Lifestyle|07.12.2021 16:49

Τούρτα της Μαμάς: Το γκέι φιλί στη δημοφιλή σειρά - «Μια νέα εποχή για την ΕΡΤ» σχολιάζει το Twitter

Newsroom

Με… κερασάκι τις νέες σπαρταριστές καταστάσεις που σκαρφίστηκε το δημιουργικό δίδυμο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου για την οικογένεια Βασίλαινα, η «Τούρτα της Μαμάς» της ΕΡΤ1, που αγαπήθηκε την περασμένη σεζόν για τις χιουμοριστικές της ατάκες, το σενάριο και το καστ ηθοποιών, έχει ανανεωθεί με νέες ιστορίες γέλιου, αλλά και συγκίνησης. 

Στο επεισόδιο της Δευτέρας (6/12), μία σκηνή ήταν αρκετή για να δει η κωμική σειρά την απόλυτη αποθέωση στα social media. Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν το πρώτο γκέι φιλί της σειράς ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι ενσαρκώνουν ένα ανοιχτά ομόφυλο ζευγάρι που έχει την πλήρη αποδοχή της οικογένειάς του. Συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός Πάρις είναι σε σχέση με τον εκπαιδευτικό Παναγιώτη και στο τελευταίο επεισόδιο, αποφασίζουν να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης. Έπειτα από τη σχετική πρόταση, ήρθε και το τρυφερό φιλί μεταξύ τους. 

Πάρις Θωμόπουλος: «Για μένα, η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι διαφορετικό»

Ο ρόλος του Πάρη Θωμόπουλου ξεφεύγει κατά πολύ από τις καρικατούρες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τόσα χρόνια στην ελληνική τηλεόραση. Το ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο χαρακτήρα δεν είναι «ο γκέι ήρωας», αλλά ένας ήρωας που τυχαίνει να είναι γκέι. «Με γοητεύει αυτή η κόντρα που υπάρχει στον ρόλο μου. Δεν βασίζεται τόσο στην ομοφυλοφιλία του ήρωα όσο στο επάγγελμα και στον χαρακτήρα του. Μέχρι στιγμής, δεν έχω δεχτεί αρνητικά σχόλια. Κάποια στιγμή μόνο που έριξα μία ματιά στο Twitter έγραφε ένας χρήστης: “στρατιωτικός με μούσια ρε παιδιά;”» είχε δηλώσει, με χιούμορ για τον ρόλο του, ο ηθοποιός στον Άγγελο Γεραιουδάκη.

Αναφορικά, με το αν θεωρεί πως στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα για την αποδοχή της διαφορετικότητας, είχε πει: «Σίγουρα έχουν γίνει κάποια βήματα, αλλά ακόμα είμαστε αρκετά πίσω. Το είδαμε και με τον Ζακ Κωστόπουλο που τον τσάκισαν στο ξύλο. Δυστυχώς, πάντα θα υπάρχουν κολλημένοι άνθρωποι. Για μένα, η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι διαφορετικό. Είναι κάτι που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια. Δεν με απασχολεί πώς είναι ο καθένας και τι κάνει στο κρεβάτι του. Αν εκείνος νιώθει καλά, εγώ δεν έχω κανένα απολύτως θέμα. Το μόνο που με ενοχλεί είναι να βλέπω άτομα που υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Εκεί θυμώνω αρκετά. Παλιότερα, μου έχει τύχει να σταματήσω στο δρόμο, να καλέσω ασθενοφόρο επειδή είδα έναν πακιστανό να τον έχουν σαπίσει στο ξύλο. Αυτή είναι μια μορφή διαφορετικότητας που δεν την επικροτώ. Πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο και τα όριά του». 

Το Twitter αποθεώνει την ΕΡΤ και την «Τούρτα της Μαμάς»

Παράλληλα, η σκηνή με το γκέι φιλί δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες του Twitter, με μερικούς από αυτούς να σχολιάζουν: «Oτι καλύτερο είδαμε σήμερα», «Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δείτε αυτή τη σειρά», «Σας έχω μιλήσει για το πoσο με έχει εκπλήξει φέτος η ΕΡΤ;» κ.α.

Έξυπνες ατάκες, δηκτικό χιούμορ και καλά νούμερα με το καλημέρα

Ευρηματικό σενάριο, ανατρεπτικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, δηκτικό χιούμορ και εξαιρετικό καστ ηθοποιών είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής για την κωμική σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Τούρτα της μαμάς», που ξεκίνησε την προβολή της, την περασμένη σεζόν. Η ΕΡΤ επιχειρεί στροφή στη μυθοπλασία και έχει ήδη τραβήξει πάνω της το ενδιαφέρον με τις νέες σειρές, τις οποίες ρίχνει στη... μάχη της τηλεθέασης.

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Κώστας Κόκλας (Τάσος) και Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία) κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα οικογενειακή κωμωδία, που παρακολουθεί τις ιστορίες μιας μεσοαστικής οικογένειας στην Αθήνα του 2020. Το καστ επιφυλάσσει και πολλές άλλες εκπλήξεις, όπως την εμφάνιση του Αλέξανδρου Ρήγα στον ρόλο του θείου Ακύλλα και της Λυδίας Φωτοπούλου στον ρόλο της καταπληκτικής γιαγιάς, Μαριλούς.

Βασικός άξονας της σειράς είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς... Τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν... Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, ένας κώδικας επιβίωσης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς». Για να επιβεβαιώσει τη συντροφικότητα, την παρέα, την ιδέα της οικογένειας.

ΕΡΤ1Twitterκωμωδίαγκέιομοφυλοφιλίασύμφωνο συμβίωσηςΑλέξανδρος ΡήγαςΗ Τούρτα της Μαμάς