Lifestyle|18.11.2021 12:50

Ανθή Βούλγαρη - Αθηναΐς Νέγκα: Νέα «κόντρα» στη showbiz - «Μερακλώνοντας με κρούσματα και θανάτους»

Newsroom

Η Αθηναΐς Νέγκα έγινε έξαλλη, έπειτα από κίνηση της Ανθής Βούλγαρη να κάνει χιούμορ με τα κρούσματα του κορονοϊού, χορεύοντας ζεϊμπέκικο στην εκπομπή της. Kάθε μέρα σπάνε νέο ρεκόρ και η ανησυχία της κοινωνίας για την πορεία της πανδημίας είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Το τραγούδι έχει τίτλο «Μην της πείτε» και η παρουσιάστρια, αστειευόμενη, παράφρασε τους στίχους του τραγουδιού: «Μην του πείτε πόσα κρούσματα έχουμε». 

«Πρώτη εκπομπή σε τηλεθέαση ποιος ο λόγος για τέτοια απρέπεια; Δεν της είπε κανείς: “Σταμάτα, λέμε για κρούσματα”; Γιατί;», έγραψε η ραδιοφωνικός παραγωγός στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram. Το πρωί της Πέμπτης (18/11), η Ανθή Βούλγαρη, θέλοντας ν' απολογηθεί για το συμβάν, είπε στον αέρα της εκπομπής: «Είμαι ένας άνθρωπος που τις στεναχώριες μου τις περνώ έτσι, με χορό, με τραγούδι. Είναι η κάθαρσή μου, ακόμα και την περιπέτεια της υγείας μου που πήγα και ήρθα στον θάνατο – γιατί έτσι είναι – έτσι την πέρασα. Έχουμε αποφασίσει με τον Ιορδάνη να σας περνάμε την ενημέρωση λίγο πιο χαλαρά, πιο ανθρώπινα. Αν αυτό ενόχλησε κάποιους και πάρθηκε ως ασέβεια, ειλικρινά ζητώ συγγνώμη. Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα και ήθελα απλά να εξηγηθούμε. Άνθρωποι είμαστε και ζητάμε συγγνώμη αν κάναμε λάθος».

Αθηναϊς Νέγκα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που μερακλώνουν δίπλα σε σοβαρή επικαιρότητα»

Την ίδια ώρα, η Αθηναϊς Νέγκα προχώρησε σε νέα ανάρτηση γράφοντας: «Η Ανθή Βούλγαρη είναι ένα ιδιαίτερα συμπαθές λαϊκό κορίτσι και πάλι, με την καλή έννοια. Δεν είναι κακό να είσαι λαϊκός εξάλλου. Και όσο και να φαίνεται σε μερικούς από εμάς εξωτικό, το πως ρίχνει και μια γυροβολιά λαϊκά στα καλά καθούμενα ακόμα και την ώρα που ανακοινώνονται κρούσματα και νεκροί, σε κάποιους αυτά αρέσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η τηλεοπτική παρέα μερακλώνει ξημερώματα δίπλα σε σοβαρή επικαιρότητα.

Πρόκειται λοιπόν για έναν συγκεκριμένο κώδικα, μια γλώσσα όμως που για αρκετούς τηλεθεατές είναι αποκρουστική. Δεν είμαστε τίποτα σνομπ αριστοκράτες, όμως όλοι εμείς και δεν είναι όλα θέμα γούστου. Την ώρα που κάθε Έλληνας έχει συγγενείς ή φίλους που έφυγαν από κορονοϊό και που σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι θύματα της άρνησης αλλά ασθενής που δεν πρόλαβαν τα εμβόλια ή τους πρόδωσε η κράση τους. Θα ήταν πιο ανθρώπινο και πιο ευγενικό να μπει ένα φρένο στους χορούς όταν μιλάμε για κρούσματα από σεβασμό στους νεκρούς και τις οικογένειές τους αλλά και στους ασθενείς που παλεύουν να πάρουν ανάσα στις ΜΕΘ».

Γιώργος Λιάγκας: «Ορισμένοι παρακαλάνε να κάνει λάθος κάποιος για να τον πυροβολήσουν»

Το θέμα έπαιξε στις πρωινές εκπομπές, με τον Γιώργο Λιάγκα να σχολιάζει: «Όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας και αλίμονο αν δεν κάνουμε λάθη και αλίμονο αν δεν βελτιωνόμαστε από τα λάθη μας. Το πρόβλημα είναι όταν τα επαναλαμβάνουμε. Το θέμα είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία που όλοι έχουν ένα πιστόλι και παρακαλάνε να κάνει λάθος κάποιος για να τον πυροβολήσουν και να γλεντήσουν».

Θετική η Αθηναϊς Νέγκα στον κορονοϊό

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Αθηναϊς Νέγκα είχε αποκαλύψει πως ήταν θετική στον κορονοϊό πριν από 1,5 χρόνο. «Εγώ στο σαλονάκι, μόνο που η φωτογραφία τραβήχτηκε στην αρχή της καραντίνας δηλαδή πριν 12χρονια -τόσο δεν είμαστε μέσα; Είμαι στην κρεβατάρα μου τώρα. Με επισκέφτηκε και εμένα ο παλιό ιός διαφορετικά δεν θα είχα πυρετό κάθε βράδυ δεν θα ένιωθα σαν να έχω φάει ξύλο. Ήπιο ξύλο, βέβαια, διότι είναι πράγματι ήπια τα συμπτώματα μου. Έχω περάσει πολύ χειρότερες γρίπες στο πόδι, οι μαμάδες θα με καταλαβαίνουν όμως τώρα οφείλω να κάτσω κλεισμένη. Κότα.

Θα ακούσω την γενική οδηγία σύμφωνα με την οποία, όποιος το περνάει χαλαρά-όσο νιώθει καλά- και δεν έχει προβλήματα, δεν χρειάζεται να κάνει τεστ, ώστε τα τεστ να είναι διαθέσιμα (δεν θα σχολιάσω επιλογές, ο καθένας ξέρει το ιστορικό του και τις ανησυχίες του) όμως θα εξαντλήσω και θα υπερβώ τις 14 ημέρες καραντίνας που μου συνέστησαν. Άραγε θα έρθει πάλι εκείνη η μέρα; Θα βγούμε; Και όταν βγούμε, τι θα βρούμε; Ίσως να έχουν νόημα αργότερα τα αξιόπιστα τεστ ανόσιας-αν υπάρξουν, ώστε κάποιοι να δουλέψουμε και να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη» είχε γράψει, μεταξύ άλλων, η Αθηναΐς Νέγκα. 

ΚορονοϊόςΓιώργος ΛιάγκαςΑνθή ΒούλγαρηΑθηναϊς Νέγκα