Lifestyle|13.02.2022 15:26

Αύγουστος Κορτώ για Σάκη Ρουβά και Λιγνάδη: «Με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου...»

Newsroom

Οι δηλώσεις του Σάκη Ρούβα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έφεραν τεράστιες αντιδράσεις τόσο στα social media όσο και στη δημόσια σφαίρα. Ο Σάκης Ρουβάς με τοποθέτησή του το πρωί του Σαββάτου εξέφρασε την αγάπη του στον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέροντας: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης που εγώ γνωρίζω είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Όπως τους ναρκομανείς κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια». Αυτές τις δηλώσεις του Ρουβά σχολίασε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος τοποθετείται συχνά σε κοινωνικά ζητήματα και παίρνει σαφή θέση.

Τι έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ για τον Ρουβά

«Η φάση "Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη" δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη. Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία».

 

Λίγες ώρες αργότερα και μετά τις πρώτες έντονες αντιδράσεις, ο τραγουδιστής έκανε ανάρτηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Ιnstagram γράφοντας: «Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μία συγκεκριμένα καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία για εμένα ήταν ένα σοκ. Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση. Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων, στα οποία και στέκομαι δίπλα. Τέλος, όποιος πράττει εγκληματικές πράξεις κρίνεται μόνο από τη Δικαιοσύνη».

Σάκης ΡουβάςΑύγουστος ΚορτώΔημήτρης Λιγνάδηςειδήσεις τώρασυγγραφέας