Lifestyle|11.01.2022 09:46

Γιώργος Αλκαίος: «Μετά τη Eurovision έβαλα τον εαυτό μου κάτω και τον σάπισα στο ξύλο - Γύρισα τη ζωή μου όλη ανάποδα»

Newsroom

Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην τηλεόραση ο Γιώργος Αλκαίος βρέθηκε στο «The 2night Show» και μίλησε για την απόφασή του πριν από 12 χρόνια να εγκαταλείψει το τραγούδι και να μετακομίσει μόνιμα στη Μήλο. Μια αλλαγή που έγινε σταθμός στη ζωή του. «Το νησί μου έφτιαξε όλο τον εσωτερικό μου κόσμο» δήλωσε αρχικά ο τραγουδιστής.

Γιώργος Αλκαίος - Μετά τη Eurovision...

«Μετά τη Eurovision τα έβαλα με τον εαυτό μου. Τον εαυτό μου τον έβαλα κάτω και τον σάπισα στο ξύλο. Δεν ήμουν καλά ισορροπημένος μέσα μου. Δεν έβρισκα κοινωνικό πλαίσιο να βρεθώ να μιλήσω με ανθρώπους. Η πρώτη μου επιτυχία έγινε στα 19 και με πήρε η μπάλα». «Έκλεισε ο κύκλος που έκανα αυτό που έκανα. Το έλεγα χρόνια πριν και έλεγα δεν θέλω να γίνω 60 χρονών πάνω σε μία πίστα, αλλά δεν με πίστευαν. Δεν είχα κάνει κουμάντο οικονομικά. Την τελευταία 10ετία για διάφορους λόγους δεν ήθελα να δουλεύω σε αυτό που γινόταν. Μετά το 2002 μπήκαν άλλα πράγματα, τα ριάλιτι κτλ και έβλεπα να πηγαίνουμε στην αντιμουσική» είπε μεταξύ άλλων.

Στη Μήλο ο τραγουδιστής διατηρεί δωμάτια ενοικίασης, τα οποία  έχτισε μόνος του μαζί με τον ξάδερφό του, Σάββα, και τη Νίκη και Τζένη Βικελή. «Αγόρασα εκεί ένα οικόπεδο που μου άρεσε πολύ και το φτιάξαμε από το μηδέν. Την πρώτη χρονιά που ανοίξαμε δεν κοιμόμουν μέχρι να γυρίσει ο τελευταίος πελάτης γιατί ανησυχούσα, μετρούσα τα αυτοκίνητα στα πάρκινγκ».

Ο τραγουδιστής είπε ότι το τρένο της επιτυχίας ήταν τόσο γρηγορο που δεν του άφηνε χρόνο να απολαύσει το... τοπίο. «¨Ηταν σφαίρα το τρένο. Δεν μου άφηνε περιθώριο και είπα ότι βαρέθηκα. Είμαι ανήσυχος και μπήκα σε μια κατάσταση να το "γυρίσω" όλο. Και είπα δεν θα το προδώσω».

Αναφορικά με την απόκτηση παιδιού, ο Γιώργος Αλκαίος είπε:  «Για να κάνω ένα παιδί θα έπρεπε να έχω συνοδοιπόρο. Όλοι χρειαζόμαστε τον θεραπευτή μας, άμα δεν τον βρούμε, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ο τραγουδιστής ανέφερε επίσης ότι δεν σκοπεύει να ξανανέβει σε πίστα σύντομα. «Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν μπορώ να το ξανακάνω. Θα ήθελα να κάνω μία μουσική παράσταση, κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω κάνει. Αυτή η κατάσταση που έχουμε μπει και αυτό που γίνεται με τον διαχωρισμό εμένα προσωπικά δεν μ΄αρέσει. Θα περιμένω το καλοκαίρι έστω με ένα ραπιντ τεστ να έρχονται όλοι στις συναυλίες».

Γιώργος Αλκαίος για τα 11 χρόνια απουσίας από το τραγούδι: «Δεν γινόταν, έπρεπε να σταματήσω οπωσδήποτε»

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιώργος Αλκαίος εμφανίστηκε στο Mega και σε συνέντευξη πριν από την εμφάνισή του είπε για την Eurovision και την ... αποχή του: «Δεν γινόταν να μη σταματήσω. Έπρεπε να σταματήσω οπωσδήποτε. Ήταν καθαρά δικό μου θέμα» τόνισε, μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

«Ήταν καθαρά δικό μου θέμα με τα πράγματα που έβλεπα, όσα έρχονταν και τα έβλεπα. Γενικά βλέπω όλη την κατάσταση στον πλανήτη και με ενοχλούν πάρα πολλά πράγματα. Είχα και εγώ τα δικά μου τα προσωπικά και ήρθαν και έδεσαν όλα μαζί. Ήταν και η Eurovision που ήταν κάτι πάρα πολύ δυνατό και περίεργο, που δεν το είχα ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Ήταν μια πολύ κακή περίοδος. Έχασα έναν αγαπημένο μου άνθρωπο που με μεγάλωσε και το έμαθα ουσιαστικά την ημέρα του ελληνικού τελικού. Πήγα και αποχαιρέτησα τον αγαπημένο μου άνθρωπο και καπάκι, μετά από δυο μέρες, ταξιδέψαμε για να προμοτάρουμε το OPA. Κλείδωσα λοιπόν για σχεδόν έξι μήνες και έφυγα για το νησί, την Μήλο που είναι το σπίτι και η πνευματική μου κατοικία».

«Το ότι ξανατραγούδησα, που εγώ δεν τραγουδάω ούτε στο μπάνιο, είχα να τραγουδήσω 11 χρόνια, ήταν ωραία. Είχα τραγουδήσει κάτι Χριστούγεννα σε μια ταβέρνα στη Μήλο. Τα χρόνια που έλειψα δεν έχασα τίποτα. Είδα πράγματα που στεναχωρήθηκα, ήταν πάρα πολύ σκληρή η δεκαετία που πέρασε για όλο τον κόσμο, αλλά στο μουσικό φάνηκε ποιος το ‘χει και ποιος δεν το ‘χει. Ασχολούμαι πολύ», είπε ο Γιώργος Αλκαίος.

Για το γεγονός ότι δεν έχει social media που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αποκάλυψε: «Μπορεί να μην έχω social media, αλλά όσοι με θεωρούν δεινόσαυρο επειδή δεν έχω social media τους λέω ότι στα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο... "σας έχω" όλους. Ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική μου ασχολούμαι εγώ και στο τεχνικό κομμάτι. Τώρα ετοιμάζω έναν δίσκο με 32 μουσικούς από το Ιράν μέχρι την Βενεζουέλα, όλους αυτούς τους ψάχνω πάνω από 1,5 χρόνο. Είχα 11 χρόνια.... », εξομολογήθηκε ο Γιώργος Αλκαίος.

Eurovisionειδήσεις τώρατραγουδιστήςΓιώργος ΑλκαίοςΜήλος