Lifestyle|14.11.2021 09:48

Ευτυχία Φαναριώτη για #metoo: «Η κακοποίηση που βίωσα είχε τίμημα, έχασα δουλειές»

Newsroom

Η κάμερα της εκπομπής «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» του OPEN, με αφορμή την παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», βρέθηκε στο καμαρίνι της ηθοποιού, Ευτυχία Φαναριώτη, η οποία μίλησε για το κίνημα #metoo που ξέσπασε στον χώρο του θεάτρου την περίοδο της καραντίνας, ενώ αποκάλυψε και το τίμημα της κακοποίησης που δέχτηκε η ίδια στο παρελθόν.

«Λίγο με θορύβησε όπως όλο τον κόσμο αλλά τελικά νομίζω ότι ήταν για όλους μια ευκαιρία να μπουν λίγο μέσα στον εαυτό τους, να δουν τι τους συμβαίνει και να πάρουν αποφάσεις για τη ζωή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά που γίνανε μετά, το #metoo και όλα αυτά που ξεκίνησαν μέσα στην καραντίνα, θεωρώ ότι ήταν απόρροια μια απόφασης να πάμε μπροστά. Εγώ τη δική μου κακοποίηση τη χειρίστηκα όπως ήξερα. Όλα έχουν ένα τίμημα. Και εγώ έχασα κάποιες δουλειές. Έτσι γίνεται» ανέφερε η ίδια στη δημοσιογράφο Τεριάννα Παππά. 

Η Ευτυχία Φαναριώτη έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με τον κωμικό ρόλο της «Ρόδης» στο «Καφέ της Χαράς» του ΑΝΤ1 πριν από είκοσι χρόνια. «Όταν είχα έρθει στην Αθήνα είχα δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή της Αθήνας και στο Ωδείο Αθηνών για κλασσικό τραγούδι. Δεν είχα γνώση, απλά είχα κάνει κάποια μαθήματα φωνητικής στο Βόλο. Πέρασα με υποτροφία, ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Όταν πήγα εκεί, οι δάσκαλοι του τραγουδιού μου είπαν "ότι δεν μπορείς να κάνεις και τα δύο. Πρέπει ν' αφοσιωθείς σ' ένα από τα δύο γιατί εννοείται ότι πας για καριέρα". Μέσα σε λίγο καιρό, άφησα το τραγούδι και αφιερώθηκα στην υποκριτική. Ωστόσο, έχω τραγουδήσει σε συναυλίες, μουσικές σκηνές, εκπομπές και ρεμπετάδικο». 

MeTooΚαφέ της ΧαράςΑΝΤ1