Lifestyle|14.02.2022 11:00

Super Bowl: Γονάτισε ο Eminem και αποθεώθηκε - Γεμάτες οι κερκίδες με διάσημους που έκλεψαν την παράσταση

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Λόπεζ - Άφλεκ
AP photo
Eminem - AP photo
AP photo
AP photo
Eminem - AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
Μάρθα Στιούαρτ και Drake - Instagram
Μάρθα Στιούαρτ (Instagram)
Instagram
Σαρλίζ Θερόν - Instagram
Σαρλίζ Θερόν - Instagram
Beyonce - Instagram
Ράιαν Ρέινολντς και Γουίλ Φέρελ - Instagram
Ντουέιν Τζόνσον - Instagram
Ντουέιν Τζόνσον - Instagram
Ντουέιν Τζόνσον - Instagram

Καθήλωσε για ακόμη μία χρονιά τους Αμερικανούς ο τελικός του Super Bowl, που θεωρείται το απόλυτο αθλητικό γεγονός των ΗΠΑ. Το «αουτσάιντερ» οι Los Angeles Rams επικράτησαν με σκορ 23-20 των Cincinnati Bengals και κατέκτησαν τον τίτλο στο SoFi Stadium στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/02).

Κάθε χρόνο στον τελικό, η Λίγκα φροντίζει να φιλοξενεί σπουδαίους τραγουδιστές και περφόρμερς που δίνουν αξέχαστα σόου. Φέτος το FNL αποφάσισε να παρουσιάσει ένα αμιγώς hip-hop ραπ σόου θίγοντας φυλετικά ζητήματα. Στο Halftime Show βρέθηκαν μαζί πέντε θρύλοι της hip-hop και ραπ μουσικής σκηνής: οι Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige, Snoop Dogg και Kendrick Lamar. Στη σκηνή τελικά ανέβηκε και ένας 6ος ράπερ, ο 50 Cent, ο οποίος δεν είχε ανακοινωθεί και ήταν η έκπληξη της βραδιάς.

Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που η αμερικανική νοηματική γλώσσα χρησιμοποιήθηκε σε ένα σόου ημιχρόνου στο Super Bowl, με τους κωφούς ράπερ Sean Forbes και Warren Snipe, να αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο. Το «The Star-Spangled Banner» τραγούδησε η Μίκι Γκάιτον, που έγινε η πρώτη μαύρη τραγουδίστρια της κάντρι που ερμηνεύει τον εθνικό ύμνο στο παιχνίδι, ενώ η Τζενέ Άικο ερμήνευσε το « America the Beautiful »

Πριν την έναρξη την παρουσίαση των Λος Άντζελες Ραμς και Σινσινάτι Μπένγκαλς έκανε ο ηθοποιός Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον.

Eminem - Γονάτισε στον τελικό του Super Bowl κι αποθεώθηκε

Αν και αποτέλεσε σημείο τριβής με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, ο Eminem από τις πρόβες είχε αποκαλύψει ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο του περφόμανς θα γονάτιζε στη σκηνή αμέσως μετά το «Lose yourself». Ο διάσημος ράπερ γονάτισε όντως - αν και υπήρξαν αντιδράσεις από τους διοργανωτές- και κράτησε το κεφάλι του, δίνοντας ένα μήνυμα στήριξης προς τον Κάπερνικ και τη μάχη που δίνει τόσα χρόνια.

Κόλιν Κάπερνικ, αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου, το 2016 είχε γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία Αφροαμερικανών από την αστυνομία και τις φυλετικές διακρίσεις. Μάλιστα, τότε ο Κάπερνικ έχει τιμωρηθεί από την ομάδα του, τους San Francisco 49ers με διακοπή του συμβολαίου του, ενώ τέθηκε στο περιθώριο και από τις υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας. 

Στον απόηχο των διαδηλώσεων μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία το 2020, το NFL παραδέχτηκε πως δεν είχε ακούσει τις ανησυχίες των παικτών του για τον ρατσισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Εμείς, το National Football League, παραδεχόμαστε ότι κάναμε λάθος που δεν ακούσαμε τους παίκτες του NFL νωρίτερα και ενθαρρύνουμε τους πάντες να μιλήσουν ανοιχτά και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά» είχε δηλώσει ο επίτροπος του NFL Ρότζερ Γκούντελ τον Ιούνιο του 2020, χωρίς να αναφέρει ξεκάθαρα τον Καπέρνικ. 

Ο Eminem αποθεώθηκε από τους χρήστες του Τwitter - που σχολίασαν μέχρι και τα πολύ μαύρα φρύδια του - ενώ το στάδιο σείστηκε όταν ακούστηκε το «Lose yourself». Στην επίσημη τοποθέτηση των διοργανωτών μετά τον αγώνα είπαν ότι ο καθένας ήταν ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Βέβαια, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Dr. Dre ένιωσε να «φιμώνεται» η εμφάνισή του, καθώς ήθελε να προσθέσει κάποιο κομμάτι στο περφόρμανς και δεν τον άφησαν. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2021 ο 55χρονος Dr. Dre, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της ραπ σκηνής παγκοσμίως εισήχθη σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.

 

Πολλοί διάσημοι βρέθηκαν - όπως κάθε χρόνο - στις κερκίδες του σταδίου για να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι. Τζένιφερ Λόπεζ και Μπεν Άφλεκ ήταν εκεί, όπως επίσης η Beyonce, η Σαρλίζ Θερόν, ο πρίγκιπας Χάρι, ο Ορλάντο Μπλουμ με την Κέιτι Πέρι, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και ο Μάικλ Ντάγκλας καλ. 

ειδήσεις τώραποδόσφαιροcelebritiesSuper Bowl