Lifestyle|09.01.2022 01:17

Shonda Rhimes: Ο όρος «Girlboss» δεν ταιριάζει στη σεναριογράφο του «Grey's Anatomy» και «Scandal»

Newsroom

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία γυναίκα ώστε να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στη δουλειά και την οικογένεια μίλησε στο περιοδικό Times η τηλεοπτικός παραγωγός, σεναριογράφος και συγγραφέας Σόντα Ράιμς (Shonda Rhimes). Όπως είπε είναι αδύνατο να δίνεις το 100% στη δουλειά και στην οικογένειά σου ταυτόχρονα, τονίζοντας πως δεν είναι πάντοτε «ολοκληρωτικά παρούσα» στη δουλειά επειδή στο μυαλό έχει συνέχεια τα παιδιά της.

«Δεν νομίζω ότι κανένας που έχει παιδιά είναι ολοκληρωτικά παρών στη δουλειά» είπε. «Η ιδέα να προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε άλλη ζωή είναι ένα είδος φανταστικής εικόνας βγαλμένη από τη δεκαετία του '50, όπου η μικρή κυρία έμεινε στο σπίτι. Δεν έχω μια μικρή κυρία στο σπίτι...Επομένως, αν υπερτερώ σε ένα πράγμα, κάτι άλλο πάει πίσω. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό» συνέχισε η Ράιμς.

Η νικήτρια του βραβείου Emmy, η οποία ηγήθηκε των επιτυχιών «Grey's Anatomy», «Private Practice» και «Scandal», με ισχυρούς γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εξήγησε γιατί ο όρος «girlboss» δεν της ταιριάζει πολύ. «Νομίζω ότι το αρχέτυπο του girlboss είναι μία βλακεία που οι άνδρες έχουν δημιουργήσει για να βρουν έναν άλλο τρόπο να κάνουν τις γυναίκες να ακούγονται κακές» είπε. Κατά τη γνώμη της η έκφραση μεταφράζεται ως «μια ωραία φράση για να εντάξεις σε μία ομάδα ένα σύνολο γυναικών και να πεις: "Αυτό το κάνουν οι γυναίκες". Κανείς δεν λέει ποτέ: "Αυτό το κάνουν οι άντρες"» υποστήριξε.

ειδήσεις τώραGrey's Anatomyγυναίκα