Lifestyle|15.02.2022 14:27

Σοφία Παυλίδου: Απαντά για την ανατροπή στην υπόθεση του περιστατικού βίας με τον Μάνο Παπαγιάννη

Newsroom

Για πρώτη φορά μέσω του δικηγόρου της η Σοφία Παυλίδου απάντησε για την ανατροπή που έγινε στην υπόθεση ξυλοδαρμού με τον Μάνο Παπαγιάννη. Η ηθοποιός έκανε σαφές πως ο λόγος που δεν έχει εκδικαστεί η δική της μήνυση, η οποία κατατέθηκε πρώτη, είναι λόγω καθυστέρησης προσδιορισμού της από το δικαστήριο και κατηγόρησε τον Μάνο Παπαγιάννη για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και θυματοποίησής του.

Το 2018, η ηθοποιός Σοφία Παυλίδου είχε μηνύσει τον συνάδελφό της Μάνο Παπαγιάννη για ξυλοδαρμό εν ώρα εργασίας στα παρασκήνια του θεάτρου Χυτήριο. Και οι δύο είχαν υποβάλει μηνύσεις ο ένας στον άλλο. Τέσσερα χρόνια μετά, σύμφωνα με το «Πρωινό», στο εδώλιο αντί να κάτσει ο Μάνος Παπαγιάννης, θα βρεθεί πρώτα η Σοφία Παυλίδου.

H τοποθέτηση της Σοφίας Παυλίδου δημοσιοποιήθηκε μέσω του δικηγόρου της. «Για μια ακόμη φορά δυστυχώς η πλευρά του κύριου Παπαγιάννη, κάνοντας την εμφάνισή της μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, αποπειράται να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για τον ίδιο σε σχέση με το περιστατικό που έλαβε χώρα το 2018 στο θέατρο Χυτήριο αυτή τη φορά, εκμεταλλευόμενη τη γνωστή σε όλους - νομικούς και μη-  καθυστέρηση προσδιορισμού δικάσιμου από την αρμόδια Εισαγγελία λόγω νομικού φόρτου νομικών δικογραφιών. Πράγματι, η κυρία Παυλίδου κατέθεσε πρώτη μήνυση εντός πλαισίου της αυτοφώρου διαδικασία την ίδια μέρα που συνέβη το περιστατικό και κινήθηκε εκ τότε η διαδικασία της προκαταρκτικής εξετάσεως που ολοκληρώθηκε από το 2019. 

Δυστυχώς από τον Ιούνιο του 2019 ανέμενε στη σειρά προσδιορισμού… Ενώ ο κύριος Παπαγιάννης κατέθεσε τρεις μήνες μετά τη δική του αντίθετη μήνυση εις ένδειξη αντιπερισπασμού με την γνωστή μέθοδο "θυματοποίησης του δράστη" αυτή προσδιορίστηκε να δικαστεί τον Μάιο του 2022» αναφέρει μεταξύ άλλων η πλευρά της Σοφίας Παυλίδου.

Σοφία Παυλίδου για το περιστατικό βίας: Στη δική μου περίπτωση οι εκπομπές φιλοξενούσαν τον θύτη

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» είχε βρεθεί παλαιότερα η Σοφία Παυλίδου, με αφορμή τη συμμετοχή της στη «Φάρμα», από όπου αποχώρησε οικειοθελώς. Μιλώντας για το περιστατικό βίας το 2018 στο Χυτήριο είπε: «Δεν ζητήθηκε μια συγγνώμη και μάλιστα ήταν ανοιχτά τα θέατρα και δεν με στήριξαν ούτε οι συνάδελφοί μου ούτε η παραγωγή. Στη δική μου περίπτωση τα μέσα φιλοξενούσαν τον θύτη και έβγαζαν και μάρτυρες που τον υποστήριζαν. Κάθε εκπομπή είχε κι άλλο ένα ψέμα. Δέχθηκα από παντού κακοποίηση αν μπορούμε να την πούμε έτσι. Εγώ λόγω των παιδιών δεν ήθελα τότε να πάρει διάσταση» τόνισε, αρχικά, η ηθοποιός.

«Αν υπήρχε άλλη αντιμετώπιση από την άλλη πλευρά σίγουρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς γιατί όλοι κάνουμε λάθη. Απεναντίας δεν ζητήθηκε συγγνώμη, αλλά έγινε αυτό το πανηγύρι για ένα μήνα και δεν μιλούσα. Ο κόσμος νόμιζε ότι δεν μιλώ επειδή έχω άδικο ή προσπαθώ να κρύψω κάτι» πρόσθεσε.

Η φωτογραφία από την κακοποίηση που βίωσε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που ήταν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, η Σοφία Παυλίδου ανήρτησε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, μία φωτογραφία από το περιστατικό που είχε βιώσει τον Ιανουάριο του 2018.

Στο περιοδικό DownTown Κύπρου είχε δηλώσει το 2018:  «Εγώ δεν δέχτηκα το παραμικρό τηλεφώνημα από αυτό τον άνθρωπο και ποτέ δεν απαίτησα καμία συγγνώμη. Για να το ξεκαθαρίσω, για μένα είναι θέμα συμπεριφοράς και στάσης. Από ό,τι μου είπαν οι συνάδελφοί μου, την επόμενη μέρα που πήγε αυτός ο άνθρωπος στο θέατρο, έλεγε ότι "εγώ δεν έκανα τίποτα. Ήθελα μόνο να τη φοβερίσω!". Οπότε, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε γι’ αυτό το θέμα!», είχε πει η Σοφία Παυλίδου. 

Μάνος Παπαγιάννηςειδήσεις τώραμήνυσηΣοφία Παυλίδου