Lifestyle|27.01.2022 13:25

Καίτη Φίνου: Αποκάλυψη «βόμβα» για καταγγελλόμενο ηθοποιό - «Βογκούσε κι εγώ νόμιζα ότι είχε χτυπήσει»

Newsroom

Το πρωί της Πέμπτης (27/1), η Καίτη Φίνου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» και έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, η ταλαντούχα ηθοποιος έκανε μία αποκάλυψη για γνωστό καταγγελόμενο ηθοποιό, τ' όνομα του οποίου ακούστηκε στο πλαίσιο του #MeToo.

«Στα 44 μου, μου έγινε τηλεφώνημα από γνωστό ηθοποιό. Θέλεις να τα πω τώρα; Βογκούσε κι εγώ νόμιζα ότι είχε χτυπήσει. Εκείνη την ώρα έπαιζα μπιρίμπα με τρεις φίλες. Η μία ήταν η συνάδελφος, η Άντα Πατρέλη, η άλλη η Μαίρη Λαμπίρη, επίσης συνάδελφος. Βλέπω το όνομα στο τηλέφωνο και αναρωτιέμαι τι θέλει. Είχα να μιλήσω καιρό μαζί του» ανέφερε η Καίτη Φίνου.

Και συνέχισε: «Άρχισε να βογκάει κι εγώ νόμιζα ότι χτύπησε. Φοβάμαι μην πω το όνομα, γι’ αυτό κάνω έτσι… Μου έλεγε να πω το όνομα του. Αυτοϊκανοποιούνταν. Άκουσα και το τέλος, που το είπε καθαρά. Όταν έκλεισε το τηλέφωνο, κοίταξα τα κορίτσια και μου ήρθε αναγούλα. Είναι από τα ονόματα που έχουν ακουστεί. Ήμουν 46 - 47 ετών. Τότε γέλασα. Ξέρω, φαντάζομαι, υποψιάζομαι πώς θα νιώθουν τα νέα κορίτσια». 

«Ξερνάω όταν ακούω να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Είμαι δίπλα σε όλα τα κορίτσια. Είναι δυνατόν να μην είμαι με τις γυναίκες αυτές; Εμένα και ιερέας μου έκανε σεξουαλική παρενόχληση, όταν πήγα να εξομολογηθώ» κατέληξε η Καίτη Φίνου.

«Με βίασαν σε ηλικία 16 ετών»

Παράλληλα, η Καίτη Φίνου μίλησε για τη διαμονή της στο σπίτι του ηθοποιού τα τελευταία οκτώ χρόνια, καθώς και για τον βιασμό που δέχθηκε σε ηλικία 16 ετών. «Είναι σαν ξενοδοχεία. Έχει περίπου είκοσι διαμερίσματα, με μία κοινή αυλή. Ο καθένας έχει το δωμάτιο του και το μπάνιο του. Το κτίριο βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια. Αποφάσισα να μείνω εκεί, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ήταν τα μνημόνια. Αναγκάστηκα να δουλεύω σε τρεις παραστάσεις σεζόν για να τα βγάλω πέρα. Είμαι παιδί του θεάτρου. Δεν το έχω σταματήσει καθόλου, εκτός από τις δύο σεζόν του κορονοϊού και άλλη μία που έμεινα δίπλα στην αδελφή μου. Τον καιρό των μνημονίων έπαιρνα ποσοστά που μπορεί να έφταναν συνολικά 20 με 50 ευρώ. Ανάλογα αν θα ήταν μία ή δυο παραστάσεις την εβδομάδα» δήλωσε. 

Αργότερα, η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως «ο βιασμός μου ξεκίνησε στα 16. Ήθελε η μητέρα μου να με πάρει από την αγκαλιά του άντρα που ήμουν ερωτευμένη. Τον έλεγαν Δημήτρη και ίσως ήταν ο πιο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Ωστόσο, χαρτόπαιζε και δεν ήθελε αρκετά τη δουλειά. Είχαν έναν φίλο οι γονείς μου που είχε μαγαζιά στην Πάτρα και έτσι πήγα για να κάνω τα μπάνια μου εκεί. Να κάτσω ένα διάστημα και ν' απομακρυνθώ από τον Δημήτρη. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, είχε ένα εστιατόριο και μία μέρα δεν μπορούσε να έρθει να με πάρει και έστειλε ένα φίλο του, Ελληνοαμερικανό για να με πάει κάπου πιο έξω από την Πάτρα για βόλτα. Επειδή τον είχα γνωρίσει την προηγούμενη βραδιά, δεν είπα κάτι. Ήταν ένας κοντούλης, χοντρούλης και το μόνο που μου έκανε εντύπωση ήταν μία Μερσεντές που είχε αυτόματη και δεν ήξερα ότι τότε υπήρχαν αυτόματα αμάξια. Μιλάμε τώρα για το 1976.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μέσα στην αθωότητα που με κατείχε εκείνη την εποχή, είπα: "Τι ωραίο που είναι το δάσος" γιατί έκλειναν μ' έναν πολύ όμορφο τρόπο τα δέντρα και σχημάτιζαν σαν στοά για να περάσεις. Πήγαμε φάγαμε και στο γυρισμό μπήκαμε μέσα, αλλα δεν ολοκληρώθηκε βιασμός. Έβγαλε μαχαίρι, προσπάθησα να φύγω, μου έκλεισε την πόρτα. Έβαλα τα κλάματα. Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι τα μάτια του πώς γυάλιζαν την ώρα της πράξης». 

ειδήσεις τώραβιασμόςηθοποιόςΚαίτη ΦίνουMeToo