Lifestyle|27.03.2019 12:57

Jussie Smollett: Ο σταρ της σειράς Empire έπεσε θύμα άγριας επίθεσης

Newsroom

Ο Τζάσι Σμόλετ (Jussie Smollett) πρωταγωνιστής της δραματικής σειράς του Fox «Empire» δέχθηκε άγρια επίθεση το βράδυ της Τρίτης (29/1) από δύο άνδρες που σύμφωνα με δημοσιεύματα τον γρονθοκόπησαν, του πέρασαν θηλιά στο λαιμό και τον περιέλουσαν με χλωρίνη.

Ο ηθοποιός, στη σειρά υποδύεται τον ομοφυλόφιλο τραγουδιστή «Jamal Lyon» και στο πλαίσιο του ρόλου αντιμετωπίζει ομοφοβικές συμπεριφορές ακόμα και από τον ίδιο του τον πατέρα. Στην πραγματική ζωή, ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε δημόσια στο σόου της Έλεν ΝτεΤζενέρις το 2015 ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, λίγο αφότου προσγειώθηκε στο Σικάγο για γυρίσματα της σειράς Empire και καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στις 2:42πμ, o 35χρονος ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ άκουσε κάποιον να του φωνάζει «Εσύ δεν είσαι η μαύρη "αδερφή" από το Empire;» και στη συνέχεια δύο λευκοί άντρες με μάσκες του σκι τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν.

Ο ηθοποιός προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά οι δράστες κατάφεραν να του σπάσουν ένα πλευρό, ενώ έδεσαν ένα σκοινί στο λαιμό του και έριξαν πάνω του κάποιο τοξικό υγρό, πιθανώς χλωρίνη. Ο ηθοποιός πήγε μόνος του μέχρι το Νοσοκομείο Northwestern Memorial, ενώ όταν επικοινώνησε με τις αρχές 45 λεπτά αργότερα, δήλωσε ότι είχε ακόμα το σκοινί δεμένο στον λαιμό του.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο, ο Σμόλετ κατήγγειλε ότι οι δύο δράστες φώναζαν «Αυτή είναι η χώρα του MAGA» («this is MAGA country»), αναφερόμενοι στο αμφιλεγόμενο προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again» (Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά).

Από την ιστοσελίδα That Grape Juice έγινε γνωστό ότι μερικές μέρες νωρίτερα είχε σταλεί στις εγκαταστάσεις του Fox στο Σικάγο ένα γράμμα με παραλήπτη τον Σμόλετ και αποστολέα το όνομα «MAGA» και το οποίο γράμμα έγραφε: «Θα πεθάνεις μαύρη αδερφή». Δίπλα υπήρχε μια ζωγραφιά με έναν άνθρωπο που τον πυροβολούν.

Γράμμα από That Grape Juice για επίθεση στον Σμόλετ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Chicago Suntimes, κάμερες από τον τόπο της επίθεσης θα βοηθήσουν την αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες.

Οι συνεργάτες της σειράς «Empire» πόσταραν ανακοίνωση στα social media καταδικάζοντας την επίθεση:

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι και οργισμένοι γνωρίζοντας ότι ένα μέλος της οικογένειας του Empire, ο Jussie Smollett, ήταν θύμα μία στυγερής επίθεσης χθες το βράδυ. Στέλνουμε την αγάπη μας στο Jussie, ο οποίος είναι ανθεκτικός και δυνατός, και θα δουλέψουμε με τις αρχές, ώστε να φέρουμε τους δράστες στη δικαιοσύνη. Όλο το στούντιο, το κανάλι και η παραγωγή στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι σε κάθε αξιοκαταφρόνητη πράξη βίας και μίσους - και ειδικά απέναντι σε έναν από εμάς».

T
T

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Τζάσι ΣμόλετEmpireJussie Smollett επίθεση