Lifestyle|29.12.2021 13:38

Δημήτρης Δανίκας: Απαντά για το κείμενο που προκάλεσε σάλο - «Η Ελλάδα πάσχει από έναν αθεράπευτα παλιμπαιδισμό»

Newsroom

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί με το άρθρο του Δημήτρη Δανίκα για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο με πρώην συντρόφους του, χωρίς την έγκρισή τους. Το πρωί της Τετάρτης (29/12), ο δημοσιογράφος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και εξήγησε γιατί έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο και ζήτησε συγγνώμη σε περίπτωση που παρεξηγήθηκε. 

«Εγώ έχω τη γυναίκα πολύ ψηλά. Επειδή μεγάλωσα με τη μητέρα και τη γιαγιά μου, φοβερές γυναίκες και οι δύο, την εκτιμώ αφάνταστά. Κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για τις πράξεις του. Όταν καπνίζω, κινδυνεύω να πάθω καρκίνο. Όταν δεν εμβολιάζομαι, κινδυνεύω να πεθάνω. Εδώ λέμε τα στοιχειώδη πράγματα, τα οποία αγνοούμε. Ο κατεξοχήν υπεύθυνος είναι αυτός, ο κατάπτυστος, αυτός ο αρβυλόμαγκας. Έτσι, τον λέω εγώ. Όμως, καθένας από εμάς έχει την προσωπική του ευθύνη. Πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα και κάθε άντρας να ξέρει ποιον βάζει στο κρεβάτι... Η γυναίκα είναι ανώτερη από τον άντρα, αυτό πιστεύω εγώ. Από τη στιγμή που μπορούμε να ψηφίσουμε, θεωρώ πως όλοι είμαστε υπεύθυνα άτομα. Επομένως, ο καθένας έχει τις ευθύνες του» υπογράμμισε, αρχικά, ο ίδιος.

«Έχω γράψει ένα εκατομμύριο φορές εναντίον του, σε σημείο να κινδυνεύω, που λέει ο λόγος. Έχω πει για τις πετσίλες που μυρίζουν αυτά τα πράγματα και την αισθητική που έχουν αυτά τα πράγματα που κάνουν. Γιατί για μένα η αισθητική είναι ηθική. Είναι ο χειρότερος, το είπαμε αυτό, αλλά όταν πηγαίνει κάποιος με κάποιον πρέπει να έχεις κάποια κριτήρια στοιχειώδη στη ζωή σου. Πώς βιντεοσκοπείσαι; Δεν περνάει από το μυαλό σου η σκέψη, η υποψία; Η Ελλάδα πάσχει από έναν αθεράπευτα παλιμπαιδισμό. Είμαστε 8χρονα παιδιά. Πρέπει ν' αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη για κάθε μας πράξη» πρόσθεσε και κατέληξε: «Αν παρεξηγήθηκα ζητάω συγγνώμη».  

Απόστολος Λύτρας: «Θεώρησα προσβλητικό το άρθρο του Δανίκα»

Έπειτα σε τηλεφωνική επικοινωνία βρέθηκε και ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μίλησε για το θέμα, τονίζοντας πως: «Ο κ. Δανίκας είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στον χώρο του. Εγώ αυτό που βγήκα και είπα, είναι πως η δική μου εντολέας μου μετέφερε πως υπάρχει το συγκεκριμένο άρθρο που ήταν άκρως προσβλητικό γενικά για τα θύματα... Η καθεμία και ο καθένας έχει το δικαιώμα να κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή. Δεν έχει δικαιώμα, όμως, κάποιος να δημοσιοποιεί αυτά τα στοιχεία». 

Δημήτρης Δανίκας: «Με τη θέλησή τους έκατσαν»

Ο Δημήτρης Δανίκας στο άρθρο του με τίτλο «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ» περιγράφει αναλυτικά σκηνές των επίμαχων βίντεο, που προφανώς έχει παρακολουθήσει, και κατακεραυνώνει τα θύματα του Στάθη Παναγιωτόπουλου. «Αφού, λοιπόν, λόγω τηλεοπτικής δημοφιλίας κατέληξαν στο κρεβάτι του. Αφού λοιπόν λόγω "επωνυμίας" έκατσαν στα τέσσερα. Και αφού λόγω αρβυλο-εκπομπών, που όζουν πετσίλα και πορδίλα, συμφώνησαν να απαθανατιστούν, οπτικώς και μπρος και πίσω και πλαγίως και μπρούμυτα και παρτουζοειδώς, ε τότε με το σπαθί τους κέρδισαν πρώτο ρόλο σ’ αυτή τη χυδαιότητα που μπροστά στο τελευταίο επαγγελματικό πορνογράφημα του Δημήτρη Σειρηνάκη μοιάζει κάτι χειρότερο από σκουπίδι» αναφέρει σε ένα σημείο του κειμένου του ο δημοσιογράφος.

«Αν ο αρβυλόμαγκας ήταν άγνωστος και "ανώνυμος" αμφιβάλλω πόσες και ποιες θα τον ακολουθούσαν. Όχι στο κρεβάτι και στα τέσσερα, αλλά μέχρι τη γωνία για ένα "γεια πως απ εδώ;". [...] Επομένως το δέλεαρ και ο πειρασμός ήταν η «επωνυμία», η δημοσιότητα, η δημοφιλία τωn αρβύλων και ίσως το κάποιο χρήμα. Λέω τώρα εγώ. [...] Με απλά λόγια τα κορίτσια με τη θέλησή τους κατέφθασαν. Με τη θέλησή τους έκατσαν και περίμεναν στα τέσσερα και με τη θέλησή τους αυτές τις τόσο «υπέροχες» στιγμές μαγνητοσκόπησαν και απόλαυσαν. Ετσι δεν είναι; Να μην τρελαθώ» έγραψε σε άλλο σημείο.

Στο τέλος του κειμένου υπάρχει και υπονοούμενο για οικονομικό όφελος των θυμάτων. Ο Δημήτρης Δανίκας καταλήγει στο άρθρο του: «Όταν κι εσύ κορίτσι μου συμφωνείς και πρωταγωνιστείς σε τέτοιες σκηνές. Και όταν από το νιονιό σου δεν περνάει καν ως σκέψη, ως κάποια υποψία, ότι μπορεί να διασυρθείς και να διαπομπευθείς, τότε δύο τινά συμβαίνουν: Είτε το κάνεις γιατί κάτι στο τέλος θέλεις να κερδίσεις και ίσως να διαπραγματευθείς. Είτε είσαι ο πλήρης ζωντανός ορισμός του λεγόμενου IQ ραδικιού. Διάλεξε. Στην πρώτη περίπτωση είσαι συνένοχη, στη δεύτερη χρειάζεσαι επειγόντως να μάθεις το Α-Βου-Γου-Δου γιατί αν όχι είσαι σκέτο αλαλούμ!». Όπως ήταν φυσικό το κείμενο του Δανίκα προκάλεσε έκρηξη στα social media με τους περισσότερους χρήστες να θυμούνται ανάλογα κείμενά του με προσβλητικό ύφος.

δημοσιογράφοςrevenge pornΔημήτρης ΔανίκαςΣτάθης ΠαναγιωτόπουλοςΑπόστολος ΛύτραςΡάδιο Αρβύλα