Lifestyle|10.02.2022 15:27

Kirstie Allsop: «Οι νέοι θα μπορούσαν να αγοράζουν σπίτια αν δεν χαλούσαν λεφτά στο γυμναστήριο και στο Netflix»

Newsroom

Τεράστιο σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της παρουσιάστριας Kirstie Allsop, η οποία μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Times και ανέφερε πως οι νέοι θα μπορούσαν να αγόραζαν σπίτια κάνοντας αποταμίευση, αλλά αντιθέτως χαλάνε τα λεφτά σε γυμναστήρια και Netflix.  

Η 50χρονη, η οποία κατάγεται από πάμπλουτη οικογένεια, είχε την ευκαιρία ν' αγοράσει το πρώτο της σπίτι, όταν ήταν μόλις 21 ετών. «Δεν υπήρχαν τότε η Easy Jet, το Netflix, το γυμναστήριο και οι καφέδες. Περπατούσα για να πάω στη δουλειά, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς, ενώ την ημέρα που πληρωνόμουν, θα πήγαινα για πίτσα και ταινία, ενώ θα αγόραζα και ένα κραγιόν» ανέφερε, αρχικά, η ίδια.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να αποταμιεύσουν αλλά δεν το κάνουν. Είμαι στο Νότιγχαμ και είδα ένα υπέροχο σπίτι με τρεις κρεβατοκάμαρες και μεγάλο κήπο στις 320.000 λίρες. Τσαντίζομαι όταν άνθρωποι λένε πως δεν μπορούν να το αγοράσουν. Μπορούν. Άλλωστε υπάρχουν και περιοχές πιο φτηνές από άλλες. Σίγουρα υπάρχουν μερικοί που δεν έχουν τα χρήματα, αλλά είναι και άλλοι που απλά δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες».

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν χιλιάδες σχόλια στα social media που τάχθηκαν ενάντια στα όσα δήλωσε η Allsop. Απαντώντας σε ανάρτηση που την κατηγορούσε ότι «απολάμβανε» την ιδέα πως ο κόσμος τη θεωρεί ότι είναι μια «πλούσια σκύλα» η Kirstie έγραψε: «Είτε μπορείς να πιστεύεις πως είμαι μία άγνωστη πλούσια που δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι ν' αγοράσει κάποιος ένα σπίτι σε διάφορα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου είτε όχι». Οι Times μπορούν να διαστρεβλώνουν τα πράγματα όσο θέλουν, αλλά τελικά εξαρτάται από το αν πιστεύεις στην ενσυναίσθηση, την κατανόηση και την εμπειρία μου ή όχι».

Στη συνέχεια, τη συμβούλεψαν «να σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις» και εκείνη απάντησε: «Καλές οι συμβουλές που έχω ήδη λάβει». Επίσης, πρόσθεσε ότι θα «επικεντρωθεί στο ραδιόφωνο και τα podcast», καθώς «είναι πολύ πιο δύσκολο ν' αλλάξει κάποιος τα λόγια κάποιου άλλου».

Κλείνοντας, η παρουσιάστρια, μέσα από τη συνέντευξή της, πρότεινε πως οι νέοι θα μπορούσαν να μετακομίσουν με τους γονείς τους για να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά και να κοιτάζουν σε πιο οικονομικές περιοχές της χώρας. «Πέσαμε στην παγίδα να πούμε ότι είναι αδύνατο για όλους. Το θέμα είναι πού μπορείς ν' αγοράσεις, όχι αν μπορείς ν' αγοράσεις».

παρουσιάστριαΗνωμένο ΒασίλειογυμναστήριοNetflixειδήσεις τώρα