Lifestyle|20.11.2021 15:00

Σπύρος Μπιμπίλας για το Crown, τις καταγγελίες στο θέατρο και τη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη «Open Weekend» το πρωί του Σαββάτου (20/11) βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος μίλησε για τη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί, τα προβλήματα στο θέατρο, τις καταγγελίες αλλά και για τον Ζαχαρία Ρώχα. Ο ηθοποιός ξεκίνησε λέγοντας ότι με την ίδια αγάπη πάει να μιλήσει σε μικρά και μεγάλα κανάλια, ενώ παραδέχτηκε ότι είναι τυχερός που δεν έχει κολλήσει κορονοϊό αφού σε δύο περιπτώσεις είχε μιλήσει σε παρουσιαστές που αργότερα βρέθηκαν θετικοί. Ένας εκ των οποίων ο Γρηγόρης Αρναούτογλου!

Για την ταινία «Κλαδί στη φωτιά», στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Γυρίστηκε πριν τεσσεράμισι χρόνια και δυστυχώς δεν παίχτηκε λόγω του κορονοϊού. Γενικά θέλω να περάσω το μήνυμα στους νέους ηθοποιούς να παίζουν ανεξαρτήτου μεγέθους του ρόλου - είτε μικρός είτε μεγάλος ο ρόλος, να το παίζεις με την ίδια αγάπη. «Το κλαδί της φωτιάς» βραβεύτηκε ήδη στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Πράγας και μου δίνει την ευκαιρία να κάνω έναν από τους καλύτερους ρόλους που έχω κάνει στον κινηματογράφο, γιατί είναι δραματικός. Είναι κοινωνικό θρίλερ. Κάνω έναν άνθρωπο που έχει μείνει κλεισμένος σε ένα υπόγειο 25 χρόνια και και βγαίνει μετά αλλιώτικος. Η ταινία έχει γυριστεί χωρίς επιδοτήσεις και συμμετείχα αφιλοκερδώς για τη στήριξη των νέων ανθρώπων».

Σπύρος Μπιμπίλας για «The Crown» και τα συμβόλαια εμπιστευτικότητας

Μετά τις γιορτές ο ηθοποιός θα βρίσκεται στην Κρήτη, όπου θα συμμετέχει στον «Καπετάν Μιχάλη» που είναι μία διεθνής παραγωγή. Αναφορικά με τον ρόλο του στο Crown είπε: «Η συμμετοχή μου θα προβληθεί την επόμενη σεζόν, αλλά εγώ δεν μπορούσα να πω κάτι λόγω της εμπιστευτικότητας και των πολύ αυστηρών όρων του συμβολαίου. Όμως όταν έφυγα από εκεί βγήκαν φωτογραφίες μου παντού. Επομένως τι θα έλεγα, ότι δεν είμαι εγώ εκεί; Έχω αρχίσει και υποψιάζομαι ότι αυτά τα συμβόλαια εμπιστευτικότητας επίτηδες τα κάνουμε, ώστε την άλλη μέρα να δημιουργείται ακόμα περισσότερος θόρυβος».

Για τα γυρίσματα είπε: «Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική, τα γυρίσματα ήταν χολιγουντιανά και οι υπηρεσίες που μας προσέφεραν ήταν φοβερές. Είχαμε βοηθούς, παρά-βοηθούς, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα εδώ. Πήρε η casting director Λυδία Γεωργανά που είναι μία εκπληκτική casting director την οποία δεν γνώριζα προσωπικά να με ρωτήσει αν θα ήθελα να κάνω δοκιμαστικό για τον ρόλο του Γιάννη Λάτση. Έκαναν και άλλοι 25 ηθοποιοί και διάλεξαν εμένα. Παρότι εγώ δεν είμαι καλός γνώστης της αγγλικής. Ξέρω τα αγγλικά του τουρίστα. Πάντως αυτοί ενθουσιάστηκαν μαζί μου μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαι ο πιο διάσημος από την Ελλάδα - που εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου. Μου φέρθηκαν με πάρα πολύ ωραία, με τρόπο συγκινητικό».

Για τον Ζαχαρία Ρώχα και τις δηλώσεις του στην εκπομπή είπε: «Με τον Ζαχαρία είμαστε φίλοι, από 20 χρόνια δουλεύουμε μαζί. Ο Ζαχαρίας έχει υποστεί φοβερό bullying, μία περίοδο του κλείσαν όλες τις πόρτες γιατί διεκδίκησε τα νόμιμα από τις συμβάσεις. Τέθηκε σε διωγμό για πάρα πολλά χρόνια, όπως και άλλοι ηθοποιοί, επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα - το συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Θεωρώ απαράδεκτο τον τρόπο που του φέρθηκαν για πολλά χρόνια. Έχει κάνει μία καταγγελία για αντισυναδελφική συμπεριφορά στο ΣΕΗ και θα πάρει τον δρόμο του πειθαρχικού Συμβουλίου».

Αναφορικά με τις καταγγελίες στο ΣΕΗ είπε: «Υπάρχουν καταγγελίες και για σεξουαλικά αδικήματα και για συμπεριφορές βίας. Με καίνε τα εργασιακά μας, γιατι το Metoo οφείλεται και στα εργασιακά, διότι όταν ηθοποιοί είναι ανυπεράσπιστοι, δεν έχουν συνολικές συμβάσεις γίνονται έρμαια μεγάλης εκμετάλλευσης».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε και για τα μέτρα αναφορικά με τον κορονοϊό και τα θέατρα: «Τώρα αντιμετωπίζουμε οξύτατο πρόβλημα με τους ηθοποιούς που αρρωσταίνουν και κλείνουν τα θέατρα. Δεν έχει προβλεφθεί από το κράτος ποιος θα αποζημιώσει αυτόν τον ηθοποιό που αναγκαστικά μένει στο σπίτι του ακόμα και όταν είναι άρρωστος, όταν κάποιος συνάδελφος της παράστασης έχει νοσήσει και κλείνει το θέατρο».

ταινίεςΣπύρος ΜπιμπίλαςThe CrownΣΕΗηθοποιός