Lifestyle|04.01.2022 10:42

Εξομολογήσεις στο reunion του Harry Potter: «Είχα σκεφτεί να αποχωρήσω» είπε η Emma Watson

Newsroom

Μετά το reunion των «Friends» και τη συνέχεια του «Sex and The City», ακόμη μία «παρέα» - που αποκαλεί τον εαυτό της «οικογένεια» - βρέθηκε ξανά στα πλατό για μία συνάντηση γεμάτη συγκινητικές αναμνήσεις. Το αρχικό cast των ταινιών του Harry Potter συναντήθηκε ξανά 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας με τις περιπέτειες του μικρού μάγου.

Το HBO γιόρτασε την επέτειο με ένα ειδικό επεισόδιο που είχε τίτλο «Return to Hogwarts» (Επιστροφή στο Hogwarts). Οι Ντάνιελ Ράντκλιφ ( Daniel Radcliffe), Ρούπερτ Γκριντ (Rupert Grint) και Έμα Γουάτσον (Emma Watson) συναντήθηκαν με τον παραγωγό, Chris Columbus και μοιράστηκαν όλα όσα γίνονταν πίσω από τις κάμερες. αλλά και λεπτομέρειες από τη δική τους ενηλικίωση μέσα από τους ρόλους τους! Μαζί τους βρέθηκαν και οι: Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton και Tom Felton. 

Η «Ερμιόνη» Έμα Γουάτσον είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από τον Χάρι Πότερ

Σε μια συγκινητική ανάρτηση η αγαπημένη «Ερμιόνη» της ταινίας, η κατά κόσμον Έμα Γουάτσον γράφει πως η συγκεκριμένη ταινία είναι το «σπίτι» της, ενώ αποκαλεί τον ρόλο της στις ταινίες του Harry Potter ως αγαπημένο της. «Είμαι υπερήφανη όχι μόνο για το τι καταφέραμε ως ομάδα και ως ηθοποιοί, αλλά και για τα παιδιά που έγιναν ενήλικες μέσα από αυτό το μονοπάτι», έγραψε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε τους θαυμαστές της ταινίας για την αγάπη και τη στήρική τους όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τις ταινίες του «Χάρι Πότερ» χωρίς την αξέχαστη ερμηνεία της Ερμιόνης από την Έμα Γουάτσον (Emma Watson), αλλά η ηθοποιός είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από την κινηματογραφική σειρά.

Η Γουάτσον και οι συμπρωταγωνιστές της, μίλησαν για τους ρόλους τους στην ειδική εκπομπή του HBO Max «Harry Potter: Return to Hogwarts», στην οποία το μεγαλύτερο μέρος του καστ ενώθηκε ξανά για να γιορτάσει την 20η επέτειο από το ντεμπούτο της σειράς ταινιών.

 

«Όταν ξεκίνησα, ένα πράγμα για το οποίο μου μίλησαν ο παραγωγός και το στούντιο ήταν ότι η Έμα δεν είναι σίγουρη πως θέλει να επιστρέψει και να κάνει άλλον Πότερ», είπε ο Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτης της πέμπτης ταινίας, «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίκικα».

«Οι άνθρωποι σίγουρα ξεχνάνε τι ανέλαβε και πόσο με χάρη το έκανε», είπε ο συμπρωταγωνιστής της Τομ Φέλτον. «Ο Νταν [Ράντκλιφ] και ο Ρούπερτ [Γκριντ] είχαν ο ένας τον άλλον. Είχα τους κολλητούς μου, ενώ η Έμα όχι μόνο ήταν η μικρότερη, αλλά ήταν και μόνη της».

«Βρήκα στο ημερολόγιο που είχα γράψει κάτι σαν: χμμμ», είπε η Γουάτσον. «Μπορούσα να δω ότι, μερικές φορές, ήμουν μόνη», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι φοβήθηκα. Δεν ξέρω αν αισθανθήκατε ποτέ ότι φτάσατε σε οριακό σημείο και σκεφτήκατε: Αυτό θα είναι κάπως έτσι για πάντα τώρα», είπε η ηθοποιός.

«Θα έλεγα ότι είχα παρόμοια συναισθήματα με την Έμα», είπε ο Γκριντ. «Σκεφτόμουν πώς θα ήταν η ζωή αν το έλεγα μια μέρα, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε πραγματικά για αυτό. Υποθέτω ότι το περνούσαμε με τον δικό μας τρόπο. Ζούσαμε τη στιγμή. Εκείνη την εποχή, δεν μας είχε περάσει από το μυαλό ότι όλοι είχαμε παρόμοια συναισθήματα», πρόσθεσε.

«Δεν μιλήσαμε ποτέ για αυτό στην ταινία, γιατί όλοι ήμασταν απλά παιδιά», είπε ο Ράντκλιφ.

 

Απούσα η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από το reunion του Χάρι Πότερ

Μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει η δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τις τρανς γυναίκες και προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κοινού, η ίδια επέλεξε να μη συμμετάσχει στο πολυαναμενόμενο reunion των χαρακτήρων. Αν και αρχικά, ήταν γνωστό ότι η παραγωγή «ακύρωσε» την συγγραφέα, λόγω των ρατσιστικών της απόψεων, δημοσίευμα του Entertainment Weekly αποκαλύπτει πως ήταν η ίδια που αποφάσισε να μην εμφανιστεί.

Πηγές από το περιβάλλον της υποστηρίζουν βέβαια, πως ο σάλος που είχε δημιουργηθεί γύρω από τις τρανσφοβικές δηλώσεις της δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή της και ισχυρίζονται πως έτσι κι αλλιώς, ήθελε να πάρει μία απόσταση από τον Χάρι Πότερ.

Μέχρι σήμερα, η φιλμική σειρά του «Χάρι Πότερ», χωρισμένη σε 8 ταινίες, έχει βάλει στο ταμείο της πάνω από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, κατέχοντας την τρίτη θέση στη λίστα των franchise που συνιστούν παγκόσμια κινηματογραφικά χιτ. Η λογοτεχνική σειρά του Χάρι Πότερ (1997-2007, Eκδόσεις Bloomsbury) γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ σε επτά ξεχωριστούς τόμους, έχει πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 80 γλώσσες και θεωρείται το απόλυτο μπεστ σέλερ της εποχής μας. Η περιουσία της βασίλισσας της παιδικής λογοτεχνίας, η οποία βρίσκεται στην ελίτ των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων του 21ου αιώνα, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 830 εκατομμύρια ευρώ. 

ειδήσεις τώραHarry PotterΈμα ΓουάτσονΧάρι ΠότερΤζ. Κ. ΡόουλινγκΝτάνιελ Ράντκλιφ