Lifestyle|23.02.2022 15:28

Δημήτρης Λιγνάδης: «Σώσαμε πολλά παιδιά με την προφυλάκισή του» λέει θύμα του

Newsroom

Ο Αιγύπτιος Αλί, ο οποίος κατοικεί στη Σουηδία και είναι ένα από τα φερόμενα ως θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε στους Κωνσταντίνο Μαρκέτο και Θάνο Νασόπουλο στο podcast «Uncover» για την τραυματική του εμπειρία με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι «επαγγελματίας εγκληματίας».

«Δεν έκατσα να σκεφτώ με ποιον πάω να τα βάλω, δεν είχα μιλήσει προηγουμένως με κανέναν για το θέμα. Ούτε σε οικογένεια, ούτε σε φίλους, ούτε σε ψυχολόγο. Όταν έκανα τη μήνυση, (ο Λιγνάδης) δεν ήταν προφυλακιστέος. Δύο μέρες μετά, νομίζω, μπήκε στη φυλακή. Όταν εξομολογήθηκα στους φίλους και στην οικογένειά μου όσα συνέβησαν, είχαν φοβηθεί... Πού πας και τα βάζεις, μου έλεγαν... Έχω μάθει, όμως, πως όταν είμαι σωστός και έχω δίκιο, ούτε το μάτι μου θα κρύβω, ούτε το στόμα μου θα κλείνω. Θέλω να σταματήσει όλο αυτό. Είμαι στην άλλη άκρη του κόσμου και ακούω το όνομά του, μετά από χρόνια, για ένα ίδιο περιστατικό με το δικό μου. Αυτό σημαίνει πως τόσο καιρό έκανε το ίδιο πράγμα» είπε ο Αλί, τις δηλώσεις του οποίου παρουσίασε η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Έχουμε σώσει πολλά παιδιά τον καιρό που είναι στη φυλακή. Θέλω να πάω σπίτι μου και να το ξεχάσω. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Θα μπορούσα να κάτσω σπίτι και να έβλεπα τηλεόραση και να μην έκανα τίποτα και να έλεγα "άστους να τα βρουν μόνοι τους, εγώ είμαι στην άλλη άκρη του κόσμου". Και εγώ νόμιζα ότι θα τελείωνα πολύ πιο σύντομα. Πιστεύω ότι θα δοθεί η δικαιοσύνη και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα γίνει αυτό. Αυτό που με έχει κουράσει είναι οι πολλές φωνές που ακούγονται απ' όλες τις πλευρές. Πιστεύω πως θα γίνει το σωστό, ώστε την επόμενη φορά που θα βρεθεί τέτοιος εγκληματίας, να έχει και όρια. Είναι επαγγελματίας εγκληματίας...» κατέληξε. 

O Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για υποθέσεις βιασμού ανήλικων και ενήλικων ανδρών. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος βρισκόταν τους τελευταίους μήνες στις φυλακές της Τρίπολης, καλείται να λογοδοτήσει για υποθέσεις που αφορούν τον βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010, ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015 αλλά και τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018.

δίκηΔημήτρης Λιγνάδηςειδήσεις τώραMeTooβιασμός