Lifestyle|08.11.2021 11:37

Μαρίνα Σάττι: «Έσπασε κούπες» με τον Σάκη Ρουβά στο Voice - Επέστρεψαν δριμύτεροι Ζουγανέλη και Μαραβέγιας

Newsroom

Οι δυνατές στιγμές συνεχίζονται στο The Voice of Greece και αυτό το σαββατοκύριακο παρακολουθήσαμε το τελευταίο επεισόδιο των Blind Auditions, ενώ την Κυριακή (7/11) οι συμμετέχοντες πέρασαν στη φάση των knockouts. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Πάνος Μουζουράκης, η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς διάλεξαν τους συμμετέχοντες που συμπλήρωσαν τις τελευταίες θέσεις στις ομάδες τους. Η επιστροφή παλιών αγαπημένων προσώπων και η εντυπωσιακή εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι απογείωσαν τη διάθεση του κοινού. 

The Voice: Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Κωστής Μαραβέγιας επέστρεψαν δριμύτεροι στα knockouts

Κάθε coach - στο πλαίσιο των knockouts - ζήτησε από έναν συνάδελφό του να βοηθήσει την επιλογή των κομματιών για τους υποψήφιους αλλά και να συμβουλεύσει τα παιδιά για το live. Τέσσερις σημαντικοί καλλιτέχνες στάθηκαν στο πλευρό των coaches για να τους προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στη φάση των knockouts.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επέστρεψε στο The Voice of Greece για να μοιραστεί την εμπειρία της και να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. «Εύχομαι Κωνσταντίνα είτε μαζί μου είτε όχι να κερδίσεις φέτος. Από όλη αυτή την παρουσία μου εδώ τα προηγούμενα χρόνια, αυτή είναι από τις αγαπημένες μου διαδικασίες και η χαρά μου να έρχομαι σε επαφή με τα παιδιά οπότε σε ευχαριστώ και καλή μας συνέχεια, αρχή και δύναμη» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελεωνόρα Ζουγανέλη προς τον νέο coach στο The Voice.

Επιστροφή στον τόπο του… εγκλήματος και για τον Κωστή Μαραβέγια ο οποίος συναντά τον καλό του φίλο Πάνο Μουζουράκη δίνοντάς του όλες τις απαραίτητες συμβουλές που μπορούν να τον αναδείξουν νικητή. «Σαν γουρλής ήρθα εδώ για να φέρω στον φίλο μου το γούρι. Το καλό το γούρι. Όταν μου είπε πως θα είμαι σούπερ coach σκέφτηκα δυνάμεις υπερήρωα και ήρθα για να συνδράμω ως σούπερ coach » πρόσθεσε ο φρεσκοπαντρεμένος Κωστής Μαραβέγιας. Τον ερμηνευτή, δημιουργό και παντοτινά ροκ καλλιτέχνη Χρήστο Δάντη υποδέχεται η Έλενα Παπαρίζου για να ενώσουν τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για τη μουσική.

Μαρίνα Σάττι και Σάκης Ρουβάς ξεσήκωσαν το σόου με τη Μάγισσα και τις Κούπες

Πλαισιωμένοι από πολυμελή ορχήστρα, η Μαρίνα Σάττι και ο Σάκης Ρουβάς ξεκίνησαν με το κομμάτι «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ» για να προχωρήσουν σε ένα medley των επιτυχιών της πρώτης «Μάντισσα» και «Θα σπάσω κούπες» ώστε να κλείσουν με την τελευταία μεγάλη επιτυχία του δεύτερου, «Είμαι στα καλύτερα μου». Η ξεχωριστή καλλιτέχνιδα της νέας γενιάς, βρέθηκε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά για να μοιραστεί μαζί του τη δική της ξεχωριστή ματιά και τις εύστοχες παρατηρήσεις της. 

Θυμίζουμε ότι στα knockouts τρεις παίκτες από την ίδια ομάδα εμφανίζονται μαζί στο stage και τραγουδά ο καθένας ένα διαφορετικό τραγούδι, όμως μόνο ένας από την κάθε τριάδα παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μία δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί σε ορισμένους διαγωνιζόμενους καθώς οι coaches έχουν τη δυνατότητα του steal, μπορούν δηλαδή να «κλέψουν» ένα ταλέντο για τη δική τους ομάδα.

Δείτε πως διαμορφώνονται οι ομάδες των coaches στο 1ο knockout

Μαρίνα Σάττι: Το «Πάλι» γυρίστηκε στη Μαυροθάλασσα Σερρών

Το φετινό καλοκαίρι βρήκε τη Μαρίνα Σάττι να κυκλοφορεί μετά από τέσσερα χρόνια από τη Walnut Entertainment Greece, το νέο της τραγούδι με τίτλο «Πάλι». Η νεαρή μουσικός δούλευε πολύ καιρό πάνω σε αυτό και στην ανάρτηση του βιντεοκλίπ της στο YouTube έγραψε τις σκέψεις της για αυτό το νέο κομμάτι που το χαρακτηρίζει «σύγχρονο μπάλο». Συγκεκριμένα η Μαρίνα Σάττι με καταγωγή από το Σουδάν έγραψε για το βίντεό της που γυρίστηκε στη Μαυροθάλασσα Σερρών: «Σαν ψέματα μου φαίνεται ότι το «ΠΑΛΙ» είναι πια εκεί έξω. Ότι ήρθε η ώρα να σας μιλήσω γι’ αυτό, κι εσείς να ξέρετε σε τι αναφέρομαι. Μιλάω τόσο καιρό γι’ αυτό με τον εαυτό μου, με τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, την οικογένειά μου και τώρα μιλάω και με εσάς.

Δεν είναι όμως μόνο το «ΠΑΛΙ» και δεν είναι απλώς οι λέξεις και η μουσική. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος τον οποίον ονειρεύομαι μέρα-νύχτα, εδώ και εβδομάδες, μήνες, χρόνια…και το ΠΑΛΙ είναι το πρώτο κεφάλαιο σε όλη αυτή την ιστορία. To χθες, το σήμερα, το αύριο, ο κόσμος, η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, ο παππούς μου που ήρθε από τη Μικρά Ασία. Η ελληνική ύπαιθρος, η επαρχία, η πλατεία του χωριού, η εκκλησία, η αυλή της γιαγιάς με τις κότες, η λευκή πλαστική καρέκλα και το πλαστικό τραπεζομάντηλο με τα φρουτάκια επάνω στο τραπέζι. Οι «γυναίκες» και οι «άνδρες», οι σχέσεις τους, η αγάπη, ο φόβος, το «θέλω αλλά φοβάμαι», το «θέλω αλλά δεν μπορώ», το «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω». Τα παιδιά.Το τραγούδι είναι ένας «σύγχρονος μπάλος». Έτσι θα το περιέγραφα με δυο λέξεις, αν έπρεπε. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είμαι εγώ. Ελπίζω να το αγαπήσετε. Και να το τραγουδήσετε και να το χορέψετε. Με αγάπη, Μαρίνα».

 

Μαρίνα Σάττι: Η Μάντισσα και... θα σπάσω κούπες

Η 34χρονη Μαρίνα Σάττι έχει καταγωγή από την Κρήτη και το Σουδάν. Στη μουσική της συνδυάζει παραδοσιακούς ήχους με urban στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή. Το 2007 κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music, ως εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, από όπου και αποφοίτησε το 2011, σπουδάζοντας ενορχήστρωση και παραγωγή. Το 2017, το τραγούδι της «Μάντισσα», εμπνευσμένο από ηπειρώτικους ρυθμούς, έγινε viral ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τις 48 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το 2016 η Σάττι κυκλοφόρησε τo single «Κούπες», μια πρωτότυπη διασκευή του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού «Θα Σπάσω Κούπες». Το τραγούδι κέρδισε γρήγορα εντυπώσεις έχοντας ξεπεράσει σήμερα τις 24 εκατομμύρια προβολές στο YouTube ενώ έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή Buddha Bar compilation albums: 20 Years Anniversary των Ravin & Bob Sinclar. Τον Δεκέμβριο του 2016 συμμετείχε στη μεταγλώττιση της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures Βαϊάνα (Moana), δανείζοντας τη φωνή της στην κεντρική ηρωίδα του έργου.

Το τραγούδι της «Μάντισσα», που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2017 σε δική της μουσική και ενορχήστρωση και σε στίχους Μιχάλη Κουϊνέλη, έφτασε στην κορυφή των charts σε Ελλάδα και Βουλγαρία μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. H «Μάντισσα» τράβηξε την προσοχή και του διεθνούς τύπου με το Αμερικάνικο National Public Radio να το περιγράφει ως «το καλοκαιρινό χιτ που γεμίζει τους νέους με ελπίδα».

 

Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του πολυφωνικού σχήματος fones και της γυναικείας χορωδίας chores. Τον Σεπτέμβριο του 2018 τραγούδησε μαζί με τις fones στο Champions of the Earth Awards του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Nέα Υόρκη. Την ίδια χρονιά ψηφίστηκε ως «Γυναίκα μουσικός της χρονιάς» από τους αναγνώστες του περιοδικού Votre Beaute. Η Σάττι έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε πάνω από 15 χώρες του εξωτερικού ενώ έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως τους Φοίβο Δεληβοριά, Νίκο Κυπουργό, Γιώργο Νταλάρα, Παύλο Παυλίδη, Διονύση Σαββόπουλο, Paco de Lucia, Patrice Rushen, Simon Shaheen, Maria Mulata και Mavis Staples.

Η Σάττι έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο για πάνω από από μια δεκαετία, έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό παραστάσεων ως ηθοποιός και μουσικοσυνθέτης. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και με σκηνοθέτες όπως τους Ακύλλα Καραζήση, Λυδία Κονιόρδου, Νίκο Μαστοράκη, Θωμά Μοσχόπουλο, Κωνσταντίνο Ρήγο ανάμεσα σε άλλους.

Μαρίνα Σάττι: «Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, δεν θέλω να κλειδώνω σε καταστάσεις και συνθήκες»

Σε παλαιότερη συνένετευξή της στο People η Μαρίνα Σάττι είχε πει: «Ίσως να βγαίνει στο ευρύ κοινό πως είμαι μόνο τραγουδίστρια, αλλά δεν είναι έτσι. Έχω τις Fones, τη χορωδία Chόres που αποτελείται από 50 γυναίκες πλέον, ασχολούμαι με τον χορό, έχω κάνει πολύ θέατρο στη ζωή μου, ακόμη και στο Εθνικό. Ένιωθα πως όσα μαθαίνω στη ζωή μου κάποια στιγμή θα με βοηθήσουν στην καλλιτεχνική μου έκφραση. Για παράδειγμα, σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Μετσόβιο και βλέπω τώρα (εργαζόταν για το Yalla 2.0) που φτιάχνουμε το σκηνικό με τον σκηνογράφο Γιάννη Αρβανίτη –επίσης της Αρχιτεκτονικής– και μπορώ και καταλαβαίνω το πρόγραμμα Autocad στο οποίο σχεδιάζουμε το σκηνικό».

Στην ερώτηση αν νιώθει «μουσικός» είχε απαντήσει: «Ναι. Γενικά, όταν νιώθω ότι μια φάση πάει να καβατζωθεί, δηλαδή να κλειδώσει, να γίνει συνήθεια, προβλέψιμη, κάτι με πιάνει και θέλω να φύγω από αυτή, να δοκιμάσω κάτι νέο. Από έφηβη ήμουν αντιδραστική. Αν κάποιος κάνει το λάθος να μου υποδείξει κάτι, σχεδόν νιώθω ότι έχω την ευθύνη να κάνω το αντίθετο. (γέλια)». Για τους γονείς της είχε πει: «Μέχρι τα 5 έκανα ήδη τρεις γλώσσες, δηλαδή στο προνήπιο πήγαινα σε ένα σχολείο που κάναμε αγγλικά, ελληνικά και αραβικά. Η μαμά μου μου έκανε από μόνη της τα μαθήματα της Α’ και Β’ Δημοτικού στο σπίτι από τότε. Κάναμε πολλές δραστηριότητες ως παιδιά: Αθλητισμό, χορό, πιάνο και πολλή μουσική. Μετά τα αγγλικά ακολούθησαν τα γαλλικά, συνέχισα με τη μουσική, κολυμβητήριο… μέχρι σκάκι πήγαινα!

Ό,τι μου κατέβαινε της το έλεγα και με το που τελείωνα το σχολείο έκανα πράγματα. Ήμουν υπερκινητική, χωρίς να με πιέζουν. Στο σχολείο υπήρχαν συγκεκριμένα πράγματα που με πόρωναν και πιο πολύ από όλα τα μαθηματικά. Γύριζα από το φροντιστήριο και στο λεωφορείο διάβαζα μαθηματικά, όχι Σούπερ Κατερίνα. Για να μπω στο Μετσόβιο, έγραψα στα μαθήματα που με αφορούσαν 19,4, 19,6 και στα μαθήματα που δεν ήταν για Πανελλήνιες έγραφα 7! Τέτοιο θράσος! Το απολυτήριό μου έχει βαθμούς που ξεκινούν από 19,6 και πέφτουν στο 11. Είμαι γενικά των άκρων, θεωρώ πως με τα χρόνια ζεις όπως μαθαίνεις τη ζωή σε μικρή ηλικία».

Voice knockoutsΜαρίνα ΣάττιΠάνος ΜουζουράκηςΈλενα ΠαπαρίζουThe VoiceΚωστής ΜαραβέγιαςΕλεωνόρα ΖουγανέληΣάκης Ρουβάς