Lifestyle|31.10.2018 11:54

Φάρελ Γουίλιαμς: Καθόλου «Happy» με τον Τραμπ

Χριστίνα Τσατσαράγκου

O Φάρελ Γουίλιαμς δεν είναι καθόλου «Happy» αυτό το διάστημα.  Άλλος ένας καλλιτέχνης διεθνούς φήμης που «ρίχνει μαύρο» στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ

Ο δικηγόρος του τραγουδιστή Φάρελ Γουίλιαμς έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Τραμπ, γιατί είχε χρησιμοποιηθεί η ούμπερ επιτυχία του, «Happy» σε πολιτική εκδήλωση λίγες ώρες μετά το μακελειό με τους 11 νεκρούς στη συναγωγή στο Πίτσμπουργκ (27/10). 

«Την ημέρα μίας μαζικής δολοφονίας 11 ανθρώπων από τα χέρια ενός ακραίου εθνικιστή, εσείς παίξατε το τραγούδι "Happy" σε πολιτική εκδήλωση στην Ιντιάνα», ανέφερε στην επιστολή ο Χάουαρντ Κινγκ. Φυσικά, η χρήση του συγκεκριμένου τραγουδιού ήταν απολύτως άστοχη και το timing απαράδεκτο, ενώ χρησιμοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η απαιτούμενη άδεια.

 

«Δεν υπήρχε τίποτα το χαρούμενο μετά από μία τραγωδία στη χώρα μας το Σάββατο και δεν ζητήθηκε καμία άδεια για χρήση του εν λόγω τραγουδιού για αυτόν τον σκοπό», τόνισε ο δικηγόρος του καλλιτέχνη.  Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο Γουίλιαμς δεν θα επιτρέψει στον Τραμπ να χρησιμοποιήσει κομμάτια του σε οποιαδήποτε εκδήλωση στο μέλλον.

Ο Φάρελ δεν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει απειλήσει να κυνηγήσει νομικά τον Τραμπ. Ο frontman των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ, έγινε έξαλλος όταν ο Τραμπ χρησιμοποίησε το «Livin’ on the Edge» σε ομιλία του στο Τσάρλεστον. Οι Queen παραπονέθηκαν για τη χρήση του «We Are the Champions» σε συνέδριο ρεπουμπλικανών το 2016. Η επιτυχία του συγκροτήματος ήταν το μουσικό χαλί για την grande είσοδο της Μελάνια Τραμπ. Η Αντέλ, οι Rolling Stones και ο Νιλ Γιάνγκ έχουν επίσης αντιδράσει αρνητικά στη χρήση μουσικής τους σε πολιτικά events του Τραμπ. 

«Πολέμιος» του Τραμπ είναι και ο μουσικός Moby, ο οποίος αρνήθηκε μετά βδελυγμίας να παίξει μουσική στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «ψυχοπαθή».

Φάρελ ΓουίλιαμςΝτόναλντ Τραμπ