Lifestyle|30.11.2021 01:17

Lady Gaga: Ενοικιάζεται η βίλα από την ταινία «House of Gucci» – Το κόστος για μία διανυκτέρευση

Newsroom

Όσοι θέλουν πραγματικά να εμβαθύνουν στον πολυτελή και ταραχώδη τρόπο ζωής που απεικονίζεται στην ταινία «House of Gucci» έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους, καθώς η βίλα, στην οποία διαδραματίζονται όλα είναι πλέον διαθέσιμη προς ενοικίαση μέσω Airbnb.

Η Villa Balbiano είναι η έπαυλη του πατριάρχη της οικογένειας Gucci, Άλντο Γκούτσι, τον οποίο υποδύεται ο Αλ Πατσίνο, και βρίσκεται στην ειδυλλιακή λίμνη Κόμο, στη βόρεια Ιταλία. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα, στο χωριό Οσούτσιο στη δυτική όχθη της λίμνης από τον καρδινάλιο, Τολομέο Γκάλιο που έζησε εκεί και κατοικήθηκε έναν αιώνα αργότερα από τον καρδινάλιο Άντζελο Μαρία Ντουρίνι.

Σήμερα, παραμένει ως μία από τις μεγαλύτερες κατοικίες στη λίμνη Κόμο, με δύο πισίνες, εσωτερική και εξωτερική, γυμναστήριο, υπόστεγο φύλαξης σκαφών και ιδιωτική προβλήτα. Με έξι υπνοδωμάτια και έξι μπάνια, η βίλα είναι διακοσμημένη με σπάνια έργα τέχνης που προέρχονται από τους οίκους Christie's και Sotheby's, ενώ οι τοιχογραφίες του 17ου αιώνα ζωγραφισμένες από τους αδελφούς Ρέτσι και Αγκοστίνο Σίλβα κοσμούν τους τοίχους.

Η Villa Balbiano είναι διαθέσιμη για κράτηση στις 6 Δεκεμβρίου αλλά για διαμονή μίας διανυκτέρευσης για δύο άτομα στις 30 Μαρτίου 2022, με κόστος 1.128 δολάρια.

Μια ιστορία φιλοδοξίας, απληστίας, προδοσίας, μόδας και δολοφονίας

Η ταινία «House of Gucci» είναι εμπνευσμένη από τη συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τί κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τί είναι ικανή μια οικογένεια να κάνει προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Ο έμπειρος σκηνοθέτης Ρίνλτεϊ Σκοτ (Alien, Ο Μονομάχος, Blade Runner) αφηγείται την αληθινή ιστορία πίσω από μια πολυετή δυναστεία. Ο Οίκος Gucci είναι μια ιστορία φιλοδοξίας, ανταγωνισμού και εγκλήματος, με διάκοσμο τον κόσμο της υψηλής μόδας. Πρόκειται για μια εποποιία του επιχειρηματικού κόσμου που κορυφώθηκε στο απόγειο του Αμερικάνικου καπιταλισμού και που τελικά βάφτηκε με αίμα. Το στυλιζαρισμένο φιλμ του αειθαλούς και ασταμάτητου δημιουργικά Ρίνλτεϊ Σκοτ διαπερνάει χρονικά τρεις δεκαετίες, γεμάτες δημιουργία, σκάνδαλα και απίστευτες δολοπλοκίες μεταξύ ανθρώπων που τους τυφλώνει ο εγωισμός και το πάθος.

Για να αφηγηθεί σωστά την απαιτητική ιστορία, ο Σκοτ επιστρατεύει ένα λαμπερό cast που αποτελείται από την Lady Gaga (στη νέα της απόπειρα να φτάσει μέχρι το βραβείο Όσκαρ, μετά το «A Star is Born»), τον πάντα στιβαρό Άνταμ Ντράιβερ (Marriage Story) που απογειώνει κάθε ρόλο του, τον Τζάρεντ Λέτο που μεταμορφώνεται και χάνεται ξανά στο ρόλο του (όπως είχε κάνει στο Dallas Buyers Club), τον Τζέρεμι Άιρονς σε ακόμη μια αξιοκρατική ερμηνεία λεπτών αποχρώσεων, τη Σάλμα Χάγιεκ σε υποχθόνιο ρόλο-κλειδί και τον Αλ Πατσίνο (Ο Νονός, Άρωμα Γυναίκας), που μας αποδεικνύει ότι ο ρόλος του στον «Ιρλανδό» δεν ήταν ο τελευταίος μεγάλος της σπουδαίας καριέρας του.

Τα μυστικά του οίκου Gucci

Η «αποπλάνηση» είναι το μεγάλο θέμα της ταινίας. Ο γόνος της αυτοκρατορίας παρασύρεται από την εξουσία και από την ίδια του την υπερηφάνεια. Όσο γίνεται πιο κομψός στο ντύσιμο, τόσο γίνεται και πιο αδέκαστος αλλά και αφελής.

Από τις βασιλικές οικογένειες, τις οικογένειες του οργανωμένου εγκλήματος και τις πολιτικές φαμίλιες μέχρι τους μεγιστάνες των μέσω ενημέρωσης, τα σκάνδαλα είναι παρόμοια. Ο Ρίνλτεϊ Σκοτ επισημαίνει το αυτονόητο: οι οικογένειες μόδας δεν διαφέρουν. Και μάλιστα ο ίδιος έχει αφηγηθεί ανάλογες ιστορίες πτώσης, προδοσίας και εγκλήματος στο όνομα της εξουσίας και του πλούτου, όπως το «American Gangster» και το «All the Money in the World».

Επιπλέον, οι δοκιμασίες των πλούσιων και ισχυρών δυναστειών ασκούν διαχρονικά μια γοητεία στους θεατές και οι ιστορίες τους έχουν κοσμήσει το κινηματογραφικό πανί. 

Από το 2001 όταν είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο «The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed» της Σάρα Γκέι Φόρντεν, ο Σκοτ είχε αγοράσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική διασκευή και περίμενε την ιδανική συγκυρία για να γυρίσει το φιλμ. Άλλωστε μια ζωηρή ιστορία που διατρέχει τρεις γενιές, οι οποίες περιλάμβαναν υπερβολή, απληστία, προδοσία και, τελικά, μια στυγνή δολοφονία, ήταν ένα ακαταμάχητο θέμα.

Το προσεγμένο σενάριο επένδυσε στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, στις λεπτές ισορροπίες και τα παρανοϊκά πάθη που συχνά εξελίσσονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον άφθονου χρήματος και εξουσίας. Η εμμονή για τον έλεγχο του πλούτου διαπερνά όλο το φάσμα αυτής της δημιουργίας, χωρίς να λείπει το λεπτό χιούμορ και το ειρωνικό σχόλιο του Ρίνλτεϊ Σκοτ πάνω στα πάθη των χαρακτήρων.

Από το ερμηνευτικό tour de force της Lady Gaga, την πειθώ στο βλέμμα του Άνταμ Ντράιβερ, την αβεβαιότητα του Τζάρεντ Λέτο, την πατριαρχική φιγούρα του Τζέρεμι Άιρονς, τη χειριστική μικροπρέπεια της ηρωίδας που ερμηνεύει η Σάλμα Χάγιεκ και την έκπτωτη μεγαλοπρέπεια του Αλ Πατσίνο, όλοι οι ηθοποιοί απογειώνουν την σκηνοθετική γραφή του έμπειρου δημιουργού.

Αυτός είναι ένας κόσμος της απόλυτης κομψότητας και της πολυτέλειας. Ένας κόσμος προνομίων που όμως καμιά φορά πληρώνει το χειρότερο τίμημα.

GucciμόδαηθοποιόςLady Gaga