Lifestyle|02.02.2022 15:33

Σάκης Ρουβάς: Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες στα Τρίκαλα και η αποθέωση στην Κοζάνη

Newsroom

Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε πρόσφατα στα Τρίκαλα, καθώς έχει προχωρήσει σε επενδύσεις στην περιοχή. Ο τραγουδιστής, ο οποίος ασχολείται με τις βιοκαλλιέργειες, γευμάτισε σε γνωστή ταβέρνα της πόλης με τον αντιδήμαρχο Πύλης, Κώστα Ούτρα, έναν εκ των μεγαλύτερων εκτροφέων βοοειδών της Κεντρικής Ελλάδας και μίλησαν για τα νέα τους επιχειρηματικά σχέδια πάνω στον πρωτογενή τομέα.

«Άλλη εικόνα του Σάκη Ρουβά αυτή» σχολίασε η Φαίη Σκορδά, με τον Γιώργο Λιάγκα να συμπληρώνει: «Είναι πάρα πολύ έξυπνη επιχειρηματική κίνηση. Και μαθαίνω πως πάει πάρα πολύ καλά οικονομικά». Θυμίζουμε πως ο τραγουδιστής έχει μπει δυναμικά στις επιχειρήσεις του τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων αλλά και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως βιομάζα και βιοαέριο.

Η επένδυσή του έγινε πριν από μερικά χρόνια στην Καρδίτσα, όπου ο ίδιος είχε παρουσιάσει σε τοπικούς φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους το πρότζεκτ της εταιρείας βιοαερίου και βιομάζας. Οπως έχει τονίσει ο ίδιος, η συγκεκριμένη επένδυση έχει μεγάλη σημασία για εκείνον και τη σύζυγό του, Κάτια Ζυγούλη, η οποία κατάγεται από τη Θεσσαλία. 

Η βιομάζα είναι κάθε οργανικό υλικό που δημιουργείται με φυσικό τρόπο και με την ελάχιστη ανθρώπινη επέμβαση, σαν απόβλητο επεξεργασίας. Παραδείγματα είναι τα αγροτικά και γεωργικά υπολείμματα καλλιεργειών (στελέχη φυτών, άχυρο, κελύφοι κλπ),  ζωϊκή κοπριά οργανωμένων κτηνοτροφείων, αστικά απόβλητα, δασική ξυλεία και υποπροϊόντα κατεργασίας της. Πολλά είδη βιομάζας μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας για παραγωγή θερμικής ή ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά όταν περιέχουν μικρό ποσοστό νερού. 

Σάκης ΡουβάςΤρίκαλαειδήσεις τώρατραγουδιστήςΚάτια ΖυγούληΚαρδίτσα