Lifestyle|17.02.2022 15:20

Η 24χρονη Sofia Jirau γράφει ιστορία ως το πρώτο μοντέλο της Victoria's Secret με σύνδρομο Down

Newsroom

«Μέσα σας και έξω δεν υπάρχουν όρια» είναι το μότο της 24χρονης Sofia Jirau από το Πουέρτο Ρίκο, που έγινε το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down που συμμετείχε σε καμπάνια της φίρμας Victoria’s Secret, ακολουθώντας τα χνάρια των μεγαλύτερων μοντέλων του κόσμου. «Μια μέρα το ονειρεύτηκα, το προσπάθησα και σήμερα το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα» έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram και ενέπνευσε εκατοντάδες ακολούθους της που παλεύουν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

«Επιτέλους, μπορώ να σας πω το μεγάλο μυστικό μου… Είμαι το πρώτο μοντέλο των Victoria’s Secret με σύνδρομο Down!». Η 24χρονη, που έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, συμμετέχει στη νέα καμπάνια της VS μαζί με ακόμα 17 μοντέλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της φίρμας να «χτίσει» μια ταυτότητα μεγαλύτερης συμπερίληψης.

 

Η Jirau το 2019 δημιούργησε τη δική της σειρά ρούχων και αξεσουάρ, με το όνομα Alavett, που προέρχεται από την αγαπημένη της φράση: «I love it», «Το αγαπώ». Επιπλέον, ασχολείται με τον ακτιβισμό, παρακινώντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Όπως γράφει: «Για μένα, το σημαντικότερο πράγμα όταν υλοποιώ τα όνειρά μου είναι να δείξω σε όλους στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν όρια και να τους εμπνεύσω να κυνηγήσουν τα δικά τους. Γι’ αυτό λέω πάντα: "Μέσα σας και έξω δεν υπάρχουν όρια" για να τους παρακινήσω να σπάσουν τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι ίδιοι στον εαυτό τους».

Τα σχόλια στα social media για την ίδια τη Σοφία ήταν διθυραμβικά, όμως δεν έλειψαν και οι χρήστες που κατηγόρησαν τη φίρμα Victoria's Secret ότι απλά «πουλάει» τη διαφορετικότητα για να ξαναμπεί στο εμπορικό παιχνίδι, μετά τον σάλο που είχαν προκαλέσει καταγγελίες για μισογυνισμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

 

 

μοντέλοσύνδρομο Downειδήσεις τώραVictoria's Secret