Lifestyle|05.12.2021 10:29

Γιώργος Αλκαίος για τα 11 χρόνια απουσίας από το τραγούδι: «Δεν γινόταν, έπρεπε να σταματήσω οπωσδήποτε»

Newsroom

Ο Γιώργος Αλκαίος, μετά από πολλά χρόνια αποχής από τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις, επέστρεψε σε μια μοναδική εμφάνιση στο Mega. Το βράδυ του Σαββάτου (4/12) ήταν αφιερωμένο στον Γιώργο Αλκαίο, με τον τραγουδιστή να ξεκινάει τη βραδιά εξηγώντας την ... επιστροφή του. «Κυρίες και κύριοι, καλωσήρθατε. Για όσους δεν με ξέρετε, είμαι ο Γιώργος Αλκαίος. Για όσους με ξέρετε, γεια σας! Πέρασαν λίγα χρόνια, αλλά στο μυαλό μου είχα να βγάλω ένα επετειακό άλμπουμ μετά από 11 χρόνια απουσίας μέχρι που ήρθε αυτή η πρόταση από το Mega. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στα δύσκολα χρόνια, που ζούμε όλοι, η μουσική είναι το μόνο που ανυψώνει την ψυχή» είπε ο Γιώργος Αλκαίος.

Γιώργος Αλκαίος:  Έχασα έναν αγαπημένο μου άνθρωπο και το έμαθα την ημέρα του ελληνικού τελικού της Eurovision

Αμέσως μετά, στη σκηνή η Κατερίνα Καραβάτου συνάντησε τον Γιώργο Αλκαίο προκειμένου να αναλάβει την παρουσίαση της βραδιάς. «Δεν γινόταν να μη σταματήσω. Έπρεπε να σταματήσω οπωσδήποτε. Ήταν καθαρά δικό μου θέμα» τόνισε, μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

«Ήταν καθαρά δικό μου θέμα με τα πράγματα που έβλεπα, όσα έρχονταν και τα έβλεπα. Γενικά βλέπω όλη την κατάσταση στον πλανήτη και με ενοχλούν πάρα πολλά πράγματα. Είχα και εγώ τα δικά μου τα προσωπικά και ήρθαν και έδεσαν όλα μαζί. Ήταν και η Eurovision που ήταν κάτι πάρα πολύ δυνατό και περίεργο, που δεν το είχα ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Ήταν μια πολύ κακή περίοδος. Έχασα έναν αγαπημένο μου άνθρωπο που με μεγάλωσε και το έμαθα ουσιαστικά την ημέρα του ελληνικού τελικού. Πήγα και αποχαιρέτησα τον αγαπημένο μου άνθρωπο και καπάκι, μετά από δυο μέρες, ταξιδέψαμε για να προμοτάρουμε το OPA. Κλείδωσα λοιπόν για σχεδόν έξι μήνες και έφυγα για το νησί, την Μήλο που είναι το σπίτι και η πνευματική μου κατοικία».

«Τα χρόνια που έλειψα δεν έχασα τίποτα»

Λίγες ώρες πριν την μεγάλη επιστροφή ο τραγουδιστής μίλησε στην κάμερα του Mega Star και αναφέρθηκε στα χρόνια που έλειψε, την σχέση του με τα social media ενώ απάντησε κι αν σκέφτεται να επιστρέψει σε κάποιο νυχτερινό κέντρο.

«Το ότι ξανατραγούδησα, που εγώ δεν τραγουδάω ούτε στο μπάνιο, είχα να τραγουδήσω 11 χρόνια, ήταν ωραία. Είχα τραγουδήσει κάτι Χριστούγεννα σε μια ταβέρνα στη Μήλο. Τα χρόνια που έλειψα δεν έχασα τίποτα. Είδα πράγματα που στεναχωρήθηκα, ήταν πάρα πολύ σκληρή η δεκαετία που πέρασε για όλο τον κόσμο, αλλά στο μουσικό φάνηκε ποιος το ‘χει και ποιος δεν το ‘χει. Ασχολούμαι πολύ», είπε ο Γιώργος Αλκαίος.

Για το γεγονός ότι δεν έχει social media που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αποκάλυψε: «Μπορεί να μην έχω social media, αλλά όσοι με θεωρούν δεινόσαυρο επειδή δεν έχω social media τους λέω ότι στα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο... "σας έχω" όλους. Ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική μου ασχολούμαι εγώ και στο τεχνικό κομμάτι. Τώρα ετοιμάζω έναν δίσκο με 32 μουσικούς από το Ιράν μέχρι την Βενεζουέλα, όλους αυτούς τους ψάχνω πάνω από 1,5 χρόνο. Είχα 11 χρόνια.... », εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα μέτρα με τους εμβολιασμένους και μη στους χώρους διασκέδασης λέγοντας: «Θα επιστρέψω μόλις στις νυχτερινές πίστες τελειώσει όλος αυτός ο διαχωρισμός, δεν είναι η φύση μου τέτοια με όλο αυτό». «Είναι έτοιμο το νέο άλμπουμ. 32 μουσικοί που δεν γνωρίζονται και βρέθηκαν μαζί μέσα από το διαδίκτυο. Το άλμπουμ θα λέγεται Mosaic» είπε ο Γιώργος Αλκαίος.

Ο Γιώργος Αλκαίος (πραγματικό όνομα Γιώργος Βασιλείου) γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1971 και είναι γιος του τραγουδιστή Γιάννη Βασιλείου. Ξεκίνησε τη καριέρα του το 1989 μετά από εμφάνισή του σε ένα από τα πρώτα ελληνικά μουσικά ριάλιτι («Έλα στο Φως», ΕΡΤ2). Μετά από μια σύντομη πορεία υποκριτικής στην σκηνή, ο Αλκαίος αφοσιώθηκε στη μουσική. Το πρώτο του single, «Τι Τι», τον έκανε δημοφιλή στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχει διακριθεί με 5 πλατινένιους δίσκους και 9 χρυσά άλμπουμ. Ο Αλκαίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2010 με το τραγούδι «ΩΠΑ!».

Κάτι που πολλοί ίσως δεν θυμούνται είναι ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1989, έκανε οντισιόν και κέρδισε μια θέση στο θεατρικό έργο του Μινώα Βολανάκη «Σοφοκλή Αντιγόνη», όπου και πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Οι πρόβες διήρκεσαν πάνω από δύο μήνες και η πρεμιέρα έγινε στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. 

Γιώργος ΑλκαίοςάλμπουμτραγουδιστήςEurovision