Lifestyle|27.12.2021 15:57

Παύλος Χαϊκάλης: Η θεατρική επιστροφή του ηθοποιού - Έκανε πρεμιέρα με 10 μόνο θεατές

Newsroom

Πρεμιέρα με άδειο θέατρο στην Κύπρο έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης για την παράσταση «ΝικοΤΙΤΑΝΙΚΟΣ», ανήμερα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκαναν από το «Πρωινό», αλλά και πλάνα που προβλήθηκαν στην ίδια εκπομπή, οι θεατές δεν ξεπερνούσαν τους δέκα, αν και ο παραγωγός ισχυριζόταν νωρίτερα ότι ήδη είχαν κοπεί πάνω από 15.000 εισιτήρια.

«Το θέμα δεν είναι πως είναι άδειο το θέατρο, αλλά ότι είναι άδειος από έμπνευση αυτός που έχει γράψει τα κείμενα. Δικαιολογημένα δεν είδαμε ποτέ το όνομά του. Νιώθω ένα σφίξιμο για την περίπτωση Χαϊκάλη. Είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός και δεν μπορεί οι συνθήκες να τον έχουν οδηγήσει σε αυτό. Καλύτερα να ήταν θεατής ή μακριά από το θέατρο, παρά να έχει ανέβει στο συγκεκριμένο σανίδι για να λέει αυτές τις κουβέντες και να παίζει αυτούς τους ρόλους, κάτω από αυτό το σκηνικό. Όλα είναι εις βάρος του ταλέντου του» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Περρής. Στην ίδια παράσταση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Φλωρινιώτης και ο Μιχάλης Μόσιος

Θυμίζουμε πως πριν από ένα χρόνο περίπου ο Παύλος Χαϊκάλης κατηγορήθηκε για απρεπείς συμπεριφορές αλλά και απόπειρα βιασμού. Ωστόσο, όπως είχε ισχυριστεί ο ίδιος, είναι «αρσενικό παλιάς κοπής» οπότε, όταν μια γυναίκα τού λέει «όχι», αυτός επιμένει. «Είχα την εσωτερική ανάγκη να δουλέψω. Είναι όμως, η τελευταία μου δουλειά στο θέατρο και αποχωρώ. Αυτό για να μην έχει πρόβλημα κανένας συνάδελφός μου. Θέλω να είναι όλοι ευχαριστημένοι» είχε δηλώσει ο ηθοποιός στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την παράσταση «ΝικοΤΙΤΑΝΙΚΟΣ», μετά τις καταγγελίες εναντίον του.

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δε μπορεί να του απαγορευτεί η εργασία»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στην κάμερα του «Πρωινού», αναφέρθηκε στο θεατρικό comeback του Παύλου Χαϊκάλη. «Δεν με εξέπληξε η επιστροφή του. Περίμενα ότι κάποια στιγμή θα κάνει κάποιος πρόταση σε αυτούς τους ανθρώπους να ξαναεμφανιστούν. Ο Παύλος δεν κατηγορείται [ακόμη] για ποινικά αδικήματα, κατηγορείται για λάθος συμπεριφορές, εκτροπές κλπ. Εξάλλου, ο ίδιος έχει δηλώσει συγγνώμη κι αγωνίζεται για ν' απαλειφθούν οι κατηγορίες. Έχει δικαίωμα ως ηθοποιός να μπει σε μία δουλειά. Το ότι πάει στην Κύπρο και δεν έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα αυτό κάτι δείχνει. Έχουμε μιλήσει με τον Παύλο Χαϊκάλη μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του, νιώθει παράξενα. Ένας άνθρωπος που πρέπει να επιβιώσει, κάπου πρέπει να δουλεύει. Δε μπορεί να του απαγορευτεί η εργασία. Αλλιώς θα ζούμε σε κοινωνία ζούγκλας». 

Παύλος Χαϊκάλης: «Δεν θα τους κάνω τη χάρη να πεθάνω»

Ο ηθοποιός, μιλώντας τηλεφωνικά στην ίδια εκπομπή για την αποχώρησή του από το θέατρο, είπε: «Όταν λέω πως είναι η τελευταία παράσταση, δεν εννοώ ότι είναι μία μόνο παράσταση και τέλος. Θα γίνει όταν θα ολοκληρώσει τον κύκλο της αυτή η δουλειά. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής. Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θέλω να παραμείνω λίγο άνθρωπος και βλέποντας αυτή την ανθρωποφαγία που υπάρχει, άτομα χωρίς να ξέρουν, λένε πράγματα, έχουν βγάλει αποφάσεις, έχουν δικάσει, όταν λέει κάποιος κάτι αμέσως παρερμηνεύεται και όλο αυτό το πράγμα εγώ δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και δεν έχω βγει ποτέ δημόσια να κακολογήσω κανέναν. Δεν έχω καμία θέση με αυτή την αισθητική που υπάρχει και δεν αντέχω τόσο κακία και μίσος που βλέπω πως υπάρχει. Δεν θα τους κάνω τη χάρη να πεθάνω». 

ΚύπροςπρεμιέραΠαύλος ΧαϊκάληςΠρωινόεισιτήριαMeTooηθοποιός