Lifestyle|26.01.2022 15:22

Ελένη Γερασιμίδου: Χωρίς ρεύμα για πάνω από 18 ώρες – «Είμαι διαβητική, με έπιασε πανικός»

Newsroom

Η κακοκαιρία Ελπίς προκάλεσε αναμφίβολα σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα δύο ημέρες τώρα να παραλύσει το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός φαίνεται πως απουσιάζει, καθώς χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ρεύμα. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΔΔΗΕ πως θ' αποκατασταθούν οι βλάβες το συντομότερο δυνατό, πολλοί είναι αυτοί που προς το παρόν ζουν στα σκοτάδια.

Η Ελένη Γερασιμίδου, εμφανώς εκνευρισμένη, μίλησε στο «Πρωινό» για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι κάτοικοι της Παλλήνης, λόγω της κακοκαιρίας. «Δεν πήρα για προσωπικό λόγο, άτυπα εκπροσωπώ μία γειτονιά εδώ στη Νέα Παλλήνη. Έχει πάρα πολλά προβλήματα κι έτσι αναγκάστηκα να προβώ σε αυτό το βήμα. 18 ώρες είμαστε χωρίς ρεύμα και δεν έχουν έρθει να μας ανοίξουν τον δρόμο» ανέφερε, αρχικά, η ηθοποιός. 

«Υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες στη γειτονιά, μάλιστα με πήρε η μητέρα ενός κοριτσιού. Υπάρχουν δύο ηλικιωμένοι που ξέμειναν εδώ από την πρώτη ημέρα και φιλοξενούνται, η ανθρώπινη αλληλεγγύη. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται φάρμακα και αναγκάστηκε ο γιος του ενός να έρθει με την Πυροσβεστική και μετά με τα πόδια να φέρει το φάρμακο της μητέρας του. Μόνο ένας άνθρωπος από τον Δήμο Παλλήνης απαντά, ο Δήμαρχος δεν υπάρχει, είναι όλοι σαν τον Πατούλη. Δεν κάνουν τίποτα» πρόσθεσε. 

«Είμαστε 18 ώρες χωρίς ρεύμα και εγώ είμαι διαβητική. Κάποια στιγμή, με έπιασε πανικός για το τι θα γίνει. Μεγάλη γυναίκα είμαι, 72 ετών. Με έπιασε πανικός, αλλά δεν σας το λέω ως προσωπικό πρόβλημα» κατέληξε. 

Λέκκας: «Αποτύχαμε παταγωδώς με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό»

Αποτυχία στη διαχείριση των προβλημάτων της κακοκαιρίας Ελπίς επισήμανε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, αναφέροντας πως ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της Αττικής Οδού, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αν και ο ίδιος έβλεπε τι πρόκειται να συμβεί.

Ακόμα, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι δεν ευσταθούν οι δικαιολογίες περί μη γνώσης για την ένταση του φαινομένου, καθώς οι ειδικοί ήξεραν τι θα έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε εδώ και μία εβδομάδα. «Το φαινόμενο οριακά μπορεί ν' αποτελέσει ένα τμήμα της κλιματικής κρίσης. Είναι ένα φαινόμενο που έχουμε βιώσει στο παρελθόν και δεν ξέρουμε αν συνθέτει την αλυσίδα των γεγονότων που καταλήγει στην κλιματική κρίση. Εκείνο, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η επιχειρησιακή διαχείριση. Όλα αυτά που βιώνουμε δεν οφείλονται στην κλιματική κρίση αλλά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό που πρέπει να κάνουμε άλματα μπροστά» δήλωσε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο κ. Λέκκας.

διαβήτηςκακοκαιρίακακοκαιρία Ελπίδαειδήσεις τώραΚακοκαιρία ΕλπίςΕλένη Γερασιμίδου