Lifestyle|29.11.2021 09:40

Τελικά ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος - Το πρόσωπο που ανησυχούσε για το χρώμα των παιδιών του Χάρι και της Μέγκαν

Newsroom

Στις 27 Νοεμβρίου του 2017 ανακοινώθηκε ο αρραβώνας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Μερικές ώρες αργότερα ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε πρωινό με την Καμίλα και της είπε σκύβοντας προς το μέρος της συνωμοτικά: «αναρωτιέμαι πώς θα είναι τα παιδιά τους». Η Καμίλα έκπληκτη απάντησε «θα είναι πανέμορφα, είμαι σίγουρη», και εκείνος με χαμηλή φωνή πρόσθεσε: «εννοώ, ποιο νομίζεις θα είναι το χρώμα τους». Δεν πρόκειται για κάποια σκηνή από τον επόμενο κύκλο του «The Crown» στο Netflix, αλλά για περιστατικό που διηγείται καλά πληροφορημένη... πηγή μέσα από το παλάτι!

Αυτή ήταν, σύμφωνα με το νέο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Κρίστοφερ Άντερσεν (Christopher Andersen) - με τίτλο «Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan» - η συνομιλία «κόλαφος», στην οποία αναφέρθηκε χωρίς να αποκαλύψει ονόματα, ο πρίγκιπας Χάρι όταν έδωσε συνέντευξη στην Όπρα. Τότε το ζεύγος στη συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρεϊ, είχε πει ότι η... ανησυχία για το χρώμα του Άρτσι δεν διατυπώθηκε ούτε από τη βασίλισσα Ελισάβετ ούτε από τον πρίγκιπα Φίλιππο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Page Six, o συγγραφέας του βιβλίου αναφέρεται στην υψηλόβαθμη «κλίκα» του παλατιού ως «Οι άνδρες με τα γκρι», μία φράση που είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα και η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σύμφωνα με τον Άντερσεν, πρόκειται για μια «ελιτίστικη κλίκα» που κινείται στους διαδρόμους του Μπάκιγχαμ και εκείνη την περίοδο συζητούσε το «πώς θα φαίνεται η βασιλική οικογένεια στον έξω κόσμο όταν το αίμα της αναμιχθεί με αφρικανοαμερικανικό αίμα».

 

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε το σχόλιο και είπε στον Χάρι ότι ... είναι υπερβολικός!

Στο νέο βιβλίο του Άντερσεν ο συγγραφέας υποστηρίζει πως οι «άνδρες με τα γκρι» διαστρέβλωσαν τα λεγόμενα του Καρόλου και η απλή περιέργειά του εξελίχθηκε σε... ρατσιστικό αφήγημα. Το βιβλίο αναφέρει πως ο Χάρι διαμαρτυρήθηκε στον πατέρα του και ο Κάρολος, σύμφωνα με πηγή από το παλάτι, είπε στον γιο του πως δείχνει υπερβολική ευαισθησία για το θέμα.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Κάρολου που ρωτήθηκε από την New York Post για το νέο βιβλίο και όσα υποστηρίζει για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, αρκέστηκε να απαντήσει πως «πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας και δεν αξίζει περαιτέρω σχόλια».

Το βιβλίο περιγράφει, επίσης, τη σχέση των δύο αδελφών και των συζύγων τους, Κέιτ και Μέγκαν, που αρχικά ήταν τόσο καλή, ώστε να συμμετέχουν από κοινού σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και να λάβουν το προσωνύμιο The Fab Four (Οι υπέροχοι τέσσερις). Όμως, γρήγορα και ειδικότερα, μετά το Megxit τον Ιανουάριο του 2020, το ρήγμα στις σχέσεις Ουίλιαμ και Χάρι άρχισε να βαθαίνει με αποτέλεσμα σήμερα μετά βίας να απευθύνουν ο ένας στον άλλον τον λόγο.

Αναστάτωση στη βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun, είχε φέρει και η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του πρίγκιπα Χάρι, στην οποία πολλοί φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί το όνομα του «βασιλικού ρατσιστή» - του προσώπου δηλαδή που αναρωτιόταν για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι.  

Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Ετοιμάζουν νέο αποκαλυπτικό βιβλίο - Αντιδρά το Μπάκιγχαμ

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Χάρι γράφει τα απομνημονεύματά του, τα οποία θα δημοσιευτούν στα τέλη του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Penguin Random House. Το «προσωπικό και ειλικρινές» βιβλίο θα παρέχει μια «πλέον αξιόπιστη περιγραφή των εμπειριών, των περιπετειών, των απωλειών και των μαθημάτων ζωής που βοήθησαν στη διάπλασή του», αναφέρει ο εκδοτικός οίκος σε μια ανακοίνωση.

Ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν αποσύρθηκαν από τα βασιλικά καθήκοντα στις αρχές του 2020 και ζουν στην Καλιφόρνια με τα δύο παιδιά τους. Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ τόνισε πως γράφει τα απομνημονεύματά του «όχι ως ο πρίγκιπας που γεννήθηκα, αλλά ως ο άνδρας που έγινα».

«Έχω φορέσει πολλά καπέλα με την πάροδο των χρόνων, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, και η ελπίδα μου είναι ότι το να πω την ιστορία μου, τα πάνω και τα κάτω μου, τα λάθη, τα μαθήματα που διδάχθηκα, μπορώ να δείξω ότι ανεξαρτήτως από το πού προερχόμαστε, έχουμε περισσότερα κοινά απ’ όσα πιστεύουμε», σημείωσε σε μια ανακοίνωση.

Ο Penguin Random House εξήγησε πως το βιβλίο θα καλύπτει τα παιδικά χρόνια του Χάρι, τη στρατιωτική θητεία του, μεταξύ άλλων την υπηρεσία του στην πρώτη γραμμή στο Αφγανιστάν, και τη ζωή του ως σύζυγο και πατέρα. Οι οικονομικοί όροι δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ο Χάρι θα δωρίσει τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο.

Πρίγκιπας Χάριπρίγκιπας ΚάρολοςΜπάκιγχαμΒασίλισσα ΕλισάβετΜέγκαν Μαρκλ