Lifestyle|24.11.2021 09:41

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η «χρυσή» μεταγραφή στο MEGA, η έκλειψη ηλίου και το λάθος με τα Σκόπια

Newsroom

Ο απολαυστικός Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο Άλλος» την Τρίτη (23/11) και μίλησε για την απόφασή του να αποκτήσει παιδί, τη «χρυσή» μεταγραφή από τον ΑΝΤ1 στο Mega την οποία καθυστέρησε μια έκλειψη ηλίου, και το λάθος στην Eurovision που έκανε, πριν από χρόνια, η Μαρία Μπακοδήμου

«Αν δεν σε είχα γνωρίσει Τάκη, μπορεί να μην είχα και παιδί. Πήγα και τον είδα που είχε κάνει το παιδί του και μου μίλησε τόσο ζεστά και συγκινητικά και με μάγεψε. Εκείνος ήταν που μου είπε μέσα μου ότι πρέπει κι εγώ να κάνω ένα παιδί. Εκείνη η στιγμή ήταν πολύ σημαδιακή για τη ζωή μου. Όταν συναντάς ανθρώπους στη ζωή κάτι σημαίνουν, γι αυτό δεν θέλω να τους ξεχνάω», είπε προκαλώντας συγκίνηση ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Φώτης Σεργουλόπουλος - «Είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ αυτός ο άντρας»

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην τηλεόραση ως ηθοποιός στην επιτυχημένη κωμική σειρά της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» είπε: «Είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ αυτός ο άντρας. Όταν έμαθα αυτή τη λεπτομέρεια με κέρδισε κατευθείαν ο ρόλος. Δεν σχεδιάζω κάτι άλλο τηλεοπτικό τώρα [...] Ήρθα στην ΕΡΤ με μία δική μου πρόταση. Ένα concept που άρεσε, μπορεί να γίνει, δεν είναι η ώρα του. Είπαμε να ωριμάσουμε όλοι», αποκάλυψε.

«Ήμουν τρία χρόνια εκτός τηλεόρασης. Δεν είχα πολλές προτάσεις. Ασχολήθηκα με τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, το παιδί μου. Αυτό ήθελα να κάνω. Ταυτόχρονα συνέβαιναν πολλά κοινωνικά πράγματα στα οποία συμμετείχα και λίγο πολύ οι άνθρωποι της τηλεόρασης με έβλεπαν με άλλο μάτι. Με έναν ίσως προβληματισμό. Με το που σταμάτησα την τηλεόραση, δούλεψα ένα concept δικό μου εδώ και τρία χρόνια και αυτό θέλω να κάνω», τόνισε. 

Για την προσωπική του πορεία είπε: «Όταν το ανακάλυψα ότι είμαι γκέι, αγχώθηκα. Δεν ήξερα πώς να το εκφράσω ερωτικά. Αυτό που με έσωσε ήταν μπήκα στη δραματική σχολή, σε ένα περιβάλλον ανοιχτόμυαλο. Τότε βρήκα όμοιούς μου. Τότε βέβαια ήμασταν ό,τι λάχει. Στον στρατό πήγα μετά τη δραματική σχολή. Μπήκα 21 ετών και με πάνε στην Κρήτη. Μπήκα σε μια ιστορία που έκανα παρέα με luben ανθρώπους στην Κρήτη. Ένας δούλευε ως τσατσά σε οίκο ανοχής. Εκεί γνώρισα τη Βούλα και κάναμε παρέα. Πήγαινα εκεί καθόμουν στο σαλονάκι και τα λέγαμε με τη Βούλα. Να πω ότι οι οίκοι ανοχής μου αρέσουν πάρα πολύ».

Η Μαρία Μπακοδήμου και η «χρυσή» μεταγραφή στο MEGA - Μας πρότειναν εκατονταπλάσιο ποσό!

Για τη συνεργασία του με τη Μαρία Μπακοδήμου είπε: «Εγώ ήμουν στο Άμστερνταμ στα Gay Game και χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η Άλκηστις Μαραγκουδάκη και μου λέει γύρνα πίσω. Όταν γύρισα, κάναμε δοκιμαστικά και της είπα να φέρω μια φίλη μου. Έφερα τη Μαρία και κατεβαίνει η Μαραγκουδάκη και μου φώναζε "αυτή, αυτή, το έχουμε". Δεν επικοινώνησα μαζί της όταν πήγα στο MEGA. Δεν ήταν ωραία στιγμή, αντέδρασε ο ΑΝΤ1. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Όταν μας κάλεσαν από το MEGA, ήμουν πολύ χαλαρός, πήγαμε σε γεύμα και μας λένε ένα ποσό εκατονταπλάσιο. Τα πιρούνια χτύπησαν στο πιάτο. Συνεχίσαμε την κουβέντα και το κρατήσαμε μυστικό. Δεν είχα πει κουβέντα σε κανέναν. Δεν υπήρχε συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, τους έλεγα να υπογράψουμε και δεν μας φώναζαν. Κερδίζαμε χρόνο. Φτάνει η στιγμή να υπογράψουμε και έχει έκλειψη ηλίου. Λέω δεν υπογράφω και κλείνω το τηλέφωνο. Κυκλοφόρησε, στις 12 υπογράφω και ανοίγω το τηλέφωνο και δεν σταμάτησε να χτυπάει».

Η Eurovision και το λάθος με τη «Μακεδονία»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε και για το λάθος που είχε γίνει στη Eurovision: «Ήταν κακός ο χειρισμός. Είσαι σε ένα booth μικρό, μπροστά είναι μια οθόνη. Ο κανόνας της Eurovision είναι ότι με το που αρχίσει η νότα σταματάς να μιλάς. Ήταν στρεσογόνο. Όταν προλογίζει τη Βόρεια Μακεδονία η Μαρία βλέπει το Macedonia. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν το κατάλαβα, εκείνη το κατάλαβε. Η ΕΡΤ αντέδρασε αμέσως. Είχαμε ακουστικά και μας ρωτάνε "Είπατε Μακεδονία;" απαντήσαμε "ναι" και υπήρχε παύση. Ζητήσαμε να παραιτηθούμε και δεν έγινε δεκτό. Δεχτήκαμε πολύ μεγάλο bullying. Μπορεί να το είχα πάθει κι εγώ. Ήταν ένα διπλωματικό λάθος».

«Τότε μιλήσαμε με τον διευθυντή της ΕΡΤ και μας είπε διασκεδάστε το, ενώ θα έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους Έλληνες. Αντίθετα έγινε μια πλακίτσα. Εμείς δεν είχαμε την ψυχραιμία να δούμε τι πρέπει να γίνει. Ήταν πολύ μεγάλο λάθος» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Μαρία ΜπακοδήμουΦώτης ΣεργουλόπουλοςΧαιρέτα μου τον πλάτανοEurovisionMEGA