Lifestyle|29.11.2021 16:00

Αιμιλιανός Σταματάκης: «Θεωρώ ανήθικο και επικίνδυνο να πουλούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού»

Newsroom

Τις τελευταίες ώρες, ο Αιμιλιανός Σταματάκης βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς είναι ο αντικαταστάτης του Άρη Σερβετάλη, στον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο, μετά την απόφαση του τελευταίου ν' αποχωρήσει από την παράσταση, καθώς διαφωνεί με τα νέα υγειονομικά μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα θέατρα. Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν από τις 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Κιβωτός. 

Η κάμερα της εκπομπής «Love it» και η δημοσιογράφος Κατερίνα Νινιού είχαν συναντήσει τον ταλαντούχο ηθοποιό στη Νέα Σμύρνη, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση και ο ίδιος είχε μιλήσει για την περιπέτεια υγείας που είχε περάσει στο παρελθόν, το #metoo αλλά και τα social media. 

«Εγώ δεν έχω έρθει ποτέ αντιμέτωπος με την κακή πλευρά του θεάτρου. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να πας και να πεις στον άλλο “τι έκανες εκεί”. Δεν ξέρεις αν είναι αλήθεια ή όχι, αν είναι απλά μια φήμη, δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι διαφορετικό από το να το βλέπεις να συμβαίνει εκείνη τη στιγμή μπροστά σου» είπε ο ηθοποιός.

Αναφερόμενος στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, δήλωσε πως «θεωρώ εξαιρετικά ανήθικο και επικίνδυνο να τα πουλούν κάποιοι. Στο παρελθόν πέρασα μια ίωση, πρήστηκαν οι αμυγδαλές μου, ανέβασα πυρετό και αυτό με επηρέασε στην καρδιά. Ήταν σε μια περίοδο που πίεζα τον εαυτό μου πάρα πολύ. Θυμάμαι ότι έλεγα στον εαυτό μου – επειδή έτσι μαθαίνουμε και στο θέατρο στην Ελλάδα – δε θα πάθω τίποτα, θα παίξεις και άρρωστος, όσο και να πονάς μέχρι να μην αντέχεις άλλο και να μη μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Κλείνοντας, ο Αιμιλιανός Σταματάκης, ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και την αγάπη του κοινού, όταν πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Οι καμπάνες του Edelweiss» του Νίκου Καρβέλα στο πλευρό της απόλυτης σταρ Άννας Βίσση, μίλησε για τον ρόλο που παίζουν τα social media στις ζωές μας. «Είναι ή ένα πάρα πολύ δημιουργικό εργαλείο που μπορεί να δώσει χαρά και έμπνευση ή μια εθιστική φυλακή. Η δημοσιότητα που έχει προκύψει ευθύνεται σε ένα βαθμό και από την προσωπική μου ζωή».

Άρης ΣερβετάληςΓιάννης Κακλέαςsocial mediaρινόκεροςΑιμιλιανός ΣταματάκηςMeToo