Lifestyle|11.02.2022 15:56

Δημήτρης Μοθωναίος: «Έχω συγχωρήσει τους κακοποιητές μου, αλλά δεν ξεχνώ»

Newsroom

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, μιλώντας στην εκπομπή της Μελέτη, αναφέρθηκε στη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, όταν ήταν μόλις έξι ετών, υπογραμμίζοντας πως έχει συγχωρέσει τους κακοποιητές του. «Κάποια τραύματα (σεξουαλική κακοποίηση) δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις, αυτό που συνέβη είναι ότι διαπέρασα αυτό το τούνελ. Το επεξεργαζόμουν στην ψυχοθεραπεία και το είχα συζητήσει με κοντινούς ανθρώπους. Εγώ τους έχω συγχωρήσει όλους, δεν σημαίνει ότι ξεχνάς τι έχει συμβεί. Ένας που κάνει κάτι τέτοιο σε ένα μικρό παιδί, δεν θα πει "πω πω Θεέ μου τι έκανα" μετά από μια συνέντευξη» δήλωσε, αρχικά, στην κάμερα της εκπομπής. 

Και συνέχισε: «Ήταν ένα θέμα που επεξεργαζόμουν στην ψυχοθεραπεία και είχα επικοινωνήσει στους κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά πολύ συχνά αυτό είναι το ζήτημα, ειδικά οι κοντινοί άνθρωποι, επειδή δεν θέλουν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν άνθρωπο που αγαπάνε, δεν μπορούσα να το δεχτούν, άρα δεν αναγνωριζόταν και σε εμένα ότι έχει συμβεί. Η αναγνώριση ήρθε μετά τη συνέντευξη». 

Παράλληλα, ο ηθοποιός ανέφερε πως έχει συγχωρέσει τους κακοποιητές του, αλλά δεν ξεχνά. «Κάποια τραύματα (σεξουαλική κακοποίηση) δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις απαραίτητα, αυτό που συνέβη είναι ότι διαπέρασα αυτό το τούνελ. Το επεξεργαζόμουν στην ψυχοθεραπεία και το είχα επικοινωνήσει με κοντινούς ανθρώπους. Ειδικά οι κοντινοί άνθρωποι επειδή δεν θέλουν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε δικό τους άνθρωπο, δεν μπορούν να το δεχτούν. Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον δικό τους μηχανισμό άρνησης. Κάνω τη δουλειά για τον εαυτό μου, δεν μπορώ να κάνω και για τους άλλους. Εγώ τους έχω συγχωρήσει όλους, αλλιώς δεν θα μπορούσα να προχωρήσω. Δεν σημαίνει ότι ξεχνάς τι έχει συμβεί. Ένας που κάνει κάτι τέτοιο σε ένα μικρό παιδί, δεν θα πει «πω πω Θεέ μου τι έκανα».

Το σοβαρό ατύχημα που είχε στο παρελθόν

Αργότερα, ο Δημήτρης Μοθωναίος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τη στροφή στην υποκριτική και το ατύχημα που είχε. «Ήμουν πολύ καλός μαθητής στο σχολείο και πέρασα στην Νομική. Είχα συμφοιτήτρια τη Νάντια Κοντογεώργη και έδωσα κι εγώ. Ο πατέρας μου ενθουσιάστηκε, όταν είπα ότι αφήνω την Νομική για την υποκριτική. Η μητέρα μου στην αρχή όχι ιδιαίτερα. Είμαστε πολύ φίλοι με την Τόνια Σωτηροπούλου, μου έχει συστήσει και τον ατζέντη της που έχει στο Λονδίνο. Το πιο ακραίο που έχει γραφτεί για εμένα είναι ότι είμαι ζευγάρι με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου» είπε. 

Κάποια στιγμή «με πήρε τηλέφωνο η Ρέινα Εσκενάζι να κάνω έναν ανάπηρο για μια σειρά στον ΑΝΤ1, το «Κάρμα». Της απάντησα ότι δεν κάνω τηλεόραση, έχω θέατρο, δεν θα προλάβω και μετά από μια εβδομάδα είχα σοβαρό ατύχημα. Την πήρα και της είπα: "Είμαι έτοιμος". Ήμουν πεζός και με πάτησε αυτοκίνητο, με παρέσυρε» συμπλήρωσε για το παρασκήνιο ενός ρόλου που εν τέλει ανέλαβε.

Δημήτρης Μοθωναίοςσεξουαλική παρενόχλησηειδήσεις τώραMeTooσεξουαλική κακοποίηση