Lifestyle|02.11.2021 09:45

Γιάννης Στάνκογλου: Η σύλληψη στα 16 και η ταινία που τον «έστειλε» τρεις μέρες φυλακή

Newsroom

Για τα «άγρια νιάτα» του, τις τρεις ημέρες που πέρασε στις φυλακές Κορυδαλλού για τις ανάγκες μιας ταινίας, τη σύλληψή του ως έφηβος, αλλά και το θέατρο, μίλησε ο Γιάννης Στάνκογλου στον Γρηγόρη Αρναούτογλου (01/11). Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε για την εμπειρία του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρέθηκε για τις ανάγκες της ταινίας ο «Θανατοποινίτης». Όπως εξήγησε ο ηθοποιός:«Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησαν από τον σκηνοθέτη Αντώνη Κόκκινο να παίξω στην ταινία τους και το έκανα με μεγάλη χαρά».

Γιάννης Στάνκογλου: «Σαν έφηβος ήμουν άγριο νιάτο»

Ο Γιάννης Στάνκογλου αναφέρθηκε στην πρώτη του γειτονιά στον Περισσό και στα χρόνια της εφηβείας του αποκαλύπτοντας ότι «με είχαν συλλάβει για τα γήπεδα, με πήραν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα κοντά στο σπίτι μου και με είδε τυχαία ο πατέρας μου». «Σαν έφηβος ήμουν "άγριο νιάτο", αλλά έψαχνα να βρω και το δίκιο μας, όχι για μένα μόνο, για όλους» συμπλήρωσε ο δημοφιλής ηθοποιός. 

Μιλώντας για την εμπειρία του από τα γυρίσματα στη Δ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού είπε ότι «ένιωθα τα βλέμματα των κρατούμενων στην αρχή να με σκανάρουν. Ήταν ένας άλλος κόσμος, είχε μία τρελή καθαρότητα. Ένιωθες ότι σε σκανάρανε. Είχα την τύχη να έχω καλές σχέσεις με τους περισσότερους, μου φέρανε μέχρι και τσίπουρο από μήλα που φτιάχνουν εκεί μέσα. Είναι δύσκολα εκεί».

Και συνέχισε λέγοντας: «Γνώρισα τον αρχηγό και μου λέει να πάω τουαλέτα στο κελί του. Βγαίνοντας μου λέει εσύ είσαι λες κι είσαι εδώ μέσα χρόνια. Δεν σε κοιτάζουν, όπως άλλους εδώ. Γυρνάω και του λέω άσε μας ρε φίλε που εδώ και δέκα λεπτά που περπατάμε, νιώθω το π…ι σου». Ο Γιάννης Στάνκογλου αποκάλυψε και μια εμπειρία που είχε όταν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων «περπατούσα στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών. Ακούω μια μουσική, ανοίγω την πόρτα και ήταν κάπου 14 κρατούμενοι, που είχε ο καθένας το δικό του μουσικό όργανο. Ήταν σαν μια μυσταγωγία».

Με αφορμή αυτή του την εμπειρία ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε και για τα παιδιά του για τα οποία είπε ότι είναι προστατευτικός λέγοντας ότι η κοινωνία είναι «ζούγκλα» και επιρρίπτοντας ευθύνες και στην πολιτική: «Ούτε αυτοί που μας διοικούν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, όλα για το χρήμα. Έχω πει ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια θα κάνω πράγματα που γουστάρω, τηλεόραση, θέατρο, σινεμά και μετά έναν χρόνο θα κάνω λιγότερα πράγματα. Να είμαι με τα παιδιά μου».

Ο αγαπημένος ηθοποιός γράφει αυτή την περίοδο μία νέα σελίδα στα επαγγελματικά του καθώς για πρώτη φορά πρόκειται να τον δούμε σε ρόλο σκηνοθέτη στο θέατρο, στο έργο «Killer Joe».

ηθοποιόςΓιάννης Στάνκογλουφυλακές Κορυδαλλού