Lifestyle|23.01.2022 15:42

Ιωάννα Τούνη: «Να μας πει γιατί επέλεξε να κάνει καταγγελία έπειτα από πέντε χρόνια» λέει ο δικηγόρος του 35χρονου

Newsroom

Στην επικαιρότητα παραμένει το θέμα της διαρροής του ροζ βίντεο της Ιωάννας Τούνη. Η influencer κατονόμασε έναν άνδρα για revenge porn και εκείνος κινήθηκε νομικά εναντίον της, καταθέτοντας δύο μηνύσεις εις βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση. Το πρωί της Κυριακής (23/1), η δικηγόρος του 35χρονου, Σωτηρία Πανουσάκη, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», σχετικά με τη μήνυση που κατατέθηκε στον πελάτη της.

«Το τι συνέβη στο περιστατικό που έλαβε χώρα το 2017, θα φανεί την αίθουσα του δικαστηρίου. Το εν λόγω περιστατικό, που έγινε το 2017, δεν το επικοινωνήσαμε ποτέ. Μόλις διαπιστώσαμε την αναπαραγωγή του, καταγγείλαμε τη συγκεκριμένη παράνομη πράξη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκληματος Θεσσαλονίκης, όπως οφείλαμε, δώσαμε όλα τα στοιχεία αποδεικνύοντας ότι δεν έχουμε σχέση με τη δημοσιοποίηση του βίντεο. Ποιος άλλος θα πήγαινε να μηνύσει τον εαυτό του; Από τον Μάιο του 2020 που κάναμε τη μήνυση και μετά δεν ανοίξαμε καμία συζήτηση γι’ αυτό. Ο πελάτης μου που είναι ο βασικός, ο μόνος πρωταγωνιστής στο βίντεο έκανε τη μήνυση και προσπάθησε να προχωρήσει τη ζωή του» ανέφερε, αρχικά, η κ. Πανουσάκη.

Και συνέχισε: «Η κ. Τούνη είπε στις Αρχές ποιος τράβηξε το βίντεο; Γιατί να ξέρει ο πελάτης μου και να μην ξέρει η κ. Τούνη; Ο πελάτης μου δεν γνωρίζει ποιος τραβάει το βίντεο. Ο πελάτης μου καταρρακώθηκε από τη δημοσίευση του βίντεο και έκανε τα πάντα για να μην πέσει στα χέρια ανθρώπων του περιβάλλοντός του και άλλων. Από το 2017 και μετά δεν είχαν επαφή με την κ. Τούνη. Είχε δημιουργηθεί ένα κακό κλίμα έπειτα από τη δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών της. Ο πελάτης μου δεν γνωρίζει ποιος τραβάει το βίντεο, μπορεί να έχει τραβηχτεί από απόσταση 600 μέτρων με ζουμ».

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της Ιωάννας Τούνη, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή πως «η κυρία Τούνη γνωρίζει ποιος έχει τραβήξει το βίντεο και τα στοιχεία του, της τα έδωσε ο ίδιος ο καταγγελλόμενος και του έχει κάνει μήνυση. Ο καταγγελλόμενος είπε στην κυρία Τούνη, ότι το υλικό το έχει μόνο αυτός και ότι το τράβηξε από το κινητό του. Υπάρχουν άνθρωποι που θα κληθούν να καταθέσουν ότι αυτό το υλικό τους το έστειλε. Όσον αφορά στις φωτογραφίες, ο καταγγελλόμενος έβγαλε τις φωτογραφίες εκείνες που στην συνέχεια διέρρευσαν». 

Γιάννης Γλύκας: «Ο επιχειρηματίας δεν είναι κατηγορούμενος»

Στη συνέχεια, ο δεύτερος δικηγόρος του 35χρονου ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή για ν' αναρωτηθεί δημόσια για τον λόγο που η γνωστή influencer αποφάσισε ύστερα από πέντε χρόνια να μιλήσει. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην προσπαθούμε να ομαδοποιήσουμε υποθέσεις που είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Άλλη υπόθεση είναι η ανήλικη με τον ιερέα, άλλη η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη και άλλο η καταγγελία μιας κοπέλας που ποτέ δεν κατήγγειλε το συγκεκριμένο περιστατικό όταν έγινε το 2017. Το 2020 έκανε μήνυση κατά αγνώστων, αυτή η μήνυση έχει πάει στο αρχείο, το 2020 σε προσωπικό της βίντεο στον λογαριασμό της λέει άλλα πράγματα από αυτά τα οποία λέει τώρα. Στο προηγούμενο βίντεο είπε άλλα πράγματα από αυτά που είπε στο τελευταίο και βεβαίως δεν υπάρχει καμία άσκηση ποινικής δίωξης, ο επιχειρηματίας δεν είναι κατηγορούμενος».

«Δεν θα εξηγήσει ο επιχειρηματίας για ποιον λόγο γίνεται τώρα η καταγγελία. Να εξηγήσει η καταγγέλλουσα γιατί επιλέγει τώρα, να κάνει την καταγγελία και να εξηγήσει γιατί έχει πει στο παρελθόν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι μια ανήλικη η καταγγέλλουσα, πρέπει να μας εξηγήσει πειστικά, όταν έρθει η ώρα του δικαστηρίου, αν γίνει και ασκηθεί ποινική δίωξη στον πελάτη μου, γιατί επέλεξε τώρα να μιλήσει [...] Αν κάποιος νιώθει ότι έχει χρησιμοποιηθεί και είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό, βγαίνει αμέσως και το λέει. Δεν το κρύβει πέντε χρόνια και πολύ περισσότερο όταν έχει τρία χρόνια να συλλέξει στοιχεία και αποδείξεις και να πάει στον εισαγγελέα και την αστυνομία. Να μας εξηγήσει γιατί τώρα επέλεξε να εισφέρει στοιχεία για έναν αθώο άνθρωπο που και αυτός είναι θύμα. Το πρόσωπό του φαίνεται και κανείς άλλος» τόνισε ο κ. Γλύκας, ο οποίος δεν απάντησε στις επαλειμμένα ερωτήσεις του Νίκου Συρίγου για το αν έχει δει το βίντεο, όταν εκείνος επέμενε ότι ο πελάτης του δεν εμπλέκεται στη βιντεοσκόπηση. 

revenge pornΙωάννα ΤούνηΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα