Lifestyle|14.02.2022 11:55

Εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, που κατηγορείται για παιδοφιλία

Newsroom

Μέλλον φαίνεται να έχει η υπόθεση του ντράμερ, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Πυξ Λαξ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια πρωτόδικα για παιδοφιλία, με τη δεύτερη δίκη να ξεκινά τον ερχόμενο Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ο δικηγόρος της 16χρονης σήμερα κοπέλας που κατήγγειλε τη σεξουαλική της κακοποίηση από τον γνωστό ντράμερ, μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και αποκάλυψε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση. «Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της κοπέλας σημείωσε πως η ανήλικη αποκάλυψε το συμβάν στους γονείς της στα 8 της χρόνια και με δική τους παρότρυνση απευθύνθηκαν στις Αρχές. «Κατέθεσε με ακρίβεια τον τόπο, τον χρόνο και τις περιστάσεις και ακριβώς τι συνέβη», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Πυξ Λαξ: «Όποιος έχει συνδέσει το όνομά μας με τον ντράμερ, έχει ήδη ειδοποιηθεί από τον δικηγόρο μας»

Τη δική τους απάντηση έδωσαν τα μέλη του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ για την υπόθεση του ντράμερ, ξεκαθαρίζοντας πώς θα κινηθούν νομικά εναντίον όσων συνδέουν τον καταδικασθέντα με το συγκρότημα. Μέσω της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, οι Πυξ Λαξ ανέφεραν για τον ντράμερ πως «όποιο μέσο ή άτομο έχει συνδέσει το όνομα του συγκροτήματός μας με τη συγκεκριμένη πράξη που έκανε ένας συνεργάτης μας από τους εκατοντάδες που είχαμε παρελθόν και έχουμε να τον δούμε ή να ακούσουμε νέα του εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει ήδη ειδοποιηθεί από τον δικηγόρο μας και αν δεν επανορθώσει θα κινηθούμε νομικά άμεσα γιατί η ανθρωποφαγία και ο παραλογισμός δεν μπορεί να θίγει δουλειές χρόνων, επαγγελματικά, υπολήψεις και προσωπικότητες».

Ο  71 ετών σήμερα μουσικός κρουστών και ντράμερ της ελληνικής ροκ σκηνή έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το δημοφιλές συγκρότημα των Πυξ Λαξ , αλλά και με άλλα γκρουπ και τραγουδιστές. Η συνεργασία με τους Πυξ Λαξ διακόπηκε, επισήμως, το 2012 με την ολοκλήρωση της περιοδείας-αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδού. Συναντήθηκαν, εκτάκτως, για μία ακόμη φορά τον Ιούλιο του 2018 στη σκηνή του ΟΑΚΑ, στην επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του συγκροτήματος.

Στο μεταξύ ο Γιώργος Γιαννόπουλος συμμετείχε και σε μουσικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λάκης Παπαδόπουλος και το ελληνικό ροκ γκρουπ Domenica.

Η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ για τον ντράμερ

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπαντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς. Ο συγκεκριμένος μουσικος που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια. για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη. Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Φωτεινή Ψυχίδου: «Αφού δεν μιλάνε οι Πυξ Λαξ, θα μιλήσω εγώ για τον ντράμερ»

Σχετικά με την υπόθεση του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, που κατηγορείται για υπόθεση παιδοφιλίας, θέλησε να τοποθετηθεί η Φωτεινή Ψυχίδου, πρώην σύζυγος του Μπάμπη Στόκα. Η δημοσιογράφος με την οποία ήταν παντρεμένος ο τραγουδιστής από το 2007 ως το 2014 σε μια μακροσκελή ανάρτησή της έδωσε τη δική της οπτική σχετικά με τον ντράμερ, γράφοντας:

«ΟΙ Πυξ Λαξ... (δεν)ήξεραν... Αφού δεν μιλάνε οι Πυξ Λαξ θα μιλήσω εγώ για τον Γιώργο τον Γιαννόπουλο! Που τον έζησα, και σε περιοδείες και σε συναυλίες! Θα μιλήσω σαν αυτόπτης μάρτυρας και κυρίως θα μιλήσω σαν μάνα! Γιατί έχω μια κόρη που τη λένε Ιόλη ...και μεγάλωσε στα στάδια των Πυξ Λαξ. Οι Πυξ Λαξ φυσικά δεν γνώριζαν ότι ο Γιαννόπουλος είναι παιδεραστής. Γνώριζαν όμως (όπως κι εγω η ίδια)... ότι ο Γιώργος ήταν μ*******! Δεν ήξερες "τι γοργόνα θα κατέβει από το δωμάτιο του Γιώργου". Ο Γιώργος δεν είχε ούτε κρίση, ούτε κριτήριο στις γυναίκες. Κοντές, ψηλές, χοντρές, λιγνές, νέες, γριές, όμορφες, άσχημες ...τα πάντα!!! Ο Γιώργος ήταν ένας 60αρης μ***** που πίσω από το brandname "drummer των Πυξ" ήθελε να π*****. Οι Πυξ Λαξ δεν ήξεραν για παιδεραστία. Δεν το φανταζόντουσαν καν και κουβαλούσαν τα παιδιά μαζί σε αρκετούς προορισμούς!

 

Ξέρω πολύ καλά τι πάθαμε... τι σκεφτήκαμε... και πως γλυτώσαν(μ)ε όλοι το εγκεφαλικό της είδησης. Επιτρέψτε μου να ξέρω πολύ καλά...εκείνη τη περίοδο τι ήξεραν και τι δεν ήξεραν οι Πυξ Λαξ. Το θέμα είναι.... θα έπρεπε να υποψιαστούν; Οι Πυξ Λαξ βαριούνται! (ο ψηλός μετά τα live κοιμάται και ο Μπάμπης τρώει κι αράζει στη tv στο δωμάτιό του).Μέχρι κι εγώ ή ίδια οπότε βρισκόμουν μαζί τους δεν έριχνα δεύτερη ματιά στο τι κάνει ο Γιώργος... γιατί ο Γιωργος έκανε πάντα το ίδιο!

Δεν έπιασα ποτέ τη γυναίκα του να της πω "ο άντρας σου κοιμαται με ό,τι κινείται" γιατί πολύ απλά δεν γνώρισα τη γυναίκα του. Δεν έχω ιδέα για τη ζωή του Γιώργου... και έκανα ανέμελη παρέλαση στους πρωινούς μπουφέδες τη παιδική κολεξιόν της αλουέτ και την Ιόλη με κοτσίδια! Οι Πυξ Λαξ είναι ο Φίλιππος και ο Μπάμπης. Ύστερα ήρθε ο Μάνος και συμπληρώθηκε η μαγική τριάδα. Οταν το μαγαζί γίνεται στάδιο... όταν οι δεκάδες θαυμαστές γίνονται εκατοντάδες χιλιάδες, παύεις να είσαι μπάντα! Γίνεσαι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, που πρέπει να αποδώσει ...!!! Με τους Πυξ Λαξ έχουν παίξει πολλοί μουσικοί..ορισμένοι για πολλά χρόνια ... άλλοι λιγότερα.

Ο Γιώργος ήταν τα πρώτα χρόνια της μπάντας, ήταν 60 χρόνων (τους περνά σχεδόν μια 20ετια) δεν είχε φράγκα κι έτσι τον πήραν στη πρώτη "τελευταία συναυλία" στην επόμενη "τελευταία συναυλία" έπαιζε άλλος....γιατί απλά ήθελαν άλλον! Οι πρίγκιπες της δυτικής όχθης μεγάλωσαν και έγιναν βασιλιάδες! Μόνο που τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους... και το "παλάτι" κρίνεται κυρίως από τους "αυλικούς". Στη ζωή πρέπει να εξετάζεται το λάθος, λέει ο Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης.

Οι Πυξ Λαξ δεν το έκαναν. Οι Πυξ Λαξ δεν το εξέτασαν.... Οι Πυξ Λαξ δεν ήξεραν ότι ο Γιώργος ήταν παιδεραστής. Οι Πυξ Λαξ ήξεραν ότι ο Γιώργος ήταν μ*****. Δυστυχώς μερικές φορές αυτή η γνώση επιβάλλεται να είναι αρκετή. Πυξ Λαξ.... ίσον γροθιά και λάκτισμα.... Όταν πέφτουν μαζικά τα κλωτσομπούνια και η φάση γίνεται σαλούν... είναι λογικό να τις φας! Αυτο που θα πρέπει να προβληματίσει την "Μεγαλείοτητά Σας" είναι η "αιτία" που βρεθήκατε στη μέση του καυγά....?? ...#Μπάμπη #ψηλε #staystrong».

παιδοφιλίαπαιδεραστίαντράμερσυγκρότημαΠυξ Λαξειδήσεις τώρα