Lifestyle|21.02.2022 15:30

Jamal Edwards: Έφυγε από τη ζωή στα 31, ο σταρ του YouTube και ιδρυτής της μουσικής πλατφόρμας SBTV

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός επιχειρηματίας και σταρ του YouTube, Τζαμάλ Έντουαρντς (Jamal Edwards) σε ηλικία μολις 31 ετών. Ήταν ο ιδρυτής της πλατφόρμας SBTV, μιας online urban μουσικής πλατφόρμας, που βοήθησε να γίνουν γνωστά ονόματα καλλιτεχνών όπως οι: Dave, Ed Sheeran και Skepta. «Κυνήγησε τα όνειρά σου και όχι τον ανταγωνισμό» έλεγε στους νέους που ήθελαν να ακολουθήσουν τα βήματά του!

Τζαμάλ Έντουαρντς - Η μητέρα του τον βρήκε νεκρό

Ο Τζαμάλ Έντουαρντς πέθανε από καρδιακή προσβολή στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη μητέρα του. Ο 31χρονος «έφυγε» το πρωί της Κυριακής (20/2) και ενώ το προηγούμενο βράδυ έπαιξε μουσική ως DJ στο γνωστό λονδρέζικο κλαμπ Bubba Oasis. Ο Έντουαρντς ήταν γιος της τραγουδίστριας και παρουσιάστριας των «Loose Women», Brenda Edwards, που δηλώνει «απόλυτα συντετριμμένη». Ήταν μάλιστα εκείνη που τον βρήκε νεκρό και ειδοποίησε το ασθενοφόρο.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης απέτισαν φόρο τιμής στο έργο του, λέγοντας: «Ένας εκπληκτικός πρωτοπόρος και επιχειρηματίας, ήταν η έμπνευση για πολλούς νέους». 

Γεννημένος στο Λούτον, ο Έντουαρντς απέκτησε την πρώτη του βιντεοκάμερα τα Χριστούγεννα των 15 του χρόνων και τότε άρχισαν όλα! Μια φιγούρα με μεγάλο σεβασμό στους κόλπους της βρετανικής ραπ και grime μουσικής, ο Έντουαρντς ήταν πρέσβης του «The Prince's Trust», της οργάνωσης που ίδρυσε ο Κάρολος το 1976 για τη βοήθεια νεαρών να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση

 

Συνεργάστηκε επίσης και με άλλες οργανώσεις σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τα ταμπού σχετικά με την ψυχική υγεία των ανδρών, μιλώντας δημόσια για τη δική του μάχη με το άγχος. Το 2021 ξεκίνησε ένα πρότζεκτ με στόχο το άνοιγμα κέντρων νεολαίας, καθώς σκοπός του πάντα ήταν να βοηθήσει τους νέους να «βρουν το δρόμο τους» σε έναν σκοπό! Συντετριμμένος και ο ποπ σταρ Έντ Σιραν, με τον οποίο πολλές φορές είχαν δηλώσει «αδέρφια».

*Πηγή BBC

θάνατοςYoutuberΒρετανίαειδήσεις τώρακαρδιακή προσβολή