Lifestyle|29.11.2021 14:00

Σωτήρης Χατζάκης: «Ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη δεν πρέπει να πάρει την ευθύνη και το μίασμα»

Newsroom

Στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα «Ποιος Είναι Πρωινιάτικα» στο OPEN έκανε δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας (29/11) ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον γιο του, Δημήτρη, ο οποίος όπως τόνισε δεν πρέπει να πάρει την ευθύνη για τις πράξεις του πατέρα του. Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών για τον γνωστό ηθοποιό, ο Σωτήρης Χατζάκης εξήγησε πως η κοινότητα των ηθοποιών πρέπει να βοηθήσει τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη για να προχωρήσει τη ζωή του και την καριέρα του.

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Χατζάκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον γιο του

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας τεράστιος ηθοποιός, από τους καλύτερους που έχει το ελληνικό θέατρο. Μην συντρίψουμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποδειχθούν οι κατηγορίες αυτές από τη δικαιοσύνη. Έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι αυτά έχουν συμβεί, τα κορίτσια αυτά τα γνωρίζουμε και ξέρουμε πολύ καλά τι λένε και πόσο αλήθεια έχουν αυτά που λένε και πόση βία έχουν υποστεί», είπε αρχικά ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Ο Σωτήρης Χατζάκης είπε στη συνέχεια: «Αν θεωρήσουμε ότι αυτό έχει συμβεί, τότε στέκομαι στα λόγια του Σπύρου Μπιμπίλα, ότι νιώθουμε μια μεγάλη θλίψη, το ελληνικό θέατρο πενθεί για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, που άφησαν τους δαίμονές τους να βγουν έξω».

«Το παιδί του Πέτρου θα το αγκαλιάσουμε γιατί δεν έχει καμία ευθύνη. Το παιδί πρέπει να είναι το μέλλον, δεν είναι δυνατόν κληρονομικά να πάρει την ευθύνη και το μίασμα αυτό. Το παιδί είναι άλλος άνθρωπος, είναι νέος άνθρωπος και θα πρέπει να κοιτάξει τη δική του ζωή και να προχωρήσει μπροστά», πρόσθεσε επίσης ο Σωτήρης Χατζάκης.

Ο Σωτήρης Χατζάκης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην εκπομπή «Απλές Κουβέντες», που θα προβληθεί τη Δευτέρα (29/11) στις 00:30 στο OPEN. Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η. μίλησε για τον στενό του φίλο Πέτρο Φιλιππίδη και υποστήριξε ότι καλώς βρίσκεται στη φυλακή, ενώ νιώθει τεράστια θλίψη για τον άνθρωπο που αυτοκαταστράφηκε γιατί δεν έλεγξε την εξουσία που είχε στα χέρια του και τώρα τιμωρείται. «Το παιδί του που βγαίνει στο επάγγελμα και είναι καλός ηθοποιός πρέπει να του συμπαρασταθούμε» είπε ο Μπιμπίλας.

Σωτήρης Χατζάκης: Τι αποκαλύπτει για το πρόωρο τέλος της παράστασης «Συνοικία το όνειρο»

Ο Σωτήρης Χατζάκης μίλησε στην εκπομπή και αναφέρθηκε στο πρόωρο τέλος της παράστασης «Συνοικία το όνειρο» όπου σκηνοθετούσε. Όπως αποκάλυψε, η παράσταση κατέβηκε από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μετά από κρούσματα που εμφανίστηκαν στο θίασο. Οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι το έργο κατεβαίνει επειδή δεν υπήρχαν εισιτήρια.

Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά το γύρισμά της και τον σάλο που προκάλεσε στην προβολή της, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη, «Συνοικία το Όνειρο», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη. O ορισμός της κοινότητας, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την πορεία των χαρακτήρων, που άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο, αγωνίζονται για μια χαραμάδα φως σε μια καλύτερη ζωή, σε ένα καλύτερο μέλλον.

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση, όπως και στην ταινία άλλωστε, έχουν τα αξέχαστα τραγούδια και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, που ερμηνεύει ζωντανά κι έχει την μουσική επιμέλεια ο Ζαχαρίας Καρούνης, στην κιθάρα ο Μάριος Μούρμουρας και οι Κοσμάς Κοκόλης κι Αλέκος Γλυκιώτης στο μπουζούκι, ενώ συμμετέχει και η Μαρία Γράμψα.

Σπύρος ΜπιμπίλαςΣωτήρης ΧατζάκηςOPENΠέτρος ΦιλιππίδηςΜπέττυ Μαγγίρα