Lifestyle|13.12.2021 10:00

Δώρα Χρυσικού για τον καρκίνο: «Δεν ήθελα να κρύβομαι και να χρεωθούν οι συνεργάτες μου το γεγονός ότι φορούσα μαντίλι»

Newsroom

Στη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς «Η Γη της Ελιάς», Δώρα Χρυσικού. Παράλληλα, εξήγησε το λόγο που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της, θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα. «Πρωτίστως, ήθελα να δώσω δύναμη και στις υπόλοιπες γυναίκες. Ήταν όμως, και ένας δικός μου τρόπος προς την ίαση και την αποδοχή, ήταν ένας τρόπος να αποδεχτώ την εικόνα μου. Είμαι ένας άνθρωπος καθαρός, δεν θα ήθελα να είμαι κρυψίνους. Δεν ήθελα να κρύβομαι», είπε αρχικά στο Τύπος TV.

Και πρόσθεσε: «Ήθελα να τιμήσω τους συνεργάτες μου και να μην χρεωθούν πράγματα που αφορούν την εμφάνισή μου, όπως το γεγονός ότι φορούσα μαντίλι. Κυρίως όμως ήθελα να δώσω ένα μήνυμα ότι μου έχει συμβεί αυτό, αλλά συνεχίζω να ζω και να είμαι στις επάλξεις. Έχω πάρει πολλή αγάπη, έχω δώσει αγάπη, μιλάω με τις γυναίκες που έχουν περάσει το ίδιο και μου λένε ότι τους έχω δώσει δύναμη και ασφάλεια». Στη συνέχεια, η ηθοποιός εξήγησε ότι έχει ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες της και πλέον έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της. «Έχω τελειώσει πια με τις χημειοθεραπείες και είμαι καλά. Έχω ξαναβρεί τις δυνάμεις μου», τόνισε.

 

Δώρα Χρυσικού για την μάχη της με τον καρκίνο: «Έκανα δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις»

Η Δώρα Χρυσικού, μιλώντας παλαιότερα στην κάμερα πρωινής εκπομπής, αποκάλυψε πως «αυτή τη στιγμή κάνω χημειοθεραπείες, είμαι προς το τέλος και έχω ακόμα δύο από το σύνολο των έξι. Τον Μάιο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών κι έκανα δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Η δεύτερη ήταν πάρα πολύ δύσκολη, διήρκησε 9 ώρες και μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα… Μήτρα, ωοθήκες, λεμφαδένες, λέγεται ολική υστερεκτομή. Μου αφαίρεσαν και τη χολή προληπτικά. Ήταν μία δύσκολη κατάσταση και είναι πολύ σοκαριστικό για έναν άνθρωπο τόσο συνεπή στις εξετάσεις του».

Η ίδια εξομολογήθηκε ότι από την αρχή της περιπέτειάς της είχε μεγάλο πείσμα και δύναμη που δεν ήξερε ότι τα έχει. «Να μαθαίνεις στα 44 σου ότι διαγνώστηκες με καρκίνο, η λέξη και μόνο δημιουργεί μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση κι έχει ένα συγκεκριμένο πρόσημο. Είναι σαν να περνάς από ηλεκτροφόρα καλώδια. Βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει…»

«... Ένα αγέννητο παιδί, έσωσε τη ζωή μου»

Η ηθοποιός είχε μιλήσει για την αποφασιστικότητά της: «Έχω έρθει εδώ με το μαντήλι μου, διότι το φάρμακο κάνει πτώση των μαλλιών, έχω χάσει τις βλεφαρίδες μου, αναγκάστηκα να κάνω τατουάζ στο φρύδι και όλα αυτά σε μία κατάσταση γυρισμάτων που έπρεπε να έχω την εικόνα που είχα και πριν. Έπρεπε να φτιάξω μία περούκα με τα μαλλιά που είχαμε φτιάξει στον πιλότο. Η ασθένεια γενικότερα παίρνει ό,τι την αφήνεις να πάρει. Δεν πρέπει να καταρρεύσεις. Έδωσα και δίνω μία πολύ σκληρή μάχη και την έχω κερδίσει. Η αρρώστια δεν θα μου πάρει αυτό που είμαι».

Κλείνοντας, η Δώρα Χρυσικού εξομολογήθηκε πως, όταν ανακάλυψε τον καρκίνο, ήταν σε διαδικασία εξωσωματικής. «Ο γιατρός μου τότε είδε κάτι εκεί που δεν του άρεσε. Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ένας δύσκολος καρκίνος γιατί δεν δίνει σήμα. Επί της ουσίας ένα αγέννητο παιδί, έσωσε τη ζωή μου».

Δώρα ΧρυσικούκαρκίνοςηθοποιόςΗ γη της ελιάςχημειοθεραπεία