Lifestyle|27.02.2022 11:41

Ζέτα Δούκα και Δώρα Χρυσικού απαντούν στις αγωγές Κιμούλη: «Κάνουμε ηθικά αυτό που πρέπει» - Η κοινή ανακοίνωση

Newsroom

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, στρεφόμενος σε βάρος τριών συναδέλφων του, με 2 αγωγές που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο. Ο Γιώργος Κιμούλης στρέφεται κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, αλλά και σε βάρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). 

Με την αγωγή του ο κ. Κιμούλης ζητεί να καταδικαστούν οι τρεις ηθοποιοί - συμπρωταγωνιστούσαν μαζί του στη παράσταση «Πιο κοντά» - και να του καταβάλλουν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» για τη περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί το συνολικό ποσό των 231.227, 80 ευρώ. Επιπλέον, ζητεί για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί να του καταβάλει η κ. Δούκα 250.000 ευρώ , η κ. Χρυσικού 125.000 ευρώ και ο κ. Ψαρράς 125.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Κιμούλης: Με αγωγές στρέφεται κατά της Ζέτας Δούκα και του ΣΕΗ - Ζητά αποζημίωση

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ είναι στο επίκεντρο της δεύτερης αγωγής, όπως επίσης και δυο ακόμη μέλη του πειθαρχικού του συμβουλίου. Με την αγωγή αυτή ο Γιώργος Κιμούλης διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του. Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία , την οποία όπως υποστηρίζει ότι υπέστη.

Ζέτα Δούκα: Κοινή ανακοίνωση με τους Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά για τις αγωγές Κιμούλη

Οι τρεις ηθοποιοί με κοινή τους ανακοίνωση, πήραν θέση και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα όσα υποστήριξαν. «Μας επιδόθηκε εχθές αγωγή του Γιώργου Κιμούλη με την οποία μας εγκαλεί για συκοφαντική του δυσφήμιση, απαιτώντας να του καταβάλουμε ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 731.227,80 ευρώ. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι αντίστοιχη αγωγή έχει ασκήσει εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μελών του Πειθαρχικού του Συμβουλίου.

Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απέλπιδα προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να απεκδυθεί των ευθυνών του για τις ανάρμοστες πράξεις του και να «ακυρώσει» την εκκρεμούσα σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία περί διαγραφής του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Εμμένουμε κατηγορηματικά σε όσα έχουμε καταθέσει τόσο δημοσίως όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ανυπομονούμε να λάμψει η αλήθεια ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη» έγραψαν οι Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού, Νίκος Ψαρράς.

Δώρα Χρυσικού: «Είναι ανάρμοστο να ακούμε για ένα περιστατικό, το οποίο έγινε μπροστά μας, ότι δεν συνέβη»

Η Δώρα Χρυσικού μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται» και απάντησε σχετικά με την αγωγή που έκανε ο Γιώργος Κιμούλης. «Δεν έλαβα ακόμα την αγωγή γιατί ήμουν στην Κύπρο και δεν θα μιλήσω για το νομικό κομμάτι. Θέλω όμως να πω κάτι ακούγοντας τον κ. Καπερνάρο. Μετά από αυτό το κύμα που έχει γίνει με τις καταγγελίες, είναι τουλάχιστον ανάρμοστο να μιλάμε αν το θυμήθηκε μετά από χρόνια. Είναι άκομψο να λέμε αν μια γυναίκα είναι ισχυρή ή ανίσχυρη για το αν δέχθηκε ή δε δέχθηκε κακοποίηση….

Όπως δε γίνονται διακρίσεις για τους θύτες, έτσι δε γίνονται και για τα θύματα», είπε αρχικά η Δώρα Χρυσικού και συνέχισε: «Είναι ανάρμοστο να ακούμε για ένα περιστατικό, το οποίο έγινε μπροστά μας, ότι δεν συνέβη. Θέλω να ρωτήσω γιατί ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υποστεί την οποιαδήποτε κακοποίηση, καταγγέλει μετά από χρόνια αυτό το πράγμα που συνέβη; Για να ζητήσει δημοσιότητα; Αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία έχει ανοιχτά αυτιά για να ακούσει. Εμείς είμαστε μια αγκαλιά και νιώθουμε ότι κάνουμε ηθικά αυτό που πρέπει…. Βλέπετε κάποιες από τις καταγγελίες, να έγιναν τον καιρό που συνέβη; Αυτοί οι άνθρωποι το κουβαλούν μέσα τους, δεν το θυμήθηκαν ξαφνικά…».

Δικηγόρος Κιμούλη για Δούκα: «Δεν είναι δυνατόν κάποιος να σε χτυπάει στο στέρνο και να μην καλέσετε το ΕΚΑΒ»

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Γιώργο Κιμούλη, ο Βασίλης Καπερνάρος μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται» και τόνισε πως τα όσα υποστηρίζει η Ζέτα Δούκα, δεν ισχύουν.

«Ο Γιώργος Κιμούλης υλοποίησε τη δήλωσή του. Περίμενε έναν χρόνο για τη συλλογή του απαιτούμενου υλικού και με την προσμονή ότι το ΣΕΗ θα έπαιρνε θέση και θα διασταύρωνε τις καταγγελίες. Να πει ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, γιατί είναι αναπόδεικτα. Και δεν το έκανε. Περίμενε από θεσμικό σεβασμό στο σωματείο του να πάρει θέση. Δεν έγινε και προέβη σε αυτήν την κίνηση για να προστατέψει τα δικαιώματα και την προσωπικότητά του», είπε αρχικά ο δικηγόρος του ηθοποιού.

«Ουδέποτε τον κατήγγειλε κανείς επίσημα για ποινικό αδίκημα. Η ειρωνεία και ο κακός τρόπος συμπεριφοράς δεν είναι ποινικό αδίκημα. Η κ. Δούκα όταν κατήγγειλε ότι την χτύπησε αρκέστηκε σε αυτό. Ο κ. Ψαρράς και η κ. Χρυσικού είπαν ότι την χτύπησε και μάλιστα στο στέρνο. Ένα τέτοιο αδίκημα πιστοποιείται εκείνη τη στιγμή. Η κ. Δούκα, που εκφράζει τη γυναικεία δυναμικότητα, δεν θα καλούσε ένα ασθενοφόρο, τα κανάλια, ένα περιπολικό; Δεν θα πήγαινε σε ένα αστυνομικό τμήμα; Δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά γιατί ποτέ δεν συνέβησαν. Αν σας χτυπούσα με κλωτσιά στο στέρνο - όπως λένε οι τρεις που ήταν εκεί -  δεν θα αντιδρούσατε;

Θα μιλάγατε μετά από 13 χρόνια στην τηλεόραση; Ο Γιώργος Κιμούλης δεν μπορούσε να τη χτυπήσει λόγω της στενότητας του χώρου. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να σας χτυπάει στο στέρνο και να μην καλέσετε το ΕΚΑΒ, ή να μην το καταγγείλετε. Του αρκεί το γεγονός ότι η άλλη πλευρά δεν μπορεί να αποδείξει ότι συνέβη. Αν γινόταν υπό κανονικές συνθήκες, με βάση τη λογική, δεν είναι δυνατόν ένας δυναμικός χαρακτήρας όπως η κ. Δούκα, η οποία βγαίνει μετά από 13 χρόνια, λόγω του metoo, να μην καλεί το ΕΚΑΒ ή το 100».

Σπύρος Μπιμπίλας για Γιώργο Κιμούλη: «Δεν έχει ξαναγίνει ηθοποιός να στραφεί κατά του ΣΕΗ»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας φανερά ενοχλημένος σχολίασε την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη κατά του Σωματείου. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται»: «Εμείς σαν Σωματείο θα απαντήσουμε. Έχουμε νομικούς συμβούλους. Η αγωγή πήγε την Παρασκευή το μεσημέρι όταν δεν ήταν κανείς εκεί. Δεν την έχω πάρει στα χέρια μου. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι νόμιμο. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον στα δικαστήρια… Δεν έχει ξαναγίνει ηθοποιός να στραφεί κατά του ΣΕΗ με αυτόν τον τρόπο. Θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό, όπως χιλιάδες άλλα προβλήματα», τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΗ εξήγησε: «Δεν έχει τελειώσει η διαδικασία με τον κύριο Κιμούλη. Θα έρθει ένας φάκελος στο Διοικητικό για να παραπεμφθεί στη γενική συνέλευση. Είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει αν ο Κιμούλης αν θα μείνει στον ΣΕΗ ή όχι».

Πασχάλης ΤσαρούχαςΣΕΗΝίκος Ψαρράςειδήσεις τώραMeTooΖέτα ΔούκαΣπύρος ΜπιμπίλαςΔώρα ΧρυσικούηθοποιόςΓιώργος Κιμούλης