Lifestyle|24.12.2021 16:25

Μαίρη Συνατσάκη: Απαντά στις έντονες αντιδράσεις για την εμφάνισή της στους Πρωταγωνιστές - «Δεν θα με φιμώσετε»

Newsroom

Έντεκα πρωταγωνίστριες στο ίδιο τραπέζι. Για τα δύσκολα, τα παράξενα αλλά και τα όμορφα που ζήσαμε το 2021. Οι γυναίκες που μας εμπνέουν, οι γυναίκες που μας συγκινούν, συζήτησαν με τον Σταύρο Θεοδωράκη στην εκπομπή του Alpha. Ανάμεσα τους, ήταν η Αλέκα Ψαράκου, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, η Λωξάντρα Λούκα, η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down στο Εθνικό Θέατρο αλλά και η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία συζήτησε για το πώς πέρασε από παρουσιάστρια της τηλεόρασης στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας πως είναι πιο σκληρός για μία γυναίκα, καθώς έχει πάντα ν' αποδείξει κάτι παραπάνω.

«Μπήκα στα μίντια στα 19 και με άγχωσε πολύ που έπρεπε να ορίζομαι από νούμερα τηλεθέασης, από διευθυντές προγραμμάτων. Είπα θα προσπαθήσω να δω με ποιον άλλον τρόπο θα χρησιμοποιήσω την αναγνωρισιμότητά μου. Έτσι, μπήκα στην επιχειρηματικότητα για να μην ορίζομαι από άλλους. Προσπάθησα πολύ ν' ανοίξουν θέσεις εργασίας για γυναίκες, να δουλεύουν γυναίκες μαζί. Με ενοχλούσε βαθύτατα η ατμόσφαιρα τύπου "οι γυναίκες μεταξύ τους φαγώνονται". Διά του παραδείγματος προσπάθησα να δείξω ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι μαζί μονιασμένες. Δεν είναι πάντα κάτι που έχει να κερδίσει η μία από την άλλη. Μας στιγματίζει η κοινωνία ότι πρέπει να είμαστε καλύτερες από τις άλλες για να κερδίσουμε κάτι. Θέλει μία προσπάθεια έξτρα να σταθείς απέναντι επί ίσοις όροις σε μίτινγκ σε CEOs» τόνισε η Μαίρη Συνατσάκη.

Και συνέχισε: «Με βασάνιζαν τα σχόλια στα social media. Αλλά κάνω τα τελευταία χρόνια την ψυχοθεραπεία μου και καθαρίζω από ένα κομμάτι που έχει να κάνει με την αποδοχή από τον άλλο. Οι γυναίκες πάντα θυματοποιούνται από τα μίντια. Μία γυναίκα που σκοτώθηκε. Από ποιον; Μία γυναίκα που βιάστηκε. Από ποιον; Η πατριαρχία έχει κάνει κακό και σε εκείνους. Δεν επιτρέπεται να ζητάνε βοήθεια, δεν επιτρέπεται να έχουν συναισθήματα, να κλάψουν, να φοβηθούν. Είναι ένας κύκλος από πάρα πολλά πράγματα και πρέπει ν' ανοίγουμε τα "κουτάκια" και να τα καθαρίζουμε».

Twitter

Ωστόσο, η τηλεοπτική εμφάνιση της Μαίρης Συνατσάκη στους «Πρωταγωνιστές» δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους. «H Συνατσάκη, αν ήθελε να δείξει κάτι, έπρεπε να αρνηθεί την πρόσκληση, λέγοντας πως δεν έχει τίποτα που να θεωρείται ξεχωριστό σε σχέση με τις υπόλοιπες παρουσίες» έγραψε ένας διαδικτυακός χρήστης. «Το ότι πλασάρεται η Συναντάκη σαν μία από τις γυναίκες που μας επηρεάζουν, με ξεπερνά!» σημείωσε ένας άλλος.

Aπό τη μεριά της, η Μαίρη Συνατσάκη απάντησε μέσω του προσωπικούς της προφίλ στο Instagram, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «συμπονώ αληθινά τους ανθρώπους που θέλουν να με φιμώσουν, να με κλείσουν σπίτι μου, να μην με βλέπουν ποτέ στην τηλεόραση, να υποτιμήσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια κάνω σε αυτήν την ζωή». 

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευσή της

«Είμαστε πολύ σημαντικοί. Αλλά δεν είμαστε πιο σημαντικοί από κανέναν άλλον. Το ξέρω από πάντα αυτό. Μου το έμαθαν οι γονείς μου. Κι έτσι έμαθα να σέβομαι ολα. Να μην αναγνωρίζω τις "ταμπέλες". Να μην θέλω να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Να κοιτάω όσο μπορώ την δουλειά μου. Συμπονώ αληθινά τους ανθρώπους που θέλουν να με φιμώσουν, να με κλείσουν σπίτι μου, να μην με βλέπουν ποτέ στην τηλεόραση, να υποτιμήσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια κάνω σε αυτήν την ζωή.

Ξέρω ότι δεν τους φταίω εγώ στην πραγματικότητα. Ίσως κάποιος να φιμώνει τους ίδιους. Κάποιος να τους σκότωσε την κατσίκα. Να τους έκλεισε σπίτι τους. Να τους υποτίμησε. Και λυπάμαι πολύ γι αυτό. Αξίζετε πολλά περισσότερα από αυτά. Μην ξοδεύετε χρόνο φοβερά ενοχλημένοι από την τηλεοπτική παρουσία κάποιου άλλου ανθρώπου που δεν επηρεάζει πουθενά την ζωή σας. Πάρτε αυτόν τον χρόνο για να ονειρευτείτε. Να καταστρώσετε ένα σχέδιο ζωής που θα σας κάνει χαρούμενους.

 

Να νικήσετε τους δυνάστες σας. Να γίνετε το καλό που θέλετε να δείτε σε αυτόν τον πλανήτη. Οι σπουδαίες γυναίκες με τις οποίες βρέθηκα μαζί στην εκπομπή Πρωταγωνιστές με έκαναν να αισθανθώ καλοδεχούμενη. Όχι παράταιρη. Άκουγα κάθε λέξη τους με απεριόριστο σεβασμό και προσπάθησα να μάθω όσα μπορούσα περισσότερα από την εμπειρία τους. Σας σέβομαι και σας ευχαριστώ γυναίκες που ανοίγετε με την ύπαρξη σας δρόμο για εμένα. Εύχομαι να ανταποδίδω με κάποιον τρόπο κι εγώ. Και σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να χωράω δίπλα σας. Χωράμε όλοι».

instagramΣταύρος ΘεοδωράκηςinfluencerΠρωταγωνιστέςTwitterΜαίρη Συνατσάκη