Lifestyle|10.01.2022 22:00

MasterChef 2022: Ο… μυστικός δείπνος της πρεμιέρας και οι νέοι κανόνες του ριάλιτι

Newsroom

Το βράδυ της Δευτέρας (10/1), το «MasterChef» επέστρεψε για έκτη χρονιά στον τηλεοπτικό αέρα του Star. Αυτή τη σεζόν, οι τρεις chef -Σωτήρης ΚοντιζάςΠάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος- δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γευτούν άτολμα πιάτα αλλά ακραία πρωτότυπες, τολμηρές δημιουργίες. Δεν θέλουν δικαιολογίες αλλά δουλειά, επιμονή, αγάπη, σεβασμό στα υλικά και φαντασία. Ο παίκτης, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του αλλά τον εαυτό του και τις εξαιρετικά εφευρετικές μαγειρικές δοκιμασίες του φετινού «MasterChef», θ' αναδειχθεί νικητής και θα κερδίσει, πέρα από τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Στο εισαγωγικό βίντεο, οι τρεις σεφ - κριτές απόλαυσαν τον δικό τους… μυστικό δείπνο, έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη της γαστρονομίας, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν στην κατάμεστη αίθουσα με τους υποψήφιους και καταχειροκροτήθηκαν. «Καλώς ήρθατε στο MasterChef. Οι φούρνοι και τα μάτια του διαγωνισμού έχουν ανάψει για τα καλά και σας περιμένουν. Στην καρδιά του MasterChef. Εδώ στο πολιτιστικό και τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου. Ανάμεσά σας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει απ' όλη την Ελλάδα αλλά και απ' όλο τον κόσμο. Άνθρωποι με διαφορετική μαγειρική φιλοσοφία που τους ενώνει η αγάπη και το πάθος για τη γεύση. Έχουμε πάρει και φέτος όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους περισσότερους γίνεται να διεκδικήσουν το τρόπαιο» ανέφερε ο Πάνος Ιωαννίδης στην έναρξη της πρεμιέρας. 

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πέρυσι δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε οντισιόν. Φέτος, τα καταφέραμε. Πίσω μου, σας περιμένουν κουζίνες ν' ανάψουν και να μαγειρέψετε. Η διαδικασία είναι η εξής: Θα έχετε 35 λεπτά για να προετοιμάσετε το πιάτο σας και δέκα λεπτά μπροστά μας για να γνωριστούμε καλύτερα και να ολοκληρώσετε την ιδέα σας, κερδίζοντας μία θέση στο bootcamp».  

Πρεμιέρα με εκπλήξεις

Όσοι καταφέρουν να αποσπάσουν δύο «ναι» από τους κριτές θα κερδίσουν μια ποδιά και μια θέση στην συνέχεια του μαγειρικού διαγωνισμού, ενώ όσοι καταφέρουν να κερδίσουν τρία «ναι», θα έχουν και ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Και αν τα ζητούμενα έμπνευση, δημιουργικότητα, γεύση και τεχνική παραμένουν σταθερά, στην εξίσωση φέτος οι τρεις σεφ - κριτές βάζουν και τρία golden pins! Eκείνοι, που με τις δημιουργίες τους θα καταφέρουν να εντυπωσιάσουν τους κριτές, δεν θα χρειαστεί ν' αποδείξουν τίποτα άλλο και θα κερδίσουν με ένα πιάτο και μόνο την είσοδο τους στον διαγωνισμό!

Και αυτή τη χρονιά, ο Γιάννης Αποστολάκης θα υποδέχεται τους νικητές των ομαδικών δοκιμασιών για να μοιραστεί μαζί τους γαστρονομικές συμβουλές και να τους καθοδηγήσει, με την πολύτιμη εμπειρία του ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού. Food and Beverage Manager και στο MasterChef 2022 θα είναι ο έμπειρος Νίκος Θωμάς, ο δημιουργός των συνταγών στις δοκιμασίες των υποψηφίων και εκείνος που θα έχει τον έλεγχο της αποθήκης τροφίμων. Food Stylist του MasterChef 2022, θα είναι ο έμπειρος chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος θα βοηθήσει με τη γνώση και την εμπειρία του τους διαγωνιζόμενους για τις υψηλών απαιτήσεων επικείμενες δοκιμασίες.

Ρεκόρ συμμετοχών

Ενδεικτικό είναι το ρεκόρ συμμετοχών που καταγράφηκε φέτος, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 8.000, παρόλο που υπήρχαν ήδη δύο νέοι μαγειρικοί διαγωνισμοί («Game Of Chefs» και «Top Chef») στο πρώτο μισό της σεζόν. Έπειτα από έναν χρόνο, επιστρέφουν τα εξωτερικά γυρίσματα, τα οποία είχαν σταματήσει λόγω κορονοϊού τις προηγούμενες δύο σεζόν. Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση, η λεπτομέρεια, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες ατομικές αλλά και ομαδικές δοκιμασίες, που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

MasterChef 6ειδήσεις τώραStarπρεμιέραMasterChefΠάνος ΙωαννίδηςΛεωνίδας Κουτσόπουλος