλφ Γκρίσον, έφτασε στο σπίτι για να κάνει μια θεραπευτική συνεδρία και ζήτησε από τη Νιούκομπ να φύγει. Πριν φύγει ο Γκρίνσον περίπου στις 7 μ.μ., ζήτησε από τη Μάρεϊ να διανυκτερεύσει εκεί και να κάνει συντροφιά στη Μονρόε. Λίγα λεπτά αργότερα, η Μονρόε έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον γιο του Τζο Ντιμάτζιο, με τον οποίο είχε καλές σχέσεις παρά το διαζύγιο που είχε πάρει από τον πατέρα του. Της είπε ότι είχε χωρίσει με μια κοπέλα που δεν του άρεσε και δεν εντόπισε τίποτα ανησυχητικό στην συμπεριφορά της Μονρόε. 

Ο ξανθός άγγελος αποσύρθηκε και πήγε στην κρεβατοκάμαρά της νωρίς το βράδυ και έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον ηθοποιό Πίτερ Λόφορντ, ο οποίος ήλπιζε να την πείσει να συμμετάσχει στο πάρτι του εκείνο το βράδυ. Ο Λόφορντ ανησύχησε επειδή η Μονρόε ακούγοταν σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, η οποία του είπε: «να πείτε αντίο στην Πατ, αντίο στον πρόεδρο (κουνιάδο του Λόφορντ), και αντίο στον εαυτό σας, γιατί είστε καλός άντρας», πριν του κλείσει το τηλέφωνο. Μη μπορώντας να φτάσει εγκαίρως στη Μονρόε, ο Λόφορντ κάλεσε τον πράκτορά του Μίλτον Έμπινς, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να πάει στον Γκρίνσον και αργότερα κάλεσε τον δικηγόρο της Μονρόε, Μίλτον Ρούντιν. Ο τελευταίος τηλεφώνησε στο σπίτι και πήρε την διαβεβαίωσε ότι η Μονρόε ήταν μια χαρά. 

Την επόμενη μέρα, η Μάρεϊ ξύπνησε «και αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά», καθώς είδε φως κάτω από την πόρτα του υπνοδωματίου της Μονρόε, αλλά δεν πήρε καμιά απάντηση, ενώ η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Η Μάρεϊ τηλεφώνησε στον Γκρίνσον, ο οποίος τη συμβούλεψε να κοιτάξει μέσα από ένα παράθυρο και είδε τη Μονρόε ξαπλωμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι της, καλυμμένη από ένα σεντόνι και κρατούσε ένα ακουστικό τηλεφώνου. Ο Γκρίνσον έφτασε λίγο αργότερα και μπήκε στο δωμάτιο, σπάζοντας ένα παράθυρο και βρήκε την ηθοποιό νεκρή. Κάλεσε τον γιατρό της, Χάιμαν Εντζέλμπεργκ, ο οποίος έφτασε στο σπίτι περίπου στις 3:50 π.μ. και επιβεβαίωσε επίσημα το θάνατο της.

Έρευνες συνθήκων θανάτου

Αμέσως, ο αναπληρωτής ιατροδικαστής Τόμας Νογκούτσι διενήργησε την αυτοψία στο σώμα της. Η τοξικολογική ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αιτία του θανάτου της ήταν οξεία δηλητηρίαση με βαρβιτουρικά, είχε 8 mg% ένυδρης χλωράλης και 4,5 mg% πεντοβαρβιτάλης (Nembutal) στο αίμα της και 13 mg% πεντοβαρβιτάλης στο ήπαρ. Η αστυνομία βρήκε άδεια μπουκάλια αυτών των φαρμάκων δίπλα στο κρεβάτι της. Δεν υπήρχαν σημάδια εξωτερικών πληγών ή μωλώπων στο σώμα.

Στη δεκαετία του 1970, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι ο θάνατος της Μονρόε ήταν δολοφονία και όχι αυτοκτονία. Λόγω αυτών των ισχυρισμών, ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζον Βαν ντε Καμπ ανέθεσε στον συνάδελφό του Ρόναλντ Χ. Κάρολ να διενεργήσει «μια νέα έρευνα» το 1982 για να δει εάν πρέπει να ξεκινήσει μια ποινική έρευνα. Ο Κάρολ συνεργάστηκε με τον Alan B. Tomich, έναν ανακριτή, για πάνω από τρεις μήνες σε μια έρευνα που κατέληξε σε έκθεση τριάντα σελίδων. Δεν βρήκαν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι δολοφονήθηκε η Μονρόε.

Όλες οι ειδήσεις

Στράτος Τζώρτζογλου: «Υπάρχουν πολλές φορές που βλέπω τη Σοφία και σαν κόρη μου»

Μαρία Κορινθίου: Θετική και εκείνη στον κορονοϊό - Η ανάρτηση στα social media

Γιώτα Νέγκα: «Πέρασα κρίση ηλικίας στα 40 μου» - Γιατί κράτησε το επίθετο του πρώην συζύγου της

Ζεις καλά; Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 4 ερωτήσεις, λέει ο γκουρού γυμναστής της Adele

Η Ματούλα εξομολογείται: «Δεν έχω δει ποτέ τα εγγόνια μου, έχω να δω τον γιο μου 15 χρόνια»

φωτογράφισηΜαντόναθάνατοςΜέριλιν Μονρό